Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $12,803,305Tržby Celosvetovo $17,500,000║ herecky zapôsobilo, príbeh ale vyznie tak trošku nedozreto ešte by to niečo k lepšiemu výsledku chcelo /45%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dvě sestry. Jedna se stará o ,,všechny" a druhá nemá pořádnej vztah ani se svými dětmi. Všechny čeká těžká životní zkouška.... . O starostlivosti, citech, porozumění, o cestě jeden k druhému. Výborné herecké výkony, nedokonalý scénář. Chybělo mi ,,velké" finále. Něco, o čem bych mohl víc přemýšlet. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Komorní dramata o opětném scelování rodinných pout, zvláště tam, kde hrozí smrt, v americkém provedení mívají leckdy neblahý zvyk se k zalknutí naplnit plačtivým patosem. Ani Marvinův pokoj se zcela nevyvaroval tohoto neduhu, přesto však zůstává docela vkusným a uměřeným zástupcem svého žánru a provenience. Kéž by svým postavám vkládal do úst menší množství vět obsahujících slovo "love", a zároveň vět méně lakujících postavy, jež je pronášejí, na krásno. Vždyť i bez toho by byly sympatické a pochopitelné. Kéž by již od počátku nenapovídal divákovi dojemně mile plačtivou hudbou, co má cítit. Tehdy, díky zcela přiměřenému neexhibicionistému výkonu Meryl Streep a Diane Keaton, bych řekl: "Dobrá práce. Ne skvělá, ale dobrá." Nadprůmě to ale pořád je, silné ***. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Když "hodná" sestra Diana Keaton dostane leukémii, tak za ní po 20 letech přijede druhá sestra Meryl Streep s jejími dvěma syny, aby jí darovala kostní dřeň. Ty se ovšem neshodují a tak na řadu přichází syni jejichž kostní dřeň se také neshoduje........ Slušné drama z rodinného prostředí, kterému spíše dominují hvězdní herci než samotný obsah filmu (tím film nechci nějak shazovat). Za vyzdvihnutí určitě stojí výkon Diany Keaton, která byla poprávu nominována na Oscara. Zdatně jí sekundují Meryl Streep, Leonardo DiCaprio a Robert DeNiro (i když ten si zde zahrál velmi málo). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k příběhu a obsazení spíše nepříjemné překvapení v podobě vleklé nudy, vlažných emocí a nepřesvědčivosti. I v případě ne zrovna neotřelé zápletky v podobě nemoci v rodině a objasňování starých křivd bych od protagonistů představovaných Streepovou, De Nirem, Keatonovou a DiCapriem čekala lepší výkony a ponoření se hloub než na mělčinu. Člověk by asi neměl nic očekávat automaticky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Možná to způsobilo moje velký očekávání, ale tenhle film se mi moc nelíbil. Jednak mě zklamalo, že můj oblíbenec Robert De Niro se ve filmu jenom tak občas mihne a navíc jsem se u toho celkem dost nudil. Asi tak od půlky se ve filmu vůbec nic zajímavýho neodehrává a zhruba posledních 30 minut jsem už akorát netrpělivě čekal, kdy bude konec. Jinak já mam zkušenost s tim, jaký to je, když někdo v rodině umírá na rakovinu a tenhle film měl docela silně růžový brejle. Nemluví ze mě žádný trauma, ale sám za sebe řikám, že prostě nemá smysl o tom natáčet film. Když to budu brát bez emocí, tak sledovat člověka s rakovinou je prostě nuda a na konci jsou všichni rádi, když už to má za sebou. Stejnej dojem na mě udělal tenhle film. Co se taky dá čekat od režiséra, kterej jinak natáčel samý telenovely? ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po delší době opět film, kde název a popis filmu zcela ošálil mé prvotní představy. Původně jsem myslela, že půjde o příběh problémové chlapce jménem Marvin, od jehož jména je odvozen název filmu. Osobní, skromný a nejspíš zcela bezvýznamný poznatek na úvod. Z tohoto filmu mám zvláštní dojmy. Příběh, kterým disponuje spousta filmů, tudíž by se dalo říct, že je průměrným. Avšak ne s takovým kvalitním a silným hereckým seskupením a celkovým vyzněním. Čekala jsem, že hlavním středem zájmu bude Leo. Tím je však Meryl Streep a Diane Keaton. Jejich postavy se po letech setkají, a ač jsou zcela odlišné a mají mezi sebou léta nevyřešené spory, zjistí, že pořád jen jsou to sestry a mají k sobě silné pouto. Ve vedlejší, zato výrazné roličce potěšil Bobby De Niro. A vytáhlý hubeňour jménem DiCaprio na výbornou zvládl svou postavu pubertálního, neposedného chalana. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Z ľahkého hašterenia v úvodnej polhodinke, keď rodinné nezhody medzi matkou (Streep) a synom (DiCaprio) dosahujú dokonalé tragikomické umenie, sa film postupne stáva srdcervúcou drámou, ktorá si berie na mušku smrtiacu chorobu v podobe leukémie. Choroba ako faktor, ktorý spája rodinu, i ako trpký osud, prinášajúci do rodiny smútok. Ani tu však občas nezaháľajú vtipné momenty (doktor a jeho asistent Bob mohli byť kľudne námetom pre samostatný film) a na odľahčenie vstúpia v tej najvhodnejšej sekunde. Škoda však, že záver bol v porovnaní so zvyškom filmu trošku odfláknutý, čo však nemožno vyčítať seriálovému režisérovi, takisto ako sa nič nedá vyčítať ani hercom. 80%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku si tento film horko - ťažko udržiaval moju pozornosť, postupne sa mi však téma o dvoch odcudzených sestrách dostala pod kožu, mladučký Leo ako drzý fracek nachádzajúci v matkinej sestre spriaznenú dušičku, ma úplne zasiahol a povrchná Meryl po dvadsiatich rokoch schopná otvoriť si srdce, bola priam neuveriteľná. Film zo života o tom, ako nás musí zasiahnuť nečakaná tragédia vedúca k tomu, aby sme si otvorili oči a vnímali všetko, čo sa okolo nás deje. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tuto dramu som videl dost davno a musel by som si ju pozriet este raz, aby som sa pevne rozhodol, ci si zasluzi 3 alebo 4 hviezdicky. Zatial 3. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Herecky nadprůměrné melodrama (trojice oscarových laureátů + rebelský žhář Leonardo DiCaprio ještě v předtitanicovské éře) o dvou rozdílných sestrách, které se před dlouhými lety v ne nejlepším rozešly a nyní je má opět sblížit vážná nemoc jedné z nich. Nenápadný, na festivalech oceňovaný snímek o střetu rozličných pohledů na život a jeho naplňování nabídne několik velice dobře napsaných postav, ve kterých si divák vždycky něco najde!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemec Jerry Zaks dostal v roku 1996 príležitosť, aby natočil svoj najúspešnejší film. Štedrá produkcia, kvalitne spracovaný scénar, zaujímavý psychologicko-dramatický námet a hviezdne herecké obsadenie predurčovalo snímku "Marvinova izba" úspech. Trocha som sa však obával toho ako to nie moc skúsený režisér Jerry Zaks zvládne spracovať. Napokon to dopadlo velice dobre. Zaks natočil výborný film. "Marvin´s Room" je silne emotívna dráma. **** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě na tenhle film o umírání fungoval. Leo hraje vlastně dospělejší verzi Gilberta Crapea. Herecký velekoncert zde ovšem předvádí duo Meryl/Diane. Nikdy nechápu jak to ta Streepová dělá, že je v každé své roli milimetrově přesná. Robert De Niro jako producent si střihnul roličku doktůrka. Příjemně bolestivý film, který díky svým životním zkušenostem ocením asi trošku jinak než zde přítomná většina. 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jak už zde bylo mnohokrát psané, herecké výkony všech jsou skvělé. Film samotný ničím moc nezaskočí, nabízí průměrné drama s několika zajímavými momenty, bez skutečných emotivních vrcholů. Taková smutná pohodovka na sobotní večír s rodinou. Strašně mě dojímala pouze laskavá péče a nesmrtelná láska, s jakou se nemocná Bessie stará o svého tatínka, dávno zbaveného schopnosti normálně žít. Scéna se zrcátkem v závěru je krásná. Já vím, že v tomhle ohledu se projevuje má subjektivní přecitlivělost pro určité věci, jinej už nebudu... 6/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám prostě ráda tenhle typ dramat, které mě rozesmějí i dojmou; komediální, tragická i dramatická složka jsou rovnoměrně a kvalitně zastoupeny. Hluboce lidský příběh o zcelování jedné roztříštěné rodiny je zde podpořen hezkou hudbou a především plejádou vynikajících herců, kterým jejich role naprosto dokonale padly. "Marvinův pokoj" možná není bezchybný, patří však mezi moje nejoblíbenější filmy a já prostě nemůžu jít pod 5*. 90% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Leonardo DiCaprio již v tomto snímku potvrzoval a předznamenával, jak skvělým je a bude hercem. V případě Marvinova pokoje mu jsou navíc hereckými kolegy skvělí herci zvučných jmen. Příběh tohoto dramatu s prvky komedie nikde nepokulhává. Na plný počet to není, ale 4* si směle zaslouží. ()

Reklama

Reklama