Reklama

Reklama

V kruhu koruny

(seriál)
  • Velká Británie The Hollow Crown (více)
Trailer
Velká Británie, (2012–2016), 14 h 29 min (Minutáž: 112–140 min)

Scénář:

Rupert Goold, Ben Power, William Shakespeare (divadelní hra) (více)

Kamera:

Zac Nicholson

Hrají:

James Purefoy, Tom Hughes, Rory Kinnear, David Morrissey, Lucian Msamati, Patrick Stewart, Adrian Schiller, Tom Goodman-Hill, Clémence Poésy, David Suchet (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(7)

Videa (3)

Trailer

Recenze (2)

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Anglickou královnou byla i černoška?! Církevním hodnostářem v té době mohl být v Anglii i černoch?! Ne, děkuji! Protlačovat ohavnou a nebezpečnou multi-kulti či etnickou korektnost i do historie, kdy něco takového bylo naprosto vyloučené a nemyslitelné, je gzblití!!! ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Výborné převedení historických her Williama Shakespeara do filmové a živé podoby. Na rozdíl od historických filmů mi černoši v těchto filmech nevadí. A go z jednoho prostého důvodu. Jsou to divadelní hry. Stejně jako ona řeč, verše se v oné době taky neplynuly z jejich mluvy. Taky to není věrné historii, ale je to pojetí Shakespearova pohledu na historické události oné doby. Lidi přestali bohužel rozlišovat pojem historický film realistický, historický film romantický, historická veselohra či satira, historická inscenace, historická divadelní hra. Mají jednoduché vnímání historie. Kdyby ti nebyly divadelní hry podle Shakespeara, tak bych asi taky brunátněl u černé královny... Jenže já se na tyto skvostné filmy koukám jako na divadlo. Tak jak to velký vypravěč napsal. Apropos tenkrát to taky psal pro divadlo, kde i ženské party hráli muži.... A člověk by se dnes divil, královna a muž? :) Ale to jsme odbočili. ()

Reklama

Galerie (517)

Zajímavosti (4)

  • Představitel Richarda III. Benedict Cumberbatch, přednesl řeč na jeho pohřbu, po objevení Richardových ostatků v roce 2012. (Marvyk)

Reklama

Reklama