Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veľmi príjemná komédia o neskúsených mladých italo-američanoch z New Yorku (ako inak), ktorý sa chcú stať veľkými mafiánmi, no ich praktiky vyznievajú viac komicky ako seriózne. Práve tu sa stratil aj Talian Mario, ktorý je bez peňazí a preto pri svojich potulkách, okrem iného, natrafí aj na tento gang... Celý film sprevádza príznačný "gangsta" humor a scénky, na ktoré sa dobre pozerá. Postavu Maria hrá mladý Robert De Niro, ktorý už vtedy očaril svojím talentom. (Gianni)

(více)

Recenze (25)

brit84 

všechny recenze uživatele

Příliš jsem se nepobavil, i když v některých momentech cukaly moje koutky směrem nahoru. Ani Niro zde zrovna neexceloval. A tak nakonec byl ve filmu asi nejlepší lev, kterej si chudák prožil aji myčku na auta. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mám to asi takhle: na brigádě mi klimbala hlava, a když už nevydržela nápor únavy, slítla na stůl a vydala dunivej zvuk. Místo toho, abych se staral, zda-li mě nevyhoděj, vzpomněl jsem si, jak to strašně dlouhá doba, co jsem viděl film s Robertem De Nirem- mým kdysy (ale, co povídám, i teď) nejoblíbenějším hercem, filmovým tátou a neuvěřitelným magorem. Banda, která nikdy, ale fakticky nikdy neuměla pořádně střílet, jediné co dovedla bylo navzájem se postřílet, poslouchat rady Velké matky Ferrari a vydávat zvuky, které měli být asi dialegtem "italských mafianos", je neuvěřitelným překvapením pro člověka, který si myslel, že snímky o italech už nemají, co nabídnout. Robert De Niro v roli mladého kněze/zloděje, je pro film ohromnej přínos, protože pochybuju, že bych se k něčemu takovému někdy dostal, nebýt jeho přítomnosti. Spád to má a vtip taky, takže žádný cukrbliky a koukněte na to... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Já se velmi bavil. Kdyby takhle mafiáni celého světa existovali, nemuseli bychom se vůbec bát o zdraví normálních poctivých lidí, oni by se mezi sebou sami vybili.. :-)) ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o neschopných gangsterech a jejich pokusech zabít šéfa Baccalu. Už animované úvodní titulky mně příjemně navnadily a scény jako nepovedený cyklistický závod, opakující se pohřby po krásně zpackaných atentátech a hlavně spousta povedených hlášek mi udržely příjemnou náladu až do konce. Škoda, že i přes účast obecně oblíbeného De Nira se jedná o tak málo známý film, rozhodně totiž za vidění stojí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Strašná blbost, ve které vtipu se nedostává a zápletka je jaksi nesmyslná. Zaujme jedině mladě vypadající Jerry Orbach, kterého český divák zná jako přísného otce Baby z Hříšného tance. Dabing ČT 1995. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Taková gansterská oddychovka s Robertem De Nirem v jeho jedné z prvních větší rolích ,který tu hraje tak trochu malého zlodějíčka co se připlete k akci místních gansterů a ty ho zlákají aby jim pomohl.Za mě 60 % a tři hvězdy. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Komedie, která neuměla pořádně pobavit. Ale ne, to bych jí křivdil. Některé komediální momenty jsou brilantní (gangsteři, kteří si při pronásledování sundají před kaluží boty, pohřby, shození mrtvoly z mostu), mnohé naopak vůbec vtipné nejsou. Největší podíl na vině má herecké obsazení. Herci mi vůbec nesedli, ani jako komici, ani jako mafiáni ("Big Momma" se zařadila na můj seznam nejotravnějších filmových postav). Téměř bezchybný byl jen Robert De Niro, ale ne proto, že je to De Niro, ale protože jeho postava Taliána, který šlohne všechno, co mu přijde pod ruku, byla celkem vtipná. Vtipný byl i minutový výstup Burta Younga (Paulie z Rockyho). Scénář byl slabší, až na těch pár dobrých fórů se z něj nic víc vymačkat nedalo. Zejména děj tedy hodně skřípe - i na komedii. The Gang That Couldn't Shoot Straight je lehce podprůměrná komedie na jedno zhlédnutí, která zaujme jen díky De Nirovi a těm několika povedeným vtipům... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsi film rezisera Zlatykamen povazujem Horskou Drahu a Kdyz se cas naplnil. Tuto ide len o amatersku bandu zlodejov co chcu vykradnut ... co presne ? Sak ani neviem, a po projekcii filmu je mi to vlastne jedno. Zasmiat som sa nezsmial, nebolo na com : 50 % ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Slabota, která nebyla dost vtipná na komedii, ani nebyla dost vážná na gangsterku. Tudíž ve finále je z toho pověstný kočkopes. Zasmál jsem se tolikrát, že by se to dalo spočítat na prstech jedné ruky, a to mi nestačí. Ani zde vychvalovaný De Niro nehrál zvlášť zázračně, i když na druhou stranu zase musím souhlasit, že herecký výkon lva byl jako z jiné planety. V jeho případně smekám. 50 % Oblíbená část- sledování babiččina výstupu v televizi ()

zaseprd 

všechny recenze uživatele

Proneste ještě jednu modlitbu. Modlitbu, která zní: Všichni, kteří nenávidí Baccalu, nechť dostanou rakovinu. Škoda, že jsem tento film sledoval v autobuse a nemohl tak naplno popustit uzdu svým bránicím. Naprosto skvělá hláškující komedie o mafiánech, gangsterech a jim podobných živlech, místy geniální parodie. De Niro už tenkrát byl k nakousnutí. Nejsem gay, ale s Robíkem bych se klidně líbal. Jsem unešen a do týdne koukám znova. ()

Tomesh 

všechny recenze uživatele

Tahle výborná komedie s roztomilým DeNirem mi téměř neustále dráždila bránice. Lev je kapitola sama pro sebe! ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Slušná parodie na mafiánský filmy. Vtipný bylo,jak šéf posílá svoji manželku,aby mu nastartovala auto a sám je schovanej pod stolem. Nejlepší na celém filmu je Robert De Niro. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dvě skupiny mafiánů se pokouší v New Yorku zničit jedna druhou, ale dojíždí na svoji neschopnost. A mezi nimi se pohybuje mladý, věčně hladový cyklista co čmajzne na co přijde a který miluje sestru jednoho z mafiánů. Tohle je sice opravdu spíše komedie, než krimi, navíc trošku přiblblá a s neexistujícím scénářem. Ale oproti dvěma úmorným hovadinám, co jsem předtím viděl v podstatě docela milý film. Drsná mafiánská babička je super, stejně jako vybírání výpalného s ochočeným lvem (a co se stane s penězi), občas potěší super hláška (kéž moji nepřátelé dostanou sračku) a mladej De Niro byl docela hezoun. Nechtěný humor - mafián jménem Bakala :D Pohodovka na 3*. ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ komedie, které bytostně nesnáším. Banda kreténů, která se snaží být tak strašně vtipná, až je trapná. Všechny ty patálie mají samozřejmě působit jako nešťastné náhody, ale celé je to tak nepřirozené a umělé, že by to u mě nevyloudilo úsměv ani kdybych před projekcí vyhulil lán konopí. Tahle banda totiž nejen že neumí pořádně střílet, ale ani hrát. ()

Jablek 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl namlsanej místníma oslavnýma komentama, tak jsem teďka zklamanej...Největší problém vidim v tom, že i přesto, že se film tváří jako komedie, tak je tu zbytečný kvantum vážnosti...a člověka to strašně mate. Jinak jestli tady byla ňáká kultovní scéna se lvem, tak já jsem jí asi přehlídnul :/ ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Objektívne? Tak skôr tri hviezdičky, ale pocitovo aj viac. Ale čo na tom záleží? Niekedy človek potrebuje vypnúť, má mnoho vecí a starostí, nuž a Banda je presne taký film, ktorý sa dá chápať bez zapájania mozgových buniek. Vtip je veľmi individálna záležitosť, niekomu taká gangstarská taškařice príde nudná a zdĺhavá. Nevyzerá to ani ktovieako pekne, ale titulky sú boží. Asi mám slabosť pre animované inrtrá. Mafiánska rodinka povedená :) ()

Reklama

Reklama