Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kde nestíhají kriminalisté, tam nastupují hasiči. To má svou logiku, vždyť jsme v USA. A tam evidentně nejsou zvyklí na slovanské bombarďáky, kteří mají léta cviku se zneužíváním jakéhokoli systému. Emil s Olegem mne nicméně bavili, což se dá napsat i o bulvárním detektivovi Eddiem, ale hasičský hrdina Jordy tomu i se svou pitomou koncovkou dal celkem na frak. Je to škoda, protože ten film vůbec není tak špatný, jak si o tom vrabci na střeše léta povídali. Také musím vyjádřit jistou míru spokojenosti s tím, že český herec dostal možnost, aby svou kudlu seznámil s vnitřnostmi herecké superstar a o tom se většině zdejších hereckých es může jenom zdát. Takže velká gratulace. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdyby film končil o takových 15 minut dříve, byl by to šokující a strhující snímek:). Karel Roden je ve své roli vyšinutého psychopata perfektní, vedlejší roli hraje spíš Robert de Niro (i když producenti tvrdí opak:)). Příběh je opravdu zajímavý, netradiční co do obsahu i vizuální podoby. Mimochodem věděli jste, že představitel Olega Razgula je v reálu dvojnásobný mistr Ruska v sambo? (nepleťte si to s latinskoamerickou sambou, to by mohlo dopadnout opravdu nehezky:)) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

15 Minut se opravdu moc nevydařilo. Námět vypadal hodně slibně, ovšem to by to nesměl režisér John Herzfeld všechno zaplácnout svojí zbrklou a křečovitou režií, která se na filmu podepsala tak negativně, že i kdyby Robert De Niro a Karel Roden chodili třeba po stropě, stejně by to asi nepomohlo. Ty amatérské kamerové exhibice mě lezly po čase už neskutečně na nervy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film, ve kterém jsem porpvé viděl Veru Farmigu... Ty její oči... Film, v němž prostý český herec sejme profíky z júesej, v jednom případě doslova. Roden v dosud pořád asi nejlepší své zahraniční roli. Už kvůli němu stojí za to dívat se na film v původním znění. Když si s Taktarovem povídají on česky a Oleg rusky, je to fakt sranda. De Niro prostě standard, nevím proč, ale Burnsovi jsem se musel smát, prostě když byl na place, měl jsem na tváři takový potměšilý až škodolibý úsměv, nevím, je to jedna z jeho nejlepších rolí, co jsem viděl. Theron a Cattrall potěšily i přes to málo času, který dostaly. Možná je ten film trochu dlouhý, ale je fajn. ()

T2 

všechny recenze uživatele

„Návod ako sa stať veľkým hollywoodskym filmárom a mediálnou hviezdou.“ V celku zaujímavo stvárnený thriller s prvkami trošku čudnej neobvyklej čiernej nadsázky v podaní dvojice Karel Roden a Oleg Taktarov, prichádzajúcich z Európy do Ameriky z bývalého východného bloku Česko - Rusko za kariérou rýchlych zbohatlíkov a to vďaka tomu že sa budú chvastať koľko zabili ľudí a že bolo to pod nepríčetným stavom a aby sa nepovedalo všetko to aj natočia na kameru ... ich nápaditosť a postupnosť v nejakých tých pascách a hlavne zabíjaní je z radu nevšedných, takže v tejto rovine je to nad mieru pestré až nervovo vypäté vďaka psychopatickému výkonu Karela Rodena. Ale na šťastie nie je to len o ústrednej dvojici tých dvoch psychopatických bláznov, ich náprotivky sa tu stávajú v sympatických úlohách hrajúci policajt Robert De Niro ako veľká vyšetrovacia mediálna hviezda a Edward Burns ako zástupca vyšetrovateľa od požiarnikov ich spolupráca a pracovné postupy sa navzájom dopĺňajú a do príbehu vnášajú určitú pestrosť a vďaka týmto spomínaným hercom nám film zapadá do výborného vygradovaného celku kde sa dajú miestamy emócie aj krájať. Televízne média a zákony sú to ukázané ako doslova na hlavu padnuté a bohužiaľ aj v skutočnosti to skoro podľa toho ako nám to film predvádza funguje. Film mohol byť nadpriemerný ale to by nemohol prísť zlý zlomový bod, ten nastáva asi v posledných desiatich minútach keď zo zabijaka Tomáša Slováka (Roden) sa stáva nová mediálna hviezda a ten čo doslova nechtiac pod nátlakom zabíjal a to nie je všetko, už o pár okamihov tento neúnosní dej zbehne do zbesilej prestrelky medzi trojicou Burns-Roden-Taktarov čo pokazí dobre budovaní dojem z filmu len zbytočný povrchný pátos, čo malo asi aj za následok určitý komerčný neúspech. ║Rozpočet $60miliónovTržby USA $24,403,552Tržby Celosvetovo $56,359,980 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (19)

  • Irský malíř Graham Knuttel dostal za svůj obraz 50 tisíc liber, ve filmu ho pak zničili. (don corleone)
  • Název filmu je pochopitelně odkazem na známý výrok Andyho Warhola, že každý bude jednou slavný aspoň 15 minut. (don corleone)
  • Postava Karla Rodena se jmenuje Emil Slovák, jak je možné vidět v pasu na začátku filmu a v závěrečných titulkách, ale ve filmu mu říkají Slezák. (alienad)

Reklama

Reklama