Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva zkušení řidiči jsou najati na odvoz kamionu do Houstonu. Na doručení tajného nákladu mají dva dny. Cestou je začne pronásledovat skupina zločinců, která se snaží kamion ukrást. Rutinní jízda se tak změní v noční můru. (mikulem)

Recenze (6)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Je mnoho lepsich filmu o nakladacich.. :-) Malo sympaticke a malo uveritelne postavy, pruhledny pribeh, prilis televizni, zaporaci takovi bezradni...nevim. Na TV film ale celkem ok = slabsi prumer. P.S.: na imdb je rok vzniku 1974, tak nevim kde je pravda... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 13.2.1982 (R: ČST 1 = 27.6.1986), réžia českého znenia (ČST Praha) = OLGA WALLÓ --- Moja nostalgická záležitosť. Tento film som si ako dieťa doslova vydupal (a jediným motivačným prvkom pre mňa bol fakt, že ide o film USA :-) a díval som sa naň do hlbokej polnoci. A premisa ? Námet kopíruje tak často citovanú Mzdu strachu, ale tentokrát je to ešte lepšie. Dvaja nezávislí truckeri sú najatí na prevoz záhadného vládneho nákladu z L.A. do Houstonu. Vtip spočíva v tom, že o náklad má záujem aj akási teroristická organizácia, a naši drsniaci sú vlastne obetnými baránkami vlády. Film ktorého pointa je dnes už ľahko predvídateľná, no ako dieťa ma samozrejme dostala. Takže žiaden Kubrick, žiaden Jarmusch ani Hitchcock (ale nemýľte sa, chovám k nim úctu), ale táto béčkovina zo mňa urobila cinefila. Apropo, ak má niekto dojem, že v mojich komentároch sa príliš pitvám v osobných veciach a menej sa venujem jednotlivým filmom, tak má pravdu. :-) (17.12.2004) ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Śtvanice je film s americkými trucky, nesmazatelně zapsaný do mého dětství, a ani po letech mi nepřipadá o nic horší. Příběh je trochu naivní odvar MZDY STRACHU, jeho realizace ale naštěstí v ničem nevázne. Je jasné, že hlavním tématem filmu je ukázat nám White Freightliner v různých přírodních scenériích. Truck se objeví v 6. minutě filmu a do konce prakticky nesjede z obrazovky. I v romantické scéně je alespoň na pozadí. Dvojice řidičů Janssen - Wynn jsou zkušení herci a dávají to znát, ostatní postavy nemají prostor na to, aby mi nějak vadily. Pro mě je to esence atmosféry 70. let na amerických silnicích. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jasný. Srdcovka mého dětství, přesně si pamatuju na ten večer..nebo spíš noc, před asi sto lety.. Černobílá TV, a ...ten pocit se prostě nedá zapomenout. Film je z dnešního pohledu totálně o hovně, ale byl to můj první takovej..zážitek ??? Těžko popsat. Kdo si to pamatuje, tak to asi chápe. ()

Reklama

Reklama