Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj začíná mezi stěnami střední školy. V okamžiku, kdy končí vyučování a všichni odcházejí domů, přichází sedm studentů do biologické laboratoře. Sotva se za nimi zavřou dveře, někdo je zamkne a přinutí sledovat televizi. Nejprve vidí sami sebe a dozvídají se, že důvodem, proč právě oni byli vybráni k tomuto netradičnímu experimentu, jsou jejich různé prohřešky - od mluvení během vyučování až po nesplnění domácího úkolu. Nakonec jsou informováni, že někde v prostorách školy právě došlo k vraždě. Jeden z vyděšených studentů se snaží utéci oknem, ale zřítí se na školní dvůr. Když se po chvíli zamčené dveře otevřou, dvě dívky hbitě proklouznou na chodbu, aby co nejdříve ze školy zmizely. Zarazí je, že dvůr je prázdný, ale ani tato záhada je nezastaví. Vzápětí je jedna z nich zavražděna... Od tohoto okamžiku poškoláků rychle ubývá. Děj se nečekaně přenáší před budovu školy, kde televizní reportér Mickey Holm, jenž uvádí pořad Poslední hodina, komentuje vraždy i další krutosti právě ve chvíli, kdy k nim dochází. Jako by předem věděl, co se stane...
(Severskelisty.cz)

(více)

Recenze (6)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ja som vedel, že s teenagerskými vyvražďovačkami nemá zmysel strácať čas, ale dal som tomu šancu, lebo severské horory dokážu zaujať aspoň atmosférou, keď už ničím iným. Urobil som chybu, v tomto filme nebolo vôbec nič. Skupinka študentov je zatvorená v škole a niekto ich tam vraždí, to je celý námet. Do deja navyše neustále zasahuje jeden protivný reportér, ktorý o tých vraždách nakrúca svoju reláciu. Najsmutnejšie však je, že ani jednu vraždu neukázali na kameru. Jediné, čo sme mali možnosť vidieť, je obesená alebo spálená mŕtvola, prípadne odrezaná hlavička padajúca cez zábradlie rovno do náručia našich hlavných hrdinov. A to je vlastne aj to jediné, čo aspoň trochu pripomínalo horor. ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Tak konečně po tak dlouhé době se mi podařilo najít tento film, který jsem viděl jako malý kluk ještě v době minulého století na tehdejším kanálu HBO v českém znění. A jak jsem z něj měl sakra těžký spaní, tak to si vzpomínám doposud. Problém byl ale nejen přijít na to, jak se to vůbec jmenuje, ale pak ten film samotný vůbec někde sehnat :D. No ale přeci jen nakonec se mi to podařilo. Co se samotného snímku týče, tak vidět to prvně až nyní, dal bych tomu odpad maximálně jednu *. Je to nelogický a ani teď nejsem schopen říct, co jsem to vlastně vůbec viděl. Naprosto nic nedává smysl a nevím, jestli se jednalo o nějaký žert, sen či nějakou předtuchu v podobě noční můry. Dejavu tu taky funguje, ale bohužel ke kvalitě matrixu to má hodně daleko :D. Ten konec to zazdil ještě víc a já snad ani nikdy nepochopím, o co vlastně v tomto filmu jde. No Dáni mají asi jiný styl a smysl myšlení ve filmu, což beru jako takovou omluvu pro jejich filmařinu a film jako takový nehodnotím jen ze svých subjektivních dojmů, které ač díky hlavně nostalgii v hodnocení vnímám nejvíce, tak i z toho objektivního pohledu. ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor jsem měl možnost vidět ještě na HBO a to je už nějaký pátek. Když jsem se nedávno po něm pídil, horko těžko jsem ho našel, ovšem s originálním zněním bez titulků. Byl bych rád, kdyby se někdo ozval, kde tenhle film sehnat, at už se starším dabingem, nebo s titulky. Mě se prostě hodně líbil. Temná atmosféra školy, kdy do sebe nic nezapadá, třeba televize, která přehrává pokyny bez elektriky. Má to dobrou strašidelnou atmosféru a zajímavý konec. Vypadá to, že reportér o všem co se děje ve škole ví, ale nikdo už ne. Navíc studenti jako kdyby byli v jiném světě. Venku stojí televize a davy lidí, ale oni je vůbec nevidí. Dánsko opravdu potěšilo, škoda jen, že je Poslední hodina tak nedostupná. Režie: Martin Schmidt. ()

Světloslav odpad!

všechny recenze uživatele

Děsná zdlouhavá nuda plná přehrávání bez jakékoli logiky. Jediný plus je zajímavá exkurze do módy devadesátých let, kdyby se chtěl nějakej mladej hipster inspirovat ... ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Podvod. Tvůrci vymysleli záhadu ale nemají jí jak vysvětlit tak jí nevysvětlili a prostě film skončil. To je pánové půlka práce, takhle se to nedělá. Škoda, určitě se to dalo nějak férově zakončit. Zas tak špatný film by to nebyl až na to nepříjemné hysterčení a hloupé chování postav. I když ...kdyby postavy chovali chytře, cíleně nalezli zbraně a nářadí, chodili v organizovaném hloučku s chladnou hlavou a nejslabším místěm budovy by se probili ven, asi by to nebylo moc zábavné, že? Takže - musí to být hloupé? Je to krutá pravda o béčkách? :) ()

Reklama

Reklama