Reklama

Reklama

Ta dívka z fotky

  • USA Girl in the Picture
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

U silnice zemře žena a zanechá po sobě syna a muže, který je údajně její manžel. Dokument o velké záhadě, která vám pořádně pocuchá nervy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další true crime dokument, který prověří divákovu představivost a trpělivost. Díky těmhle počinům už je nám celkem jasné, že v Americe je možné skoro všechno a je v mnoha ohledech rájem pro podobné psychopaty a úchyláky, ale tady je to tak extrémně creepy a překombinované až z toho jde hlava kolem. Když už to v jednu chvíli vypadá, že se celý případ vyřešil nevyřešil, přijdou další zvraty a zjištění a to jde jen o jeden případ z mnoha, které se podobné "péče" nedočkaly...75% ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, který vás znepokojí. Stejně jako většina podobných příběhů mě ale nutí přemýšlet hlavně nad tím, proč krucinál někdo 15 let snáší utrpení s člověkem, o kterém si navíc myslí, že je vlastní otec, uzavře s ním sňatek, porodí několik dětí (kdo ví, kolik jich vlastně bylo) a to všechno pro to, aby nakonec skončil mrtvý někde ve škarpě. Tohle vážně nepochopím. Nejvíc líto je mi malého Michaela, děti by neměly takto umírat, děti by vůbec neměly umírat a už vůbec ne v rukách takového zm*da. Opravdu silný příběh, který na mě zapůsobil, dobře natočený a jistě i dojemný, jestli je vám hlavní protagonistky líto. Ženský, nebuďte oběti, pokud je alespoň minimální šance na záchranu. A druhá věc, pokud vedle vás znásilní vaši kamarádku její otec a vy o tom celý život nikomu neřeknete, taky je něco špatně. Příběh mi opravdu pocuchal nervy jak Netflix sliboval, ale asi opačným způsobem. Každopádně určitě stojí za shlédnutí. **** ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo bolo cieľom tohto dokumentu. Prísť na to, kto bola, kde sú jej deti, alebo kto bol ten jej otcomuž? Nebudem tu nikoho súdiť, lebo človek môže byť nadpriemerne inteligentný, aj vzdelaný, ale čo sa týka vzťahu s rodičmi, to každého poznačí asi najviac. Takže v skratke: s manželom (ktorý vlastne nebol jej manžel), vlastne otcom (ktorý vlastne nebol jej otec), mala tri deti. Z dokumentu som sa dozvedela, iba čo je s jednou z nich. Nedozvedela som sa, čo je s Michaelom, ani čo s tou treťou. To, že bol magor v domove znásilňovaný, a vo väzení tiež, je mi ľúto, ale následne na to ukradnúť nejaké decko, robiť s ním detskú pornografiu, a v podstate robiť si s ním, čo chcel, to je rovnako na grc. Proste poškodený jedinec, ktorý poškodzoval ďalších jedincov. Ešte sa čudujem, že tá baba (neviem, ako ju vlastne volať, keďže sa vkuse premenovávala), bola pri zmysloch. Teda, pokiaľ ju nezabil. Aj keď to nikdy nepriznal, všetci vedia, že je to tak. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný a drsný kriminální příběh natočený dle skutečné události, k níž došlo v zemi, kde bych nechtěl být ani namalovaný na zdi. Trochu mě zarazilo, že přes anglické dialogy byl namluvený česky dabing. Diváci, kteří nechytají mluvenou angličtinu, jako např. já, se bez dabingu nebo titulků neobejdou, ale tato varianta tlumočení nebyla příliš šťastná a dost mě rušila. Titulky by rozhodně byly lepší. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nemôžem poprieť, že je dokument v závere dojímavý, že je dejovo vzhľadom na zápletku pomerne originálny. No taktiež sa nemôžem ubrániť tomu, že je samotná atmosféra takmer počas celého snímku skôr melancholická, než thrillerovo strhujúco temná, ako by sa pri “True Crime” tvorbe tohto druhu vyslovene žiadalo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Kniha z roku 2004 „A beautiful child“ od Matta Birkbecka, jenž je ve filmu zmíněna, je nejprodávanější literatura faktu. Velký zájem o knihu vedl NCMEC (Národní centrum pro pohřešované a zneužívané děti) ke znovuotevření případu (r. 2011). FBI díky tomu, po dalším rozhovoru s Floydem, zjistila pravou totožnost unesené dívky. (zuzza11)

Reklama

Reklama