Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejpopulárnějších ruských filmů je dodnes považován za přední humanistické dílo, které se slzami i osvobozujícím úsměvem sleduje osudy sovětských důstojníků napříč třemi generacemi. Příběh režiséra Vladimira Rogovoje se soustředí na životní strasti dvou přátel, Alexeje Trofimova a Ivana Varravy. V roce 1920 společně sloužili na pohraniční základně a bojovali s basmači v Turkistánu. Bylo to právě tady, kde tito mladí lidé poprvé slyšeli a navždy si zapamatovali rozkaz svého velitele: „Existuje jedno povolání – obrana Vlasti!“ Poté následovalo Španělsko, Velká vlastenecká válka a mír. Staří přátelé se opět setkávají v době, kdy jejich čela brázdí vrásky z válečných hrůz a smutku z osudových ztrát svých blízkých. Ale díky svým potomkům a prožitým láskám jsou jejich životy přesto naplněny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Nestáva sa často, aby sovietsky film, ktorý je prešpikovaný komunistickou ideológiou, mal v sebe toľko čara, ľudskosti, napätia a dramatična ako tento snímok. Dôstojníci sú poctivá práca, zobrazujúca veľké časové rozpätie, má veľmi rýchle tempo a prijateľnú minutáž. Lepší priemer. Film bežal v našich kinách v roku 1972. Tretia recenzia. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Skoro obycajna drama o rodinkarskej vetve, ktora mala korene v dostojnickom odvetvi. Film sa vyvija pomalicky od bojov v Turkmenistanu, dalej pocas druhej svetovej vojny az po sucastnost tej doby, ked bol film natoceny, takze teraz je to daleka minulost:) Boja sa clovek vobec nedocka, co ma dost sklamalo. Predsa sa len jeden objavil, ale absolutne miniaturny boj pocas druhej svetovej vojny medzi dvoma znepriatelenymi tankovymi jednotkami, ale to fakt extremne kratko. Ale film zas nebola taka nuda, aj ked sa tam dokopy toho moc neudialo na poli bojovych akcii. Celkove zhodnotenie je take, ake si podla mna zasluzi a to dve hviezdicky, co znamena, ze to zas nebol oslnivy film a ani tiez odpad, ktory si nezasluzi ziadnu pozornost. ()

BOIKOT 

všechny recenze uživatele

takovej průmerněj sovětskej film . Prolínající spoustu válek do kterých zasáhli rusové a právě o nich a o jejich národní hrdosti je ten film. Herecké výkony no : docela dost nic moc spíš šeď typická pro Ruské filmy ( teda až na vyjímky viz.: osud člověka jestřábi táhnou .....)Ve filmu dost můžeme cítit propagandu ale k tomuhle ději bych si nedokázal nic jiného představit. Mějte se !!! ()

Reklama

Reklama