Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Blázinci za kamerou? Hodně mě to překvapilo, obzvláště to, že De Nirka vážně sejmuli, což moc nebývá u amický filmařiny. Emyl to měl pěkně naplánovaný, bohužel rusák musel být svině jako vždy a pojebal to. Holt, film sice natočil, ale to je tak vše. Akce! Hrozně jsem si zamiloval smích Rodena, do role takovýho psychouše se určitě hodí. Nebejt ho tak je to fakt trapnej film, zbytek dělal jen křoví, zatímco on si to skvělé užíval a málem mu to i vyšlo.  :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro Karla Rodena zásadní film jenž se díky němu vryl americkému divákovi do paměti svým bezprostředním chováním...takového psychopata jsem dlouho neviděl. Pak se nemůžu divit, že zabije i Roberta de Nira, který hraje superpoldu, kterého mají všichni rádi. Pro mě jako Čecha je to film s mnoha nesrovnalostmi, ale budiž pro Rodena zlom, v USA film oblíbený tak proč to dál pitvat. Jinak bych filmu ještě vytknul délku která přesahuje bezmála dvě hodiny, ale zato akcí sršící a málokdy nudící i když dvě hodiny na akci jsou dvě hodiny... Jinak během této doby mě stihnul zaujmout ruský sympaťák Oleg, který hraje Rodenova parťáka (ano stále jsme bráni jako východ Evropy takže tu máme dvojku čech + rusák) a bylo mi ho nakonci docela líto i když dosáhnul toho co si vždy přál. --- Takže oni uhoří, ale přitom se milují? - No lidé mají jiné priority. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

„Návod ako sa stať veľkým hollywoodskym filmárom a mediálnou hviezdou.“ V celku zaujímavo stvárnený thriller s prvkami trošku čudnej neobvyklej čiernej nadsázky v podaní dvojice Karel Roden a Oleg Taktarov, prichádzajúcich z Európy do Ameriky z bývalého východného bloku Česko - Rusko za kariérou rýchlych zbohatlíkov a to vďaka tomu že sa budú chvastať koľko zabili ľudí a že bolo to pod nepríčetným stavom a aby sa nepovedalo všetko to aj natočia na kameru ... ich nápaditosť a postupnosť v nejakých tých pascách a hlavne zabíjaní je z radu nevšedných, takže v tejto rovine je to nad mieru pestré až nervovo vypäté vďaka psychopatickému výkonu Karela Rodena. Ale na šťastie nie je to len o ústrednej dvojici tých dvoch psychopatických bláznov, ich náprotivky sa tu stávajú v sympatických úlohách hrajúci policajt Robert De Niro ako veľká vyšetrovacia mediálna hviezda a Edward Burns ako zástupca vyšetrovateľa od požiarnikov ich spolupráca a pracovné postupy sa navzájom dopĺňajú a do príbehu vnášajú určitú pestrosť a vďaka týmto spomínaným hercom nám film zapadá do výborného vygradovaného celku kde sa dajú miestamy emócie aj krájať. Televízne média a zákony sú to ukázané ako doslova na hlavu padnuté a bohužiaľ aj v skutočnosti to skoro podľa toho ako nám to film predvádza funguje. Film mohol byť nadpriemerný ale to by nemohol prísť zlý zlomový bod, ten nastáva asi v posledných desiatich minútach keď zo zabijaka Tomáša Slováka (Roden) sa stáva nová mediálna hviezda a ten čo doslova nechtiac pod nátlakom zabíjal a to nie je všetko, už o pár okamihov tento neúnosní dej zbehne do zbesilej prestrelky medzi trojicou Burns-Roden-Taktarov čo pokazí dobre budovaní dojem z filmu len zbytočný povrchný pátos, čo malo asi aj za následok určitý komerčný neúspech. ║Rozpočet $60miliónovTržby USA $24,403,552Tržby Celosvetovo $56,359,980 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mňa tento film bavil oveľa dlhšie, ako oných 15 minút. Mal maximálne priemerné hodnotenia, takže som od neho vôbec nič nečakal a asi aj preto som bol celkom príjemne prekvapený. De Niro poteší vždy, Rodena som vtedy videl v americkom filme po prvý krát, takže som bol z toho trochu na vetvy. Námet, scenár, aj spracovanie mi pripadali solídne až nadpriemerné, takže celkovo spokojnosť a trochu sklamanie, že tento filmík si užil iba tých 15 minút kontroverznej slávy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Tak trochu vážná krimi s vyšinutým Rodenem, tak trochu totální prdel dělající si šoufky z médií. Škoda, že film neskončil o pár minut dřív, zhruba v momentě, kdy Edward Burns zahodí odznak. Film by si zasloužil o mnoho údernější konec, obyčejný happy end mu škodí. Jinak ale Roden kraluje a dvojka De Niro/Burns mu zdatně sekundují. Ve finále dobré, ale asi lehko zapomenutelné. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (19)

  • Název filmu je pochopitelně odkazem na známý výrok Andyho Warhola, že každý bude jednou slavný aspoň 15 minut. (don corleone)

Reklama

Reklama