Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Ray Donlan si pro sebe a své muže s pomocí mafie zřídil městečko Garrison, oddělené od New Yorku mostem. Bydlí tu jen policisté, kteří tu jsou „v bezpečí“. Šerifem Donlan jmenoval mírného Freddyho Heflina, který by se rád stal policistou, ale slyší jen na jedno ucho, takže nemůže. O sluch přišel, když zachraňoval Liz Randoneovou, která si později vzala surového sukničkáře Joeye, také policistu, a kterou Freddy tajně miluje... Rayův synovec Murray Babitch je na silnici napaden dvojicí Afroameričanů, kteří na něj vytáhnou zbraň. Když je pronásleduje, dojde k nehodě, při níž oba mladíci zemřou. Přivolaní policisté zbraň nenajdou, tak se ji snaží do auta narafičit. Murray se obává, že přijde o odznak, a tak se vrhne z mostu. Všichni se domnívají, že utonul. Ray ho ale s pomocí dalšího policisty Jacka vytáhne a ukryje. Bojí se, že Murray, který ví o jeho čachrech s mafií, bude při vyšetřování mluvit. Přestože je jeho příbuzný, chystá se ho zabít. Podobným způsobem se už zbavil jiného policisty, Glenna Tunneye, kterého nechal zabít ve vězení, než mohl promluvit před soudem... Na místo přijíždí poručík Moe Tilden z oddělení vnitřních záležitostí, aby věc vyšetřil. Chce pomoc od Freddyho, ten ale jako obvykle váhá: je zvyklý se k ničemu nevyjadřovat a nechávat věci, jak jsou. Ray ovšem později jediným telefonátem jeho vyšetřování ukončí: jeho mocní zastánci se o to postarají sami... Joey zachází surově s Liz, což Freddymu dělá těžkou hlavu. I Joey patří k Rayově bandě. Jediný, kdo se občas staví na zadní, je Garry Figgis, bývalý parťák policisty, zavražděného ve vězení. A právě jeho dům jedné noci začne hořet; sjíždějí se hasiči a policisté, nakonec přijíždí i Figgis. S hrůzou zjišťuje, že do domu nečekaně přišla jeho přítelkyně Monica, která utrpěla popáleniny, jimž zakrátko podléhá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Stallone mě hodně překvapil. Nehraje žádnýho frikulína, kterej každýmu nakope prdel, a řek bych, že v týhle civilní roli snad podal životní výkon. Harvey Keitel a Robert De Niro jsou jistota. Potěšili i další "mafiáni" Ray Liotta a Frank Vincent a v neposlední řadě moje oblíbenkyně Janeane Garofalo. Jinak film sám o sobě neni až taková bomba, jakou by asi člověk podle toho hvězdnýho hereckýho obsazení čekal. Děj se chvílema trochu vleče, hodně se tam kecá... Přesto si myslim, že je tady trochu podhodnocenej. Zasloužil by si dostat do červenejch čísel. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Za vším hledej policajta aneb L.A. - Přísně tajné. Svému slavnějšímu bratříčkovi se film přibližuje ve slušném hereckém obsazení, ve všech ostatních faktorech to však jasně prohrává, vlastně až na jeden. Úvod má grády a donutí diváka vydržet až do konce. Navíc role dobrosrdečného šerifa Slyovi skvěle sedla. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Podla hodnoteni na CSFD som bol k tomuto filmu pripraveny na najhorsie a zase az take slabe sa mi to nezdalo. Je pravda, ze pri takom pocte hollywoodskych hviezd, ake sa stretli v tomto filme by to chcelo pridat na pilu alebo mat este kvalitnejsi scenar, ale mna to celkom bavilo a nemozem povedat, ze by to bola doslova blbost, pretoze som uz videl aj horsie filmy. Stallone si skusil charakterovu postavu, nie je tu ziadny hrdina, ako ho pozname z inych filmov a s Robertom Patrickom, ktoreho poznam ako T1000 z TERMINATORA 2 (1991) si uz Stallone zahral aj vo filme D-TOX (2001). Harvey Keitel si pre zmenu s De Nirom zahral uz v slavnom TAXIKAROVI od Martina Scorseseho v roku 1976.... 24.09.2009 _____ Sylvester Stallone - (Serif Freddy Heflin) +++ Harvey Keitel - (Ray Donlan) +++ Ray Liotta - (Gary Figgis) +++ Robert De Niro - (Moe Tilden) +++ Robert Patrick - (Jack Rucker) +++ Peter Berg - (Joey Randone) +++ Michael Rapaport - (Murray Babitch "Superman") +++ Noah Emmerich - (Bill Geisler) +++ Cathy Moriarty - (Rose Donlan) +++ Produkcia: Bob Weinstein, Harvey Weinstein +++ Hudba: Howard Shore +++ ()

lamps 

všechny recenze uživatele

I přes účast všech hereckých hvězd nic než čistý průměr. Vůbec nechápu účast De Nira, jeho role byla strašně nevýrazná a v celkovém kontextu i docela zbytečná. Jediný, kdo výrazněji zaujal, je tak překvapivě Stallone coby charakterní šerif a Keitel jako zkorumpovaný polda. A taky je třeba na filmu ocenit snahu o jistou psychologii postav a to, že si nehrál na vìc, než ve skutečnosti je, a nepředhazuje nám šokující zvraty nebo velkou akci. Je to prostě jen další americká pohádka o těch čestných proti těm zlým, jakých už bylo natočeno hodně, a to mnohem kvalitněji a zábavněji. 60% ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

V podstatě jen průměrný krimi-thriller s tuctovou zápletkou o zkorumpovaných policajtech. Naštěstí výborné herecké obsazení zvedá úroveň snímku o třídu výš. Velkým překvapením je Sylvester Stallone, který zde místo obvyklého předvádění muskulatury skutečně hraje. A veteráni Robert de Niro či Harvey Keitel rovněz odvádějí své standardní výkony. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Joeyho motocykl je 900cc Hinckley Triumph Thunderbird. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama