Reklama

Reklama

V kruhu koruny

(seriál)
  • Velká Británie The Hollow Crown (více)
Trailer
Velká Británie, (2012–2016), 14 h 29 min (Minutáž: 112–140 min)

Scénář:

Rupert Goold, Ben Power, William Shakespeare (divadelní hra) (více)

Kamera:

Zac Nicholson

Hrají:

James Purefoy, Tom Hughes, Rory Kinnear, David Morrissey, Lucian Msamati, Patrick Stewart, Adrian Schiller, Tom Goodman-Hill, Clémence Poésy, David Suchet (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(7)

Recenze uživatele plechulka k tomuto seriálu (2)

Jindřich VI. (1. díl) (2016) (S02E01) 

Jindřich VI. je jedna z Shakespearových her, která se v Česku inscenuje jen vyjímečně a tak je tohle výborná příležitost k tomu se začít trochu orientovat "kdo s kým o čem pro koho" aneb WHO IS WHO ve Válce růží (i když "kdo změří kam se nahnul trůn, zda k Yorkům nebo k Lancastrům" známe už leta od Spirituál Kvintetu :))). A zrovna tak jako u Richarda III. připojuji poznámku (nejen) pro uživatele Kamalse - nad tím, že mouřenína Othela běžně hrají běloši, se nikdo nepozastavuje, tak proč by to nešlo naopak? ()

Richard III (2016) (S02E03) 

Richardů III. na divadle i ve filmu jsem viděla poměrně dost a tohle zpracování patří rozhodně k těm lepším, Nejvíc jsem ale ocenila kompletní serii V KRUHU KORUNY II, jejíž je samotný Richars třetím závěrečným dílem a díky předchozím dílům jsem si konečně trochu utřídila množství a motivace postav, které se na Vás z počátku hry vyhrnou (možná Britové v tom mají jasno ze školních lavic, ale troufám si tvrdit, že pro většinu Čechů jsou "osoby a obsazení" ve Válce růží dost neznámou). V tomto kontextu akcentovaná postava bývalé královny Markéty je naprosto logická. A k tomu, že je její představitelka černoška, jak je zde zmíněno: kolik bělochů hrálo a bude hrát mouřenína Othela a nikdo se nad tím nepozastavuje? ()

Reklama

Reklama