Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Ray Donlan si pro sebe a své muže s pomocí mafie zřídil městečko Garrison, oddělené od New Yorku mostem. Bydlí tu jen policisté, kteří tu jsou „v bezpečí“. Šerifem Donlan jmenoval mírného Freddyho Heflina, který by se rád stal policistou, ale slyší jen na jedno ucho, takže nemůže. O sluch přišel, když zachraňoval Liz Randoneovou, která si později vzala surového sukničkáře Joeye, také policistu, a kterou Freddy tajně miluje... Rayův synovec Murray Babitch je na silnici napaden dvojicí Afroameričanů, kteří na něj vytáhnou zbraň. Když je pronásleduje, dojde k nehodě, při níž oba mladíci zemřou. Přivolaní policisté zbraň nenajdou, tak se ji snaží do auta narafičit. Murray se obává, že přijde o odznak, a tak se vrhne z mostu. Všichni se domnívají, že utonul. Ray ho ale s pomocí dalšího policisty Jacka vytáhne a ukryje. Bojí se, že Murray, který ví o jeho čachrech s mafií, bude při vyšetřování mluvit. Přestože je jeho příbuzný, chystá se ho zabít. Podobným způsobem se už zbavil jiného policisty, Glenna Tunneye, kterého nechal zabít ve vězení, než mohl promluvit před soudem... Na místo přijíždí poručík Moe Tilden z oddělení vnitřních záležitostí, aby věc vyšetřil. Chce pomoc od Freddyho, ten ale jako obvykle váhá: je zvyklý se k ničemu nevyjadřovat a nechávat věci, jak jsou. Ray ovšem později jediným telefonátem jeho vyšetřování ukončí: jeho mocní zastánci se o to postarají sami... Joey zachází surově s Liz, což Freddymu dělá těžkou hlavu. I Joey patří k Rayově bandě. Jediný, kdo se občas staví na zadní, je Garry Figgis, bývalý parťák policisty, zavražděného ve vězení. A právě jeho dům jedné noci začne hořet; sjíždějí se hasiči a policisté, nakonec přijíždí i Figgis. S hrůzou zjišťuje, že do domu nečekaně přišla jeho přítelkyně Monica, která utrpěla popáleniny, jimž zakrátko podléhá... (TV Prima)

(více)

Recenze (301)

Lima 

všechny recenze uživatele

Pivní cejcha Slyeovi v tomhle filmu sedne, charakterního herce z něj sice neudělá, ale aspoň se snaží a nemám problém mu věřit jeho roli čestného poldy. Někteří skvělí herci po jeho boku se naopak moc nesnaží, herecký gigant De Niro má zde rozsahem i herectvím nepříliš výraznou postavu. Příběh - korupce v řadách policistů - není nic originálního, nic, co bych už x-krát v jiných filmech neviděli. Přesto nemohu říct, že bych se nudil, i díky zdařile vygradovanému závěru. Mangold se ve svém druhém režijním počinu teprve rozkoukával, ale i to stačilo na vcelku příjemnou podívanou. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Parta kvalitních herců, nevyvážený scénář, příjemná režie. Země policajtů má tu smůlu, že měla až přílišné ambice. Kdyby v tomto filmu hráli neznámí herci, jednalo by se o snímek uváděný ve filmovém klubu. Neříkám, že by Země policajtů byla geniálním dílem (hodnocení přesně tři a půl), ale označení "nudný" si rozhodně nezaslouží... P.S. Stallone tu imho předvádí plnohodnotný charakterní výkon... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Spousta známých tváří, ale skutek utek. Sylvester Stallone je opravdu "skvostný", ostatně skoro jako pokaždé. Že se v tomhle filmu objevili dva skvělí herci Keitel a De Niro přičítám pouze jejich tehdejšímu pravděpodobnému natáčecímu volnu, kdy jako "brigádu" vzali roli v tomhle béčku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudné a zdlouhavé drama ze světa zkorumpovaných sviňí, které zachraňuje na nejvýš pár hereckých jmen v čele s De Nirem a Slyem. Těm dvoum jakžtakž role sedly, i když jsou všichni nudní, šablonovití parchanti bez špetky cti. Zklamání jsem dostal i od Raye Liotty, který sice hraje tak, jak ho znám, ale nějak se mi to k němu vůbec nehodilo. Tenhle film se mi absolutně nelíbil. Byl nudný, dlouhý, plný špatně využitého potenciálu. Tipuju, že za nějakou dobu si na něj ani nevzpomenu, jelikož zde není ani na co dobrého vzpomínat. Prostě a jednodušše nuda, zaručující stoprocentní spánek bez zábran. --- Feťáci tě řemeslu policajta nenaučej. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $44,862,187Tržby Celosvetovo $63,662,187║ Výborné obsadenie v nevýraznom príbehu, kde chýbajú postavám lepšie vyrysované charktery. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to velmi dávno (asi 2 roky po premiéře) a ještě rychleji jsem na tento film zapomněl. Velmi podprůměrné a promarněná příležitost s velmi dobrým obsazením. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem to daleko horsi, ale film zachranila od pohromy pouze ucast Keitela a De Nira, kteri vnesli do prostoducheho pribehu preci jen vice nez nadstandardni herecke vykony - neumoznili totiz Stallonemu stravit na platne presprilis casu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Většina zdejších hodnotících Zemi policajtů pozérsky haní, přestože se jedná o nejlepší Stallonovku od Nájemných vrahů a vůbec dobrý film, kde s nikým o nižším hodnocení než 4* nehodlám diskutovat. Rozhodně nemám větší problém věřit Slyovi jeho postavu, narozdíl od jiných má dramatický potenciál a učitým způsobem se vyvíjí, a věřte mi nebo ne, mám pocit, že je solidně zahraná, vzbuzuje mé sympatie a zajímá mě, jak bude jednat. Ano, scénář místy trochu ujede od svého realistického zabarvení, ale jistí to vskutku zručná Mangoldova režie ( zato Identitu docela zmršil ), která má tempo i napětí a všemu tomu "bekapují" kvalitní herci v pozadí Keitel, DeNiro, ale i Liotta jehož fuckování ve mně občas vzbuzovalo asociace na Mafiány ). Posledních deset minut je rozhodně pamětihodný kinematografický zážitek. Správné gradaci v závěru pomáhá i originální "policajtská" ( temné trumpety v pozadí ) hudba... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. All Dressed Up In Blue [4:20] ,2. Garrison, NJ [1:46] ,3. Yellow Betray Blue [3:34] ,4. Local Boy Saves Drowning Teen [3:05] ,5. Mashed Potatoes Don't Mean Gravy [2:24] ,6. The Sheriff Of Cop Land [2:39] ,7. Pool Of Crimson [4:39] ,8. The Diagonal Rule [4:27] ,9. Across The River [4:59] ,10. Big Blue Pow Wow [2:31] ,11. Without Looking At The Cards [4:08] ,12. One Police Plaza [2:05], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Moje konanie je neetické.“ – „Ale sympatické.“ Stallone sa odjakživa snažil zaujať niečím iným, než len svojimi svalmi. Mnohí nevedia, že bol nominovaný na Oscara za najlepší scenár a herecký výkon v hlavnej úlohe. Ale mohol si za to aj sám, keď do fanúšikov donekonečna ládoval nekonečné série ROCKY a RAMBO. Ako 80. roky odchádzali, pochopil, že na akčnom poli porazil Sovietov a neoficiálne vyhral vojnu vo Vietname. Viac dosiahnuť nemohol a tak začal pokukovať po „normálnejších“ filmoch. Riskoval kariéru hraním v komédiách (OSKAR), prikývol na buddy movie (TANGO A CASH) a k tradičnej akcii sa vrátil už len zriedka (CLIFFHANGER). KRAJINA POLICAJTOV je mimoriadnym filmom. Nie, že by bola aj filmom dobrým. Tým nebola v roku 1997 a už nikdy nebude, nech sa režisér a scenárista Mangold akokoľvek snaží tvoriť príjemne ospalú melancholickú atmosféru. Je však obdivuhodné, ako si Sly išiel za svojím: vyhliadol si „nejednoznačný“ scenár a držal sa ho ako jazdec koňa na parkúre. Kvôli úlohe výrazne pribral a sklopil zrak pred slávnejšími kolegami (De Niro a Keitel - prvý raz sa stretli v ŠPINAVÝCH ULICIACH). Nápad s policajným mestečkom je výborný, takisto zaujímavé herecké obsadenie (Liotta, Patrick, Spencer, Berg) má niečo do seba. Kvalitný film to nie je, je skrátka príliš nudný a rozpačitý. Napriek tomu to nie je úplne premárnená možnosť a Stalloneho si vždy rád, neviem prečo, pozriem ako nahluchlého šerifa Freddyho Heflina. Samotára, trpiaceho s trpiteľským úsmevom uštipačné poznámky svojich "lepších" kolegov, medzi ktorých nikdy nebude patriť. Pritom je stokrát lepším človekom. Hoci sa Slyovi a spol. podarilo rozpočet zraziť na neskutočných 10 miliónov (tipujem, že v tom všetci tí oscaroví laureáti hrali za zmrzlinu?), nepodarilo sa filmu celosvetovo zarobiť ani len biednych 20. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od Mangolda jsem teda cekal vic, ale tady se holt teprve zahrival. Hlavni problem filmu je pribeh, clovek se musi hodne snazit, aby tam vubec nakej vysledoval, takze to vetsinu casu vypada jen jako kdyz se spousta poldu, agentu a podobne narvalo do jednoho mesta, tam spolu kecaj a poflakujou se. Nicmene uvod filmu a zaver se povedli docela dobre, obsazeni je fakt perfektni, Liotta se tu prekonava, De Niro ma bohuzel malo prostoru, potesil me Robert Patrick a Stallone hraje jako krapet tupej tlustoch fakt paradne. Celkove nemuzu rict, ze bych se nejak vyraznejc nudil, jen me film proste nezaujal, takze jsem ho skouk, aniz by me nak vic zajimalo, co se s kym stane. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Solidní hvězdně obsazený krimi thriller o zločineckém "policajtském městečku", který mě ale první půlku téměř nebavil. Pak se to chytlo a pozvolna gradovalo až k výborné závěrečné desetiminutovce, během které prostě držíte hubu a čumíte. Stallone je tu jako opovrhovaný šerif více než uvěřitelný a ani to nevyhrotí do žádný silácký B akce. Tak škoda toho zdlouhavého rozjezdu (ideální by bylo zkrátit ho o 15 minut a do zbytku přidat víc De Nira). ()

movie 

všechny recenze uživatele

COP LAND je film, který může vyhovovat zřejmě jen malé sortě publika. Nejedná se o jasnou americkou nezávislou artovku, byť elementy nezávislé filmařiny v sobě má. Neosloví většinu fanoušku Stalloneho, neboť je to film až ryze neakční (jediná akční scéna je až na konci filmu a je to v podstatě zpomalená noisová sekvence, ve které se Mangold snaží imitovat stav čerstvě ohluchlého Freddyho Heflina). A naopak většina sofistikovaných diváků si s COP LAND zřejmě utře nos, protože film se Stallonem nemůže mít přesah. Což je chyba. COP LAND totiž není jen netradiční stallonovka, ale je to film, ve kterém Stallone skutečně soustředěně a plnohodnotně hraje. Jeho Freddy Heflin je postava, která se odprosťuje od všech nám známých stalloneho prvků. Má pivní bachor, po večerech brouzdá opilý v místním baru v sandálích a staré košily. Je na jedno ucho hluchý a nijak bystrý fízl malého zapadáku, kde mu byla udělena role šerifa proto, aby držel hubu, dával pokuty za parkovaní a do ničeho se moc nešťoural. Není to ten klasický nabubřelý Stallone, obklopený luxusem a s falešnou aurou glamour sofisitikovanosti, jak se nám snaží prezentovat svůj životní styl v podstatné většině svých filmů (snad s vyjímkou Ramba a Cobry). A hlavně: je fakt famózní. Hraje zcela maximálně v každé scéně. Je maximálně vhodným sparingpartnerem jinak epochálního ansámblu: Harvey Keitel, Ray Liotta, Robert De Niro nebo Robert Patrick. Kvalita jeho herectví s ostatními herci krásně koreluje a radostně překvapuje. Mangold sice mohl malinko přitlačit, možná by COP LAND mohl nést ještě trochu víc z odkazu nezávislé filmařiny a dokonce by mohl být i o něco delší než jen 116 minutová verze (byť i v ní se dostatečně stihne věnovat pestré paletě postav), pořád to ale bude jeden z nejlepších policejních filmů 90. let, který mimochodem nenese punc devadesátek tak jako mnoho jiných. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Země policajtů rozhodně není špatný thriller, ale od režisér jakým je James Mangold a od obsazení v čele s hvězdami De Nirem a Keitelem bych čekal větší pecku. Kdo mě celkem zklamal byl Robert De Niro, ale ani mě tak nezklamal on jako spíš prostor, který ve filmu dostal. Když jsem si přečetl, že Sylvester Stallone zde odehrál svoji životní a kritiky velmi oceňovanou roli, tak jsem se musel po skončení mírně pousmát. Jeho životní rolí navždy bude Rocky a Rambo! Scénář průměrný a snadno předvídatelný, takže žádné velké zvraty nečekejte. Klasický thriller na jedno zkouknutí....... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemusí být všechno hexagonální konspirace." Nemusí, ale všechno tomu naznačuje. Vždyť Superman Babitch skočil z mostu a utopil se. Tomu mám jako věřit? Vždyť já Supermana znám, ten umí lítat a že by neuměl plavat? Na tento špek neskočím ani já, natož šerif Heflin. Tomu to procitnutí trvá trochu déle, ale taky to dá. Ovšem věřit tomu, že policisté jsou korumpováni mafií? Tak na to už vůbec neskočím. Snad tedy ve 37. newyorském okrsku, ale ono je to jedno. Tady jsou totiž všichni za vodou, tedy vlastně za mostem, kam chapadla inspekce nedosáhnou a šerif musí šerifovat těm, kteří jsou legálně ozbrojeni, znají právo lépe než on a hromadně jím pohrdají. Mně se to tedy celkem pozdávalo a o zákonu diagonály si ještě chvilku popřemýšlím. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nezaslouženě zapadlá "westernová" kriminálka s výborným Stallonem a naprosto neskutečným "zbytkem"  castingu. Mangold uměl dávno před Loganem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Stallone mě hodně překvapil. Nehraje žádnýho frikulína, kterej každýmu nakope prdel, a řek bych, že v týhle civilní roli snad podal životní výkon. Harvey Keitel a Robert De Niro jsou jistota. Potěšili i další "mafiáni" Ray Liotta a Frank Vincent a v neposlední řadě moje oblíbenkyně Janeane Garofalo. Jinak film sám o sobě neni až taková bomba, jakou by asi člověk podle toho hvězdnýho hereckýho obsazení čekal. Děj se chvílema trochu vleče, hodně se tam kecá... Přesto si myslim, že je tady trochu podhodnocenej. Zasloužil by si dostat do červenejch čísel. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé, dokonca som uvažoval aj o vyššom hodnotení. Prekážalo mi však naozaj príliš ťahavé tempo a za celý film sa len kecá a kecá. Ak by sa toho dialo za tú minutáž viac, bolo by to rozhodne plusom. Herecké výkony sú však veľmi dobré. Stallone sa nemá za čo hanbiť. 65% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej typickej film o zkorumpovanosti poldů a tak podobně, neni to nic zázračně výjimečnýho a ani Sly to moc nepozvedává, neustále se tam akorát táhne a každýmu se omlouvá, což o to nehraje to zas tak špatně, ale člověk má u něj zafixovanou nějakou akci a tohle je nuda, nicméně Harvey Kietel je dobrej padouch a Robert De Niro i v těch pár minutých co tam je dokáže přitáhnout pozornost.. Taky potěší Ray Liotta, Robert "T-1000" Patrick a závěr, ale to je zoufale málo ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama