Reklama

Reklama

Hodina pravdy

  • USA City by the Sea (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vincent Lamarca, jehož otec byl popraven za únos dítěte v 50. letech, se navzdory stigmatu v dospělosti stal uznávaným newyorským detektivem z oddělení vražd (Robert De Niro). Jednoho dne detektiv zjistí, že hlavním podezřelým v případu další vraždy, kterou má na stole, není nikdo jiný než jeho zavržený syn (James Franco). Vincent je nucen vrátit se domů na chátrající promenády Long Beach na Long Islandu a čelit temnotě minulosti. Během vyšetřování si uvědomí, že jeho selhání coby otce hluboce ovlivnilo život jeho narkomanského syna. Minulost se opakuje… (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Uvažuji, jestli se na filmovém poli dá hovořit o "charismatickém filmu". A asi by to jít mělo, protože jsou filmy, které mají jaksi všechno a stejně jim všude něco chybí. Robert De Niro je extratřída, herec, kterého vynáším do nebes, ať už hraje drsného buzíka (Hvězdný prach) nebo měkkého mafiána (Casino). A přesto mi z nějakýho důvodu byl v Hodině pravdy naprosto ukradenej a mám dojem, že to nebude jen kvůli horšímu vzhledu (pár kilo navíc a delší vlasy). Dál tu máme děj filmu, který na první pohled nevypadá o nic hůř než Nelítostný souboj nebo Příběh z Bronxu, ale stejně z něj odvaření nebudete. A jako číslo tři, je to "last but not least" režie. Řeknete si, že Caton-Jones neudělal žádnou chybu, a asi budete mít pravdu. Jenže ničím neokouzlujícího dojmu se přesto nezbavíte. Nevím proč, ale teď, téměř ve dvě v noci, se mi pořád vybavuje srovnání s Nelítostným soubojem. Scéna v restauraci, závěrečná scéna nedaleko letiště... Ten "náboj" filmu. Chvíle, kdy se vám roztluče srdce, nemůžete spustit oči z obrazovky. Michael Mann tohle v Nelítosném souboji dokázal. Povedlo se to i Scorsesemu v Casinu, Matthewu Vaughnovi v Hvězdém prachu, Robertu De Nirovi v Příběhu z Bronxu. Michael Caton-Jones pro mě zatím tohle zvláštní "filmové charisma" neobjevil. Třeba se mu v budoucnu bude dařit víc. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Príliš polopatická psychológia. Príliš ukecaná. Herci hrajú viacej ústami než očami. A zbytočne dlhá. Príbeh sa dal povedať v osemdesiatych minútach. Hoci by z nej urobili televíznu rodinnú drámu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Robert de Niro je dost velký borec, aby se díky svým hereckým zkušenostem nemusel spoléhat na režii, což se ale nedá říct o Jamesi Franco, který je sice talent, ale v této roli se poněkud plácá a taky by oba herci jako otec a syn měli být víc tým. Žánrově se tenhle film, což kladu rovněž na vrub režisérovi, taky pohybuje od zdi ke zdi mezi psychologickou detektivkou a rodinným melodramatem. Finální výlevy + děda s vnoučkem na pláži je konec klasicky přitažený za vlasy. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Film drží nad vodou především kvalitní herecké výkony, i když třeba takový De Niro prostě odehrál jen svůj standard, kterým přesto hravě strčil do kapsi zbytek hereckého pole. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Prý to má být podle skutečné události. Kdo ví! V tom případě by pak odpadaly stesky na vlezlý příběh, ostatně celý film lze, aniž bychom při tom komukoli uškodili, zařadit do kategorie americké výchovné podívané. I to se točí. I tady občas vznikne něco kvalitního. Důkazem toho, že film není zase až tak prvoplánový, je složitější a otevřeným koncem vybavená postava Elizy Dushku, která jediná nás odkazuje do "nerodinné" sféry. Z výkonu De Nira jsem příjemně překvapen. Po vesměs příšerné druhé polovině devadesátých let by to mohl krok správným směrem. Dokonce jsme se dočkali jednoho "výbušného" minivýstupu a několika klasických pohledů a výrazů. Že by se Robert vracel? ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Drama o složitém vztahu otce, policisty, se svým synem, feťákem, který je obviněn z vraždy. Když jsem viděl obsazení Robert De Niro a Frances McDormand, řekl jsem si, že to blbost být nemůže. Bohužel po shlédnutí nemůžu říct, že by to bylo špatné, ale prvotřídní krimi to není ani náhodou. Hercům nemohu vytknout naprosto nic (i když De Niro a McDormand odehráli mnohem lepší role), námět je také zajímavý, ale vše stahuje hodně průměrná režie Michaela Catona-Jonese. Snímek, který za zkouknutí stojí, ale podruhé bych to opravdu vidět nemusel..... ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

....Zdlouhavý psychologický rozbor vztahu otce k synovi v krimi, která velmi rychle vyšumí, jako levné víno. Pokud si někdy vzpomenu na část úryvků, tak zřejmě na výkon Jamese Franca jako feťáka..... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro tady předvádí jen svůj herecký standard, který je sice velice solidní, ale jeho typicky "De Nirovského" výstupu se za celý film dočkáme jen jednou, což je poměrně málo. Ostatní herci už dost přehrávají, což je do jisté míry také vina scénáristy. Ani režisér, zkušený Michael Caton-Jones, který ve svých filmech drži obvykle solidní tempo tady nějak moc neuspěl. Film se dost nudně vleče, dialogy jsou pomalé a spád není nic moc. Nedočkáme se prakticky žádné akční scény. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho otce popravili za vraždu, jeho syn nyní spáchal stejný zločin. Ač jsou oba činy odlišné, proces obtížného vyrovnávání se s nimi zůstává. Obzvlášť náročný je pro zarputilého poldu, který stojí mezi oběma zločiny. Navíc po synkovi jdou nejen jiní poldové, ale i pomstychtivý dealer. Prý se to tak nějak skutečně stalo. Detektivku ale nečekejte, výsledek je spíš polopatickým dramatem o zodpovědnosti od skrz naskrz průměrného režiséra s několika solidními hereckými výkony. Tempo mdlé. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V roce 2002 bylo sledovat cokoliv v čem hrál, kdysi vynikající, Robert DeNiro úplnou ztrátou času. Kdysi jsem tento obal ve videopůjčovně zdárně míjel a musím konstatovat, že zcela oprávněně. 35% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Jen na málo filmů se nevydržim dívat až do konce, když už jsem si je půjčil ve videopůjčovně a zatáh za ně pajdu...ale kdybych si za těch 50 minut, co jsem to vydržel, ostříhal nehty, zamyslel se nad sebou, vyvenčil psa, vyvenčil sebe...využil bych čas líp ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skvelý príklad toho, ako zadupať dobrý námet a herecký potenciál výborných hercov do hollywoodskeho, nič neriešiaceho šedého priemeru. Co je možno ešte horšie, ak nie je dôvod niečo očakávať a toho priemeru sa dočkať. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Herci jsou skvělí (kromě Roberta De Nira a Frances McDormand by se nemělo zapomínat ani na mladší generaci představovanou Jamesem Francem a Elizou Dushku), ale práce scénáristy a režiséra za moc nestojí. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné krimi s dobrým hereckým obsazením (De Niro, Franco i McDormand hrají skvěle), jen občas trochu ztrácí tempo a ten nedořečený konec, kdy nevíte jestli De Niro zůstal s Francis McDormand (to asi jo) a jestli Francovi tu vraždu policajta přišili nebo ne (vzhledem k tomu, že jediný důkaz, který měli je pochybný obtisk podrážky Spidera, tak bych o tom dosti pochyboval). A taky mě štvalo občas nelogické jednání postav (proč mu tam nechala to dítě, když se o něj předtím nejméně 3 roky starala, proč tak najednou?). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna marně se vydávající za krimi drama. Celé je o narušeném vztahu syna a otce, přičemž se oba chovají, jakoby klukovi bylo teprve 5 let, zatímco on už je dospělý klacek. Scénář je snad jen výsměchem, jak na sebe kupí náhody a rodinná melodramata, která jsou ale opsaná ze stovek podobných průměrných záležitostí. Co tam dělají De Niro a McDormandová je mi záhadou, leda by potřebovali peníze jako sůl. SHRNUTÍ: Americký sentiment v hodně laciném provedení. ()

Reklama

Reklama