Reklama

Reklama

Zamilován

  • Československo Zamilovat se (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zamilován je zářný příklad kouzla, které vznikne, když se ve výjimečném filmu sejdou dvě největší a nejzářivější hvězdy Hollywoodu! Držitelé ceny Akademie Robert De Niro a Meryl Streepová si poprvé společně zahráli ve filmu Lovec jelenů. Ve filmu Zamilován je uvidíte v rolích Franka Raftise a Molly Gilmorové, dvou obyčejných lidí, kteří se potkají nejprve náhodou a pak úmyslně... Jen jediná věc stojí mezi Frankem a Molly a jejich novou krásnou láskou: ani jeden z nich není svobodný. Dokonalé soudobé dilema živě a citlivě nastolené jak De Nirem a Streepovou tak i ostatními účinkujícími herci. (Magic Box)

(více)

Recenze (120)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro hraje jakéhosi stavebního inženýra, je ženatý, má děti, se svým životem je spokojený, nehledá změnu. Meryl Streep je vdaná a žije svou prací. Jednoho dne je náhoda scukne dohromady a přesto, že to neplánovali, zamilují se do sebe a to tak, že velmi. Dva skvělí herci, k tomu citlivá režie z tohoto námětu, který vlastně nemá nijak převratný děj, udělali působivou záležitost, stačí si jen vzpomenout, když Meryl jde na schůzku a před zrcadlem si divoce zkouší jeden hadr za druhým - není třeba slov, ale ona tu potřebu se líbit, lásku a význam té schůzky zahraje. Robert zrovna tak, jen pohledem vyjádří všechno, co běží chlapovi v zamilované hlavě. Zároveň si ale uvědomují tu tíhu svého štěstí a případný dopad na jejich rodiny. Skvělý film. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Na tohle romantické drama se ráda čas od času dívám znova. Příjemná atmosféra, realistická zápletka a k tomu výborní herci, zkrátka skvěle namixovaný koktej. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ty vole holky, co tady blbnete s veleromantikou ještě ke všemu s realistickou. Jako náhodně se opakovaně potkávat to je fakt reálná jak fialová kráva a taky říkat romantika tomu že si s někým omylem prohodím knížky a pak ho oprcám i když mám partnerku a z druhé strany zase partnera, to je dvojí metr, ja bych u vás hajzl a Bobby je romantik to mě trošku znervozňuje. Samozřejmě Bobby a Meryl to zahráli mistrovsky já si jejich herecký projevy opravdu užíval, jsou dobří to jo, jen bych to zase tak neprožíval s tou užasnou romantikou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

"Co byste rád za pivo?" - "Co máte?" - "Máme Coors, Coors Light, Heineken, Carlsberg, Becks, Stellu, Budweiser, Bud Light, Guinness, Fosters, Carling, Budvar, Hoogaarden nebo Coronu." - "Hm, mně je to asi jedno." - "Tyhle odpovědi mám nejraději..." Začalo to tak dobře a po rozklepání to skočilo do takové té klasické romantické hladiny, kde se náhodně potkají dva a chvíli jim to trvá, než si vlastně uvědomí, že se mají rádi. To nejlepší na tomto filmu nicméně je zjištění, že Meryl Streep byla vždycky obrovská krasavice, a že Robert De Niro se dokázal pokaždé vcítit do jakékoliv role. I do romantické... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

"Pracujete ve městě? - Ne, jsem vdaná" Civilní romantika, která se už často nevidí. Muž a žena se potkávají na cestě vlakem do New Yorku a v jejich srdcích roste láska. Oba však mají partnery, on i děti. Není tu silný hudební motiv ani osud postavy jako v Love Story, ale jsou tu dvě skvělé postavy, které dokážete pochopit díky lidskému uchopení obou představitelů, kteří září jako zamilované duše stojící v pohybujícím se davu na Park Avenue. Robert De Niro i Meryl Streep jsou jedineční, nejsou nádherní ani neodolatelní, ale jsou jako lidé, které znáte a máte rádi. I režisér, Ulu Grosbard pojal celou romanci velmi citlivě a bez zbytečných okras a emočního vydírání. Dost tomu pomáhá i scénář, který vytahuje jednoduché, až zamilovaně citlivé momenty s odlehčujícím humorem, který ani na minutu nepřekáží. Zamilovat se aneb jak šel čas s dvěma lidmi, co se milují, ale nemohou být spolu... Chvílemi mi to připomnělo civilní pojetí a vtip filmu Bosé nohy v parku... "Jste moc hezká."-"Jsem moc vdaná." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Perfektni romanticky drama. Zadna komedie, zadny pubertaci, proste dospelej chlap a dospela zenska, on zenatej, ona vdana, v manzelstvi spokojeny, ale jednoho dne se potkaj a zamilujou. Vse navic pojaty prijemne realisticky, az teda na fakt, ze se vzdy desnou nahodou potkaj ve stejnym metru. Jinak k tomu neni moc co rikat, dej nedej prijemne odsejpa, pohodova hudba a skvely a zaroven sympaticky herci. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený romantický film. De Niro jako zamilovaný chlápek, to se hned tak nevidí. Vlastně tady nikdy ani tak nevnímám film, jako ty dva fantastické herecké výkony Roberta de Nira a Meryl Streep, ten nečekaný cit, který je oba překvapil a naprosto převálcoval, změnil jim životy a nic už nebylo jako dřív. Láska kterou pochopíte, i když někomu ublíží. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mocná čarodějka udělá abraka dabra a denní program se aranžuje na minutu přesně kvůli třeba jen pár vteřinám setkání s milovanou osobou. Kdopak by to neznal.. Tohle všechno pod taktovkou Belgičana Grosbarda vypadá obyčejně, uvěřitelně a civilně, protože má pod sebou v orchestřišti dva velmi schopné hráče a lascivnost současných romantických komedií v té době newyorkskými vlaky nejezdila. Známé rčení W.Allena: „Sex uvolňuje napětí. Láska ho způsobuje.“ však zase nemuseli úplně zamést pod koberec.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Fešný mladý Bobby a elegantní mladá Meryl v nenápadné, komorně podané romanci. Námět o osudovém setkání "jeho" a "jí" je sám o sobě zcela prostý, základní, nevyjímající se ničím specifickým, ani neobsahuje nějaké extra dramatické pozadí příběhu. Robert a Meryl jsou spolu excelentní a jejich postupné sbližování je srdéčku milé sledovat:) Jsou to právě oni, kdo vynášejí řadové téma do těch "svých" výšin. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Působivá, nesmírně citlivá romance, která nepotřebuje úžasný scénář, ani chytře použité kamerové filtry na to, abyste se od ní za tu hodinu a půl neodtrhli. Někdy prostě i nijak invenčnímu režisérovi postačí dvě herecké osobnosti, které film utáhnou na svých bedrech. V případě Falling in Love přesně k tomuto dochází, stačí krátký pohled do očí Boba a Meryl a dojde vám vše. Je to jako by jste ani nesledovali filmový příběh, ale byli svědky skutečné zamilovanosti, která ženatému muži se dvěma syny a vdané ženě zkomplikuje život. Podobně emotivní, ale přitom nijak lacině přehrávaný, film jsem už dlouho neviděla a mám pocit, že zase dlouho neuvidím. A i když jsem původně chtěla dát nejvyšší hodnocení, závěr byl oproti předchozímu pomalému citlivému průběhu tak rychlý a tak úžasně happy, že se mi čtyři hvězdičky nakonec jeví jako spravedlivější. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Oba jsou obyčejní, průměrní Američané, materiálně zajištění, zdánlivě šťastně zadaní. Jejich manželstvím nic neschází, ale přesto se to jednou stane. Náhodně se potkají a ona nepředvídaná láska zamete jejich stávajícími hodnotami. Mírně atypická romance znovu spojila herecké legendy Meryl Streep a Roberta DeNira; jejich peripetie jsou uvěřitelné, škoda jen „přeslazeného“ konce. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Najväčším tromfom tohto filmu je dvojica M. Streep a R. DeNiro, ktorí hrajú doslova oscarovo. Tým však klady filmu nekončia. Fakt oceňujem dialógy, ktoré sú uveriteľné ako zo skutočného života. Žiadne falošné a nereálne hovadiny, ale príbeh, ktorému môžte bez obáv veriť. Každému slovu, každému gestu. Ani jeden z nich nie je v ľahkej situácii, obidvaja sú zadaní a ani v skutočnom živote to nie je len tak. Veľmi mi to pripomenulo Otvorená srdcia s Mads Mikkelsenom a Madisonské mosty s C. Eastwoodom, čo je presne tá kategória realistických a príjemných romantických filmov, ktoré môžem kedykoľvek. Film 80%. Streep a DeNiro 100%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Na profil filmu Falling in Love jsem chodil poslední dobou s až maniakální pravidelností. Komentáře jsem už pomalu znal zpaměti, ale abych film sehnal, tak to ne (distributore, styď se!). Proč ten vyrvál? De Niro x Streep! Jména, která už jsou zhruba 35 let vytesána do mramoru někde v osvícené místnosti na hereckém Olympu, prostě furt táhnou. Což o to, to už nás učili v předškolním věku, ale v romantickém filmu je těžko uvidíte...v dnešní době pospolu. Ale teď k věci. Člověk si musí uvědomit, že filmy podobného typu nejsou žádná hromada filozofických myšlenek, mají nějakou dějovou linku a i když víte, že dopadnou tak jak dopadnou, pořád se bavíte. Já se bavil. Konkrétně Streepové probuzení z letargie byl úžasný zážitek. Robert De Niro taky válí, neb jeho postava není žádný Don Juan, on z ní vykřesal maximálně přesvědčivou osobu, která má všechny vlastnosti správnýho chlapáka. Ke konci jsem si uvědomil, že zírám se skleněnýma očima a uvědomil jsem si, že jim to strašně přeju... Moc milý! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Je úžasné ako dokáže film ako od Steelovej pozdvihnúť parádna herecká dvojica. Hlavne Meryl Streep si film kradne pre seba a DeNiro ostáva trochu v tieni. Veľmi pekné, no na príbuzné Madizonské mosty alebo geniálny Brief Encounter to nemá ani náhodou. 7/10 ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Dave Grusin; Hlavním kladem je skvělé herecké duo, kterému prostě uvěříte. Mě chybělo, že jsem nevěděl více o manželství "De Nira", měl krásnou ženu, na pohled šťastné manželství...ale zamiloval se. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z filmu sa stala oprávnene vianočná televízna klasika. Pozoruhodné však na tomto fakte je, že sa tak udialo vďaka civilnosti snímky a hereckým výkonom. Doporučujem si prečítať výčitky scenáristky Lindy Andersonovej voči filmu v jej knihe Scenár pre 21. storočie. Film totiž nemá prvý bod obratu a konflikty s partnermi hlavných postáv nemajú dostatočnú silu, alebo nejako podobne. Súhlasím a zároveň kvitujem tvorcom filmu, že mi to ako divákovi nijako zvlášť neskazilo zážitok. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nakrúcať romantické filmy je háklivá záležitosť. Stačí málo a je to úplne inde, než všetci chceli. Našťastie to nie je prípad tohto príjemného filmu, ktorý mi vzdialene (snáď tou neočakávanosťou) pripomenul Madisonské mosty. Úplne obyčajný príbeh o tom, ako sú ľudia bez rozdielu veku bezmocní, keď sa stane láska. Ako im nepomáha rozum, skúsenosti, ani zodpovednosť. Ako krásne to kamuflujú, keď rozprávajú niečo úplne iné, ako pociťujú. A vďaka dvojici skvelých hercov je to všetko uveriteľné a úžasné. Škoda, že v Bratislave ešte nemáme metro. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pokud se v jednom filmu sejdou Robert De Niro a Meryl Streep, tak je mi úplně jedno, zda se jedná o 6 hodinový postapokalyptický muzikál nebo o pohádkové fantasy pro tříleté haranty. Chuť k projekci mám i tak. A tohle je romantika jak má být. Ošuntělá sentimentální replika "Miluju tě" tu naštěstí zazní jen jednou a atmosféra je naprosto fantastická. Ústřední duo dostalo právem ocenění za své herecké projevy a já jsem nadmíru spokojen. 80% ()

Reklama

Reklama