Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladík se trápí, protože přišel o svoji milovanou dívku. Matka ho proto vezme na náboženskou pouť, aby mu vyprosila od Panny Marie klid a pokoj. (Netflix)

Recenze (2)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Dost možná první němý film, který jsem měl možnost vidět zcela bez hudebního doprovodu a světe div se, bylo to snesitelné. Pouť do Kevelaeru vypráví příběh mladého muže trpícího zármutkem po své zemřelé milé. Jeho matka se rozhodne, že nejlepším lékem bude požádat o pomoc Panu Marii, která dokázala věřícím vyléčit již nejednu bolístku. Snímek kombinuje aktuální dějství se vzpomínkami, které občas nechává různými postupy blednout. Nejsem schopen dobového srovnání řemeslné úrovně filmu, ale z hlediska dějového se jedná o film, který může diváka překvapit svým vyzněním. Pokud by dle podobné básně vznikl film nyní, pravděpodobně by si nesl v duchu Erbenovy kytice. Závěr, ve kterém Pana Marie sestoupí ke spícímu mladíkovi a spolu s utrpením mu odebere i život, nese však v Hedqvistově snímku překvapivě pozitivní poselství. Pohledem dnešní doby je ale značně znepokojující. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Silno kresťanský snímok dodá veriacim silu a nádej a ateistom neublíži. Na svoju dobu slušná filmárčina. Osme hodnotenie a druhá recenzia. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama