Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi slavný herec východoněmeckého filmu a později západoněmecký emigrant Manfred Krug v hlavní roli německého vojáka. Je druhá světová válka a Krug jako příslušník Wehrmachtu si začíná uvědomovat, že bojuje na té špatné straně a uvažuje o dezerci. (MVanis)

Recenze (1)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Príbeh vojaka, ktorý nezradil, sa odohráva v priebehu 2. svetovej vojny, ďaleko na východnej fronte v Bielorusku. V auguste roku 1943 slobodník Kurt Hartung,bojujúci na strane Wehrmachtu, nebol stúpencom nacizmu a vojnu bral ako nutné zlo. Stále viac a viac je presvedčený, že bojuje na zlej strane. A keď pri bojovej akcii padne do ruského zajatia, nebolo potrebné ho veľmi presviedčať, aby sa pripojil k výboru „Slobodné Nemecko“. Film patrí do skupiny propagandistických filmov Sovietskeho zväzu a je tvrdým jadrom zameraný ako protivojnový film a ničím ma nenadchol. Radím ho medzi tie slabšie filmy s vojnovou tematikou. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film líčí počátky sovětsko-německého přátelství, které se zrodilo uprostřed 2. světové války. Tak jej prezentoval DEFA během berlínské premiéry 28. dubna 1970. Desítky kopií se promítaly na Svátek práce po celé NDR. Kupodivu jej během prvních osmi týdnů navštívilo přes půl miliónů diváků, což byl podle tehdejších tabulek úspěch a Manfred Krug udělal další krok k titulu východoněmecké hvězdy. Sověti zapojili do natáčení vojenskou posádku v Postupimi, na jejich cvičišti se natáčeli frontové scény. (ČSFD)

Reklama

Reklama