Reklama

Reklama

Kdo s koho

  • USA The Score (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stárnoucí Nick Wells žije dvojím životem. V jednom je spořádaným občanem, majitelem vyhlášeného jazzového klubu NYC v Montrealu, v druhém zkušeným kasařem, který se po úspěšné a dlouhé kariéře chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík. Dávný přítel, překupník Max, mu nabídne kšeft za čtyři miliony dolarů. Přestože si s Jackem Tellerem, mladíkem, který akci vymyslel, Nick příliš do oka nepadne, rozhodne se do toho jít. Mají proniknout do montrealské celnice, kde je Jack nočním uklízečem. V trezoru je tam ukryto vzácné zlaté žezlo, které bylo v roce 1661 vyrobeno pro francouzskou královnu. Společně se pustí do příprav. Přítel Burt Nicka varuje, že se Max zapletl s obávaným bossem Salidou, kterému dluží peníze. Mladík se přizná, že za žezlo dostane třicet milionů. Nick chce akci zrušit, ale pak si to právě kvůli Maxovi rozmyslí. Přestože celníci zjistí skutečnou hodnotu starožitnosti a posílí bezpečnostní opatření, rozhodne se dvojice v akci pokračovat. Zatímco Jack likviduje pomocí laptopu bezpečnostní zajištění včetně kamer, Nick otevře trezor a žezla se zmocní. Jack je však odhalen starým hlídačem, který ho zavře v jedné z místností a pak se vydá za Nickem. Donutí ho, aby mu ukradenou věc dal a sundal si kuklu, aby se jeho obličej ocitl na nahrávce bezpečnostních kamer. Vypukne poplach a Jack se hravě jako retardovaný Brian dostává z budovy. I Nick má v rukávu pár překvapení, které mu pomohou uniknout, a Jackovi způsobí řadu nepříjemností... (TV Nova)

(více)

Recenze (170)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Setkání tří hereckých persón v nezáživné podívané o prolínání spolupráce mezi zlodějskými generacemi a jejich přístupy. Uspávající tempo spolu se strojově nezáživným scénářem, popisná kamera jejímž hlavním zájmem je zkoumání prostoru a tristní zápletka okořeněná soubojem hi-tech vymožeností se starou školou a její dobrou ruční prací. Na průměrný kousek příliš chladné a na podprůměrný zase příliš dobře obsazené a zahrané. Výlisek bez emocí, který si snad ani nelze oblíbit. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Subžánr zlodějských filmů považuji za stabilní jistotu, co se zábavnosti týče. Podstatnou část filmu obvykle zabírá příprava na samotnou akci, která zpravidla mývá nečekané vyústění. Kdo s koho v tomto ohledu nepředstavuje žádnou výjimku, jedná se o dobře, ve smyslu průměrně, odvedenou práci, kterou drží nad vodou hlavně herecké obsazení. Robert De Niro byl ve většině fyzicky namáhavějších scén pravděpodobně nahrazen dvojníkem, v těch fyzicky méně náročných pak odvádí standardně kvalitní práci. Ještě lépe se tentokrát blýskl Edward Norton, jenž hrál v podstatě dvojroli. V úctě k Marlonu Brandovi raději pomlčím o posledním projevu jeho „obezitního“ herectví, ač mi nechybí odvaha mistrův výkon kritizovat (na rozdíl od jistého zdejšího uživatele, hodnotícího všechny filmy s Brandem pěti hvězdičkami). Plavba Franka Oze vážnějšími vodami nakonec nedopadla nikterak katastrofálně, někomu bude Kdo s koho připadat příliš ukecané (kultivovaně napsané dialogy stojí za povšimnutí), jinému zas příliš všední, on to skutečně není žádný klenot ani mezi filmy svého druhu, ale proč jej kritizovat za to, že jen tak v pohodě prošuměl kolem? 70% Zajímavé komentáře: Pohrobek , Bebacek, PALINO ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Skvělý Norton ve slabším filmu. Starou školu beru, ale i ta nemusela být tak ucouraná, jako tenhle snímek. 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $71,107,711Tržby Celosvetovo $113,579,918║ Filmov o zlodejoch a takej vzájomnej nevraživosti medzi nimi tu už bolo dosť a v omnoho lepšej kvalite. Tu nepomôže ani kvalitné herecké obsadenie De Niro-Norton-Brando k tomu aby to mohlo byť viac než stráviteľný priemer, ktorý dohromady nemá čo zvláštne ponúknuť. K tomu tu je dosť podradná kamera(Rob Hahn), ktorá niekedy sníma doslova do prázdna, miesta kde sa nič nehýbe, prípadne objekty nulového výzoru, doslova nič nehovoriace obrázky, z čoho som bol v miernom šoku, že takéto zábery vôbec dokážu dať do filmu, a potom sa ani nečudujem že ten kameraman nedostáva ani moc ponúk, od tohto filmu robil už len na Stepfordských paničkách(2004) a ako vieme tie tiež nedopadli moc úspešne. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vrcholně nevyužití potenciál stále dokola se opakující hry na kočku a myš, s velmi kvalitním hereckým obsazením a překombinovaným scénářem. Frank Oz není úžasný režisér, ale o trochu větší soudnost se mohl pokusit, když už dostal takto skvělé obsazení do jinak průměrného filmu. Škoda, že Robert De Niro se už nesnaží jako dříve a dokáže ho dostat i takový mladíček jako je Edward Norton. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Působí to jako závan čerstvého vzduchu ze starých dobrých časů klasického krimi. Krásně pozvolna plynoucí děj a žádné samoúčelné obraty jen pro rozkomíhání pásma příběhu. Sledujeme gentlemanský souboj prošedivělého vlka Roberta De Nira, reprezenta starého poctivého řemesla s mladičkým začátečníkem bez zábran, jenž konečně jednou skončí tak, aby to uspokojilo i mé filmové cítění. Vkusné a důstojné rozloučení hereckého velikána Marlona Branda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Frank Oz bol v roku 2001 legendou. Ako režisér mal na svojom konte pekných pár hitov (A ČO BOB?, TRHÁK PÁNA BOWFINGERA) a ako "duchovný otec“ majstra Yodu v ságe HVIEZDNE VOJNY vstúpil do dejín mainstreamovej kinematografie. Keď sa vrhol na heist movie KTO Z KOHO, nemohol veriť vlastným očiam. Myslel, že sa mu sníva - do filmu sa mu podarilo prehovoriť tri najvýraznejšie herecké osobnosti svojich generácií: Marlona Branda, Roberta De Nira a Edwarda Nortona. Scenár nebol žiadny zázrak, ale kto by chcel scenáristický zázrak, keď má vo svojom filme také hviezdy? Nakrúcanie sa však už čoskoro premenilo na peklo a Oz bol nakoniec asi rád, že sa mu to vôbec podarilo ako-tak, krvavo ale predsa dokončiť. Kým Norton a De Niro boli profesionáli (navyše nikdy sa netajaci tým, že Brando je ich herecký vzor), s Brandom Oz zažíval každodenný stres. Legenda z Krstného otca a Apokalypsy desaťročia rada znepríjemňovala život režisérom, producentom a kolegom-hercom a inak tomu nebolo ani tentokrát. Oz sa mu od začiatku nakrúcania z nejakého dôvodu sprotivil a tak sa rozhodol, že mu nakrúcanie poriadne skomplikuje. Stres, nervozita, neučenie sa replík, odťažité hranie, z ktorého sa Brando ani nesnažil odstrániť znechutenie, únavu a ľahostajnosť. Vo svojich scénách nenosil nohavice, čiže kameraman mal čo robiť, aby si to diváci nevšimli. Výsledok? Priemerná, na môj vkus strašne nudná heist movie záležitosť, nakoniec zaujímavá práve (a len?) zvučným kastingom. Bohužiaľ, nekoná sa žiadny šokujúci zvrat (niečo je na konci, ale je to blbosť), scenár je až smutne podpriemerný, nikto nebol nominovaný na Oscara a s prižmúreným okom môžeme túto upotenú fušku vnímať predovšetkým ako divadlo, ktoré si Oz, De Niro a Norton zahrali pre možnosť spolupracovať s kultovým Marlonom Brandom (ide o jeho posledný film). Minimálne zopár spoločných minút Brando/De Niro, kde oko pozorného diváka vidí spontánnu radosť, ktorú mali obaja z improvizácie, za jedno pozretie stojí. Plus príjemne v zafajčenom večernom ležérnom džeze ponorená atmosféra. Naopak, Norton, hrajúci retardovaného upratovača, je trápny. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Klasická vykrádačka dostatečně zajímavě natočená s pěkným koncem a výborným obsazením ústřední trojice zlodějů: de Niro, Norton a Brando. 3,5* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když se to dá postavit, dá se to i rozebrat." Tak v tom má Nick pravdu. Já o tom tedy nic nevím, ale on se tvářil jako zkušený fyzikální destruktor trezorů, který si nenechá vzít svůj klid. To se mi líbilo, protože ho nerozhodily nově nainstalované kamery, zákeřně vyčkávající infračervené paprsky, mafie ani parťák pochybného původu. Stačilo přeci jen "otevřít dveře, vzít si to a zase je zavřít" a to starou "poctivou" prácičkou, při které nepotřebuje gigabyty dat, blikající světýlka ani superrychlá kola. Já zkrátka nemám nic proti moderním vychytávkám, ale tohle mělo taky své kouzlo, i když to občas mohlo poněkud razantněji sešlápnout plynový pedál. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Prošedivělý De Niro, 200kilový Brando a fantastický Norton. To je herecké obsazení zlodějského filmu, který první třetinu nudí k smrti, druhou člověka pomalu vrací mezi živé a v poslední třetině příjemně pobaví a překvapí. Když je Norton na scéně jedná se pětihvězdičkový koncert. Je však jasné, že tam nemůže být dvě hodiny v kuse. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Limonádový Joe a s ním i někteří uživatelé csfd to hodnotí slovy "žabaři, žádná mrtvola." Mě to naopak vyhovuje a jsem tomu rád, že je ještě možné natočit inteligentní film tohoto ražení. Norton opět vynikající, slušný De Niro a hlavně výborné dialogy. Taková dobře plánovaná klidná loupež provedená profesionály je daleko zajímavější, než rychlí dopravci v oblecích a jiné podobné obludnosti. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vypadá "Kdo s koho" hodně slibně hlavně díky trojici jmen De Niro-Brando-Norton. Jenže pak se z toho vyklube jen průměrná krimi s předvídatelným koncem, která sice neurazí a řemeslně je velmi dobře zvládnutá, zároveň však kupí jedno klišé za druhým a celkově nepřináší vůbec nic nového. A navíc ani herci se nijak moc nesnaží, dokonce i můj oblíbenec Edward Norton mě svým pojetím postavy malého podvraťáka Jacka příliš nezaujal. A od ikon typu De Nira a Branda bych také očekávala více... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Za závěrečnou loupež provedenou v takovém tom staromilském stylu (tedy žádná střelba, výbuchy, rychlé střihy, prostě jen poctivá pomalá ruční loupež) a krásný (nejen herecký) souboj dvojice Norton & De Niro přihazuju čtvrtou hvězdičku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

The Score mě osobně připadá jako takový lehký mix Heatu (některé dějové prvky, dialogy), Loupeže po Italsku (podobná formální stylizace) a tak trochu i Dannyho parťáků ("přechcávačka"). Všechno udržuje v chodu poměrně solidně odvádějící práci Frank Oz, za asistence De Nira (a jeho ruka ve filmu je hodně znát). Sám De Niro totiž do filmu vnáší takovou tu potřebnou dávku alespoň částečné realističnosti a uvěřitelnosti celé loupeže. Tudíž nečekejte žádné megavýbuchy a megamasakry alá Emmerich nebo Bay, ale spíše komornější příběh s šikovně inscenovanou scénu loupeže, kde člověka nejvíce zaujmou technické fígle, které hlavní hrdinové používají. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako aj pri DANNYHO DVANASTKE (2001) alebo aj v MISSION: IMPOSSIBLE (1996) ma bavia filmy, kde sa dokladne planuje takmer nemozna kradez. Robert De Niro je ako vzdy skvely, ale opät ma prekvapila hned prva scena s Edwardom Nortonom, ako mentalne retardovaneho chlapca, avsak v skutocnosti je Nortonova postava Jacka Tellera dokonala, to si vsimnete po prvom napadnuti De Nirovej gorily :-) Nemam moc rad jazzovu hudbu, ktora sa v tomto filme objavovala moc casto, ale scenar bol celkom slusny, dej filmu mi utiekol rychlo a najviac ma pobavil zaver filmu, kde som proste musel fandit zlodejom :-)... 30.03.2009 ____ Robert De Niro - (Nick Wells) +++ Edward Norton - (Jack Teller) +++ Marlon Brando - (Max) +++ Angela Bassett - (Diane) +++ Gary Farmer - (Burt) +++ Paul Soles - (Danny) +++ Hudba: Howard Shore +++ ()

Reklama

Reklama