Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nejnovější adaptaci gotického románu Daphné Du Maurierové Rebecca se před divákem odehrává klasický příběh lásky a nenávisti. Bohatý ovdovělý šlechtic Maxim de Winter (Charles Dance) pozná výrazně mladší ženu (Emilia Foxová), která je společnicí paní Van Hopperové (Faye Dunawayová), movité Američanky na cestách. Nezkušené děvče jako šarmantní zralý muž rychle okouzlí a záhy se vezmou. Mladá paní De Winterová zakouší chvíle štěstí a neomezené oddanosti. Když se však nastěhují do rodinného sídla Manderely, začíná o choti pochybovat. Necítí se jako paní domu, nevyzná se v etiketě. Bojí se i služebné paní Danversové (Diana Riggová). Nepokrytě jí totiž dává najevo, že jediná a skutečná vládkyně domu je Maximova předchozí manželka Rebecca (Lucy Cohuová), která se před rokem nešťastnou náhodou utopila. Novomanželka začíná mít děsivé podezření, že Maxim předchozí ženu zavraždil... (TV Prima)

(více)

Recenze (16)

mark.benford 

všechny recenze uživatele

nudné, nezaujímavé, bez akejkoľvek charizmy. Daphne du Maurier aj Alfred Hitchcock sa musia v hrobe obracať. Nič z toho, čo je na tomto príbehu také pútavé, sa do tohto filmu akosi nedostalo. výber hercov asi nikto príliš neriešil, napätie sa snáď ani neukázalo. škoda pozerať, najmä, ak človek čítal knihu alebo videl Rebeccu z roku 1940. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stephen King si ako motto svojho románu "Vrece kostí" zvolil krátky úryvok z knihy "Rebecca", ktorú v roku 1938 napísala anglická spisovateľka Daphne du Maurier. Na základe toho som si tento jej psychologicko detektívny román prečítal. Úplne ma uchvátil svojou tajuplnou atmosférou. Už v roku 1940 natočil legendárny režisér Alfred Hitchcock filmovú adaptáciu. Jeho čienobiely snímok ma ohromomil rovnako ako literárna predloha. No a nedávno som zhliadol aj dvojdielnu televíznu verziu tohto románu z roku 1997. Bohužiaľ tá ma sklamala. Bola zdĺhavá a mdlá. ** ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

190 minut děsivě natahované nudy, kde je veškeré napětí napěchované do posledních... řekněme třiceti minut. Hlavní hrdinku jsem měla chuť uškrtit (ještě jedno zvolání MAXI! a nakáčou mi pupence), hlavního hrdinu praštit něčím do palice - to chování bylo nechutný. Když si do toho promítnete tak osm několikaminutových reklam, tak se pak divíte, jak jste to mohli zvládnout. Už nikdy více. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

2/2 Není to BBC a je to znát. Devadesátkové BBC seriály bývají dobré i po letech, tady je velice průměrná výprava, nezajímavý výběr dobové hudby a herecké výkony jsou taky sotva průměrné. A ani bych neřekla, že je Rebecca sama o sobě geniální, pouze další román čerpající z určité tradice. Nelze si nevzpomenout samozřejmě na Janu Eyrovou. Nicméně původní Hitchova verze i moderní Netflix nechávají tuto slabou adaptaci daleko za sebou. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Rebečin příběh milovala moje babička, moje máma a miluju ho i já...v knize ovšem. A fuj, tohle zpracování se mi ani trochu nelíbilo. Kam se poděl chlad vycházející z Manderlay a stín paní Denversové,která má po celou dobu jeden jediný kamenný výraz? Nová paní De Winter je na tom podobně-její výraz je po celou dobu poněkud tupoučký. Moje rada zní: přečtěte si knihu a na tohle zapomeňte... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama