Reklama

Reklama

Nacu eno tunnel, sajonara no deguči

  • Japonsko Natsu e no Tunnel, Sayonara no Deguchi (více)
Trailer 3

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po stránce animace a hudby toho nemám filmu moc co vytknout, ale děj mě příliš nezaujal a co hůř, emocionálně mě to celé absolutně minulo. Stalo se vám někdy, že jste se dívali na film, který se vás snažil mermomocí přesvědčit, že vypráví a ukazuje silnou a hlubokou romanci a vám to přišlo jen mělké, nudné, nic jste během sledování necítili, ústřední dvojice pro vás neměla prakticky žádnou chemii, nebylo tam žádné romantické pnutí? Přesně tak jsem si totiž během sledování připadal… Možná je chyba ve mně, ale pokaždé, když jsem zde viděl koláž těch rádoby důležitých romantických momentů (která ve filmu přijde hned dvakrát, pokaždé když si některá hlavní postava uvědomí své city), tak jsem jen zíral a nechápal, kde v těch jednotlivých scénách byla nějaká síla a matně vzpomínal, jestli u mě nějaká opravdu fungovala – možná tak jedna. Stejně tak mě míjela veškerá dramata a nechápal jsem některá rozhodnutí hlavního hrdiny, která z nich pramenila. No a když si k tomu přidám i fakt, že mě autoři nedokázali zaháčkovat ani na ten nadpřirozený prvek, i když část o zkoumání tunelu byla asi tím zajímavějším z celého filmu, tak výsledný dojem nemůže být nijak velkolepý. Stejně tak se obávám, že na všechno, co jsem tady viděl, už zítra úspěšně zapomenu, nebo spíš že jediné, co mi z filmu zůstane v hlavě a co mě tu opravdu potěšilo, byl rázný a stručný způsob, jak se hlavní hrdinka vypořádala s pokusem spolužaček o šikanu. Takže za mě hezké pozlátko, ale obsah byl tak nějak „meh“. 4,5/10 ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Nemám rád přepálené stopáže, ale tady ta krátká stopáž bohužel uškodila. Animaci nelze nic moc co vytknout, ale příběhově je to celé tak nějak nedotažené, stejně tak jako pointa, ke které se nakonec dostaneme pouze z malé části, což je velká škoda. Má to tajemnou atmosféru, mezi protagonisty ta chemie je, ale všechno to kolem tak nějak dává méně smysl, přitom toho potenciálu nabízí film daleko víc. Celkový dojem ***5,2/10***, takže tři hvězdičky z hodně odřenýma ušima.. No nicméně už mám konečně svá náročná období za sebou, tak s chutí na nové filmy, těch recenzí jsem napsal poslední měsíce fakt minimum! ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Po závěrečné scéně, kdy začaly běhat titulky, jsem tupě zíral na obrazovku a nedokázal pochopit, že už je konec. A hlubší pointa je kde? Po tak napínavém nápadu to skončilo naprosto tuctově. Celé to tak nějak pak vyznělo jen o tom, že člověk by si měl cenit toho, co má, než toho, co by mohlo být nebo bylo. Příběh jako takový obecně je o speciálním tunelu, který by měl splnit přání toho, kdo tam vejde, ale za určitou cenu. Nehledejte v tom však něco dramaticky napínavého, ale spíše vniveč nevyužitý potenciál s naprosto základní a už snad milionkrát omytou myšlenku o romantice, kterou bych spíše čekal od sériově vyráběných titulů pro červenou knihovnu. A je to celkem škoda, protože to má opravdu suprovou animaci (až na pár detailu s barvami) a velice slušnou hudbu. ()

Reklama

Reklama