Reklama

Reklama

Dáma v bílém

Trailer

Obsahy(1)

V tomto nostalgickém, o nadpřirozenu pojednávajícím snímku odhalí desetiletý chlapec s pomocí duchů zabitého děvčátka a jeho matky nebezpečného vraha malých dětí. Nyní již dospělý spisovatel Frankie Scarlatti ve filmu popisuje znepokojivé události, které narušily jeho idylické dětství na malém městě. O Halloweenu roku 1962 jej spolužáci zavřeli ve školní šatně, kde se malý Frankie setkal s duchem Melissy Anne Montgomeryové, která mu přehrála svou vlastní smrt uškrcením těsně před tím, než do budovy nepozorovaně vnikl neznámý člověk a pokusil se v ten moment to samé udělat Frankiemu. Když se díky svému ovdovělému otci dá Frankie dohromady, zahraje si na detektiva a zjistí, že Melissa byla jedním z deseti dětí, které byly v uplynulé dekádě zavražděny. Následná setkání s dívčiným duchem - a truchlícím přízrakem její matky, Dámy v bílém - ale při objasňování záhadných vražd příliš nepomohou. Mezitím se v roli obětního beránka, obviněného policií z vražd dětí, octne nevinný černošský údržbář. Díky záhadným, ale usvědčujícím důkazům, které Frankie objevil, začne však chlapci hrozit akutní nebezpečí, protože opravdový vrah na něj začne číhat až příliš blízko jeho domova. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná duchařina, škoda jen, že takových filmů se už v dnešní době příliš nevidí. Možná to není in, ale mě by to určitě pobavilo. Zlatý Akta-X :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,7miliónaTržby USA $1,705,139Tržby Celosvetovo $-║ Tématicky to je vo svojej hĺbke veľmi silné a vo svojom prevedení aj pútavé(na ducharinu), len škoda že to strašne kolísa na hrane vážneho filmu s rodinným filmom o detičkách a ich dobrodružstvách. Proste ak by sa to naplno vybralo jedným smerom a zbytočne to neskákalo z odľahčených scén do mierne vážnejšie braných mysterióznych "duchárskych" a ešte aj do surových krvavých scén, mohla to byť nezabudnuteľná ducharina, lebo mladý Lukas Haas dej svojím vystrašeným kukučom nadmieru dobre ťahá, na rozdiel od ostatných zúčastnených, ktorý sú pri nom len krovie, rovnako tak príbeh ostáva z množstvom nezodpovedaných otáznikov(hlavne motivácia vraha mi ostala nezodpovedaná), čo tiež zbytočne katalizovalo príbeh smerom bližšie k priemernosti, plus likvidačné finále tu je zbytočne ale zbytočne zdĺhavo predlžované(keď nie a nie, vrah zahynúť), ako už býva zvykom u väčšiny horrorov. V podstate posledná tretina je doslova odbitá tvorcami oproti predošlému dobre stavanému deju. /70%/ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ehmm... Dámu v bílém bych líp chápal jako dětskou fantasy pohádku, horor je to leda tak pro věkovou kategorii do 10 let. Příběh sice neni úplně k zahození, jenže ta dvouhodinová stopáž je zkázou. Film se neskutečně vleče, z dlouhých chvil při nakukování do zdejší databáze, zač těch 62%, vás občas dostane jen seschlý děda Charlie jakožto komická figurka, co nevynechá jedinou příležitost zapálit si cigárko. Po trikové stránce je to katastrofa, i na tu dobu je to vážně hanba. Aspoň že ten konec má jakousi snahu o gradaci a napětí z toho vzniklé, ale jinak je tahle záležitost těžkej průser. Škoda, je mi líto... ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Sice stále jen pastiš, čili ne dost originální na to, abych ho označil za mistrovské dílo, přesto ale maximálně baví jako naprosto osobitý, vizuálně úchvatný „chiller“ (doslova ve smyslu mrazení v zádech). Film je strašidelný a přitom o nic méně nevinný než jeho inspirace: kromě klasických hororových B-filmů Universalu bych si tipnul na barevné horory Rogera Cormana a určitě Laughtonovu NOC LOVCE. Film začíná jako typická spielbergovská maloměstská nostalgie, ale jen do té doby, než zjistíme, že hned vedle základní školy, kam dochází malý hrdina, stojí hřbitov; co následuje potom, je nádherně přehnaná smršť poctivé hrůzy bez kapky krve, za to s pořádnou atmosférou a poetickým užíváním naivistických zadních projekcí. Doporučuju! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät dalsi mily ale aj napinavy rodinny fantasy thriller, (skoda, ze sa mi tolke roky vyhybal) pri ktorom by som mal pred 18 rokmi omnoho väcsi zazitok, ale to neznamena, ze ma dnes nebavil. Praveze naopak a to hlavne vdaka hercom, predovsetkym talentovanym Lukasom Haasom, ale aj zaujimavym pribehom. Mozno len pre extremne slabe povahy by sa tento film dal nazvat hororom, ale inac je to len lahky thriller, pri ktorom netreba mat ziadne velke ocakavania, kedze bol natoceny v roku 1988... 17.07.2010 _______ Lukas Haas - (Frankie Scarlatti) +++ Len Cariou - (Phil Terragarossa) +++ Alex Rocco - (Angelo Scarlatti) +++ Katherine Helmond - (Amanda) +++ Jason Presson - (Geno Scarlatti) +++ Renata Vanni - (Mama Assunta) +++ Produkcia a hudba: Frank LaLoggia +++ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Skoro veľká pecka. Tým "skoro" je tentoraz opäť prepálená dĺžka (celá linka so školníkom úplne, ale úplne zbytočná. aj keď vyvrcholenie je mrazivé) a poslabšie triky. To, že záporák je identifikovateľný po svojej druhej scéne tiež neprospieva. Inak však ide o veľmi vydarený detský horor. Vizuál je krásny, atmosféra občas mimoriadne pôsobivá a Lukas Haas po Svedkovi ukázal, že je šikovný chlapčisko (škoda, že stratil). Výborná vec.Veľmi silných. 7/10 Vidieť to v detstve, možno aj za 9 :) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Frank LaLoggia mal radšej napísať knihu ako nakrútiť film. Je tu množstvo skvelých motívov, vedľajších dejových línií a postáv, ktoré sú bohužiaľ dosť neforemne na seba naukladané. Dej skáče z v čase, priestore i čo sa týka príbehu strašne rýchlo z jedného miesta na druhé a človek si nemôže vychutnať tú atmosféru malomesta obklopeného niečim tajomným. Je to veľmi dobrý film, bohužiaľ nemôžem sa zbaviť dojmu, že by z toho mohla byť ešte lepšia kniha. Trochu nadhodnotené štyri hviezdičky. ()

Kusko.t2 odpad!

všechny recenze uživatele

Cha, v tomto prípade je ako štýl filmu horor veľmi zavádzajúci. Aby to tak nebolo, tak je treba uviesť vekovú skupinu pre ktorú je film určený a to je maximálne do 12 rokov (taký to je „horor“). Ja som bol dieťa už dávno, takže pre mňa „zívačka“. Hneď na začiatku filmu bolo jasné, že toto nie je pre moju vekovú hranicu, tak som k tomu pristúpil všeobecne ako k filmu. Film sa zaoberá jednoduchým príbehom malého chlapca, ktorého jeho zlomyseľní spolužiaci nalákajú podvečer do školy, kde ho zamknú. Chlapec sa stane svedkom nadprirodzených síl a následne zahladzovania stôp vrahom. Začína sa vyšetrovanie a príbeh plný nudy, chýb a neoriginality naberá na obrátkach (negatívnym smerom). Hovadská hovadina, tak 5 minút malo nejaký ten zmysluplný základ a sem tam som sa zasmial nad tuposťou toho prístupu. Deťom takýto prístup pravdepodobne postačuje, u starších bieda (pri filme som sa skoro dal na modlenie – z dôvodu aby to už konečne skončilo). Osobne som nebol spokojný vôbec. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zbytečně rozvleklá dětská hororová detektivka s fajn atmosférou. Svižnější tempo a lepší triky (ty zdejší jsou pomalu jak z 50. let) z toho mohly udělat o třídu lepší film. Působí to trochu jako mix E.T. Mimozemšťana (dětský hrdina, spielbergovský feeling) a Ducha, ovšem celkovou kvalitou je to minimálně o třídu níž než obě zmíněné klasiky. 65 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Málo známy "detský" horor, ktorý má v sebe veľký kultový potenciál. Ono pozerať sa na triky a výpravu, ako na niečo archaické, je iba sčasti pravdivé, treba si skôr uvedomiť, že sa na snový metafyzický svet pozeráme očami desaťročného chlapca. Na to, aby som film ohodnotil vyššie, tu predsa len chýba originálnejšia zápletka, ide sa od začiatku do konca vo vyšľapaných žánrových koľajách. Pri bližšom pohľade ale zisťujeme, že ide o veľmi smutný a krutý film, viď zápletka so školníkom. Napriek prehľadnému deju ide skôr o súbor tu viac, tu menej zaujímavo nakrútených scén. 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle byla příjemná změna od těch brutálních hororů a duchařských filmů kde se straší kde může. Tohle je takovej dětskej horor kterej má ale jednu velkou nevýhodu. Je neuvěřitelně dlouhej! Skoro dvě hodiny, tomuhle filmu by stačila hodina a půl a už tak by to bylo moc dlouhý. Díky tomuhle je tady neuvěřitelně moc hluchejch míst které za nic nestojí. Příběh taky není nic originálního ale stačí. Strašení tu je ale ne nic extra. Co stojí za to je kamera, ty uhly a způsob jakým je film natočený stojí opravdu za to. A i herci odváděj dobrou práci. Atmosféra graduje a pár scén bylo opravdu výborných. Jen škoda že se nepřitlačilo více na pilu. Takhle jen průměr. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů, u kterých by se dalo hodně polemizovat s označením horor. Když film vznikl, byli mi čtyři roky a možná v té době bych se u něj i bál. Jinak tuhle podívanou můžou na MGM klidně pouštět i v deset dopoledne a nic by se nestalo. Je to spíše taková dobrodružná pohádka pro náctileté děti, nebo rodinné drama chcete-li. Nicméně to určitě nesnižuje průměrné kvality, které tento kousek určitě má. Líbila se mi především jeho humorná stránka. Děda Charlie byl prostě skvělý (jeho schovávaná aby si mohl zahulit) a hádky s babkou určitě rozesmějí. Vyloženě špatný navíc nebyl ani hlavní malý hrdina, zato jeho bratr mi sympatický nebyl už vůbec. Ze začátku jsem si od toho sliboval pěkně mysteriózní zápletku (duchařinu každým coulem) s příměsí detektivky. Od obojího se mi však dostala jen troška. No a ty triky – bída.50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se napsat kingovský dětský duchařský horror pro děti, jenže hezké na tom je, že to zase až tak moc kingovské není. Ano, je to spíše tajemný kousek pro mladší publikum, ale i to se přece potřebuje bát. A některé scény měly hodně dobrou atmosféru. Zpočátku dlouho rozjíždějící se děj (trvá skoro půl hodiny, než se začne dějově konečně něco dít) se nakonec rozvine do příjemné polohy dětského dramatu odhalování sériového dramatu, které má několik velmi zajímavých scén (zmínka o masturbaci, sociálně kritický podtext). Negativem je jistě přílišná zdlouhavost a natahování, jak v počátku, tak v závěru a triky, které prostě době vzniku filmu nesedí, hází ho o nějakých až deset let dozadu. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Duchařina pro děti, která je ale příjemně koukatelná a má fajnovou atmosféru. Každopádně se rozhodně nejedná o horor. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden jediný, ale zato podstatný problém je v tom, že príbeh je napísaný dosť nekonzistentne. Ani horor, ani coming of age ( v našej reči - z dôb dospievania ) príbeh, ani kriminálka. Všetko sa tu prevaľuje ledabylo. Réžia je umná, ale nevie odbitý scenár pretaviť do očakávaného celku. Pre hororových laikov, po prečítaní názvu zrolujte zrak aj na krátky obsah. Totižto Dáma v bielom, rozhodne nieje Žena v čiernom. A to ani tak, ani tak. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná, remeselne zručne nakrútená detská detektívna ducharina s výbornou hudbou a miestami podmanivou vizuálnou stránkou. Atmosféra, sympatický Lukas Haas a citlivá réžia dokonale prebíjajú celkovo slabšiu príbehovú zložku a nedovolia mi siahnuť po nižšom hodnotení. Navyše v závere to celé pekne graduje. Frank LaLoggia odviedol obdivuhodný kus práce. Ako režisér, scenárista, producent, skladateľ hudby a rozprávač príbehu, čím si získal môj rešpekt. Film miešajúci Spielbergovskú hravosť s Kingovsky záhadnou atmosférou. Odporúčam všetkým. 80% http://www.youtube.com/watch?v=cqj7zk100T0 ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Příjemně natočený thriller s hororovými prvky. Nedá se říct, že by to byl nějaký průlomový snímek, ale rozhodně stojí za povšimnutí. Film má skvělou atmosféru a něco si bere i od Kinga, nedokážu říct, snad tu dětskou naivitu nebo dobře napsané postavy, nevím prostě... jen mi to připadalo jako bych sledoval zfilmovaný nějaký román či povídku. Nejvíc se mi líbilo, že film postupem stopáže neupadá, ale naopak se snaží o jakési vyvrcholení - škoda, že to právě nebylo nijak dobře provedeno... Ale za tu atmosféru po celý film si určitě Dáma v bílém 70% zaslouží. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušná duchařina odehrávající se v 60.letech o malém chlapci co zjistí staré tajemství. Nevýhoda je přílišná stopáž, ale i tak je to koukatelné se slušnou atmosférou. Samozřejmě , že když je v hlavní roli malý kluk , tak se nemůže jít k moc drsným scénám, což je škoda, ale né vždy to vadí. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná duchařina s dramatickými zvraty od začátku do konce, kdy hlavní hrdina (spisovatel) vypráví svůj příběh z dětství. 75% ()

Reklama

Reklama