Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ako malý chlapec Johnny (Peter Lee Lawrence) uvidel svojho otca zabitého vojakmi. O niekoľko rokov neskôr sa stal psancom a zabíja vojakov, kedykoľvek môže. Poručík Garringo (Anthony Steffen) je vyslaný zatknúť Johnnyho a priviesť ho späť živého. (westerns)

Recenze (8)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem viděl na Youtube podruhé v životě a přesvědčil mne tento špageťák, že je se vším všudy, co uměli Italové do tohoto pseudožánru dát. Hlavní hrdina, záporák, ukřivděný mladík, který hodlá vyvraždit všechny americké vojáky, co jich jenom po Západě běhá a na druhé straně chrabrý voják, který mu v tom má zabránit. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Zápletka příběhu psychologizující dle amerického vzoru (a´la Strurges), ale natočeno španělským způsobem, neuměle, se spoustou nepravděpodobných situačních vyústění. Ačkoliv fanoušci žánru hodnotí tento chorizo-western poměrně vysoko, já nemohu dát více než tři. Chybějí zajímaví herci (a herečky!), výjimkou je pouze Anthony Steffen v roli poručíka Garringa, který praktický táhne celý film. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Málo známy western,čo je dosť prekvapujúce,pretože je to celkom zaujímavý film.V USA známy pod názvom"The dead cannot be counted".Chlapec menom Johnny je svedkom zabitia svojho otca americkými vojakmi.Keď dospeje ,tak tak zažne vraždiť vojakov,hlavne dôstojníkov armády.Po zastrelení ich dokonca degraduje strhnutím výložiek.Poručik Garringo dostane poverenie od plukovníka miestnej posádky,aby to vyšetril,zistil kto je pachateľom a tak skoncoval s vraždením vojakov.Lenže Garringo je tiež dosť surový a keď treba,tak neváha zabíjať tiež.Trocha iný ako bežný western,ale dobrý. ()

MR007 

všechny recenze uživatele

Asi to nejsou plné 4 body, ale 3 by byly málo. Svižné tempo, zajímavý střih, dobrá hudba a hlavně dobře napsaný příběh. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Asi už navždy nepřekonaná (tedy ve vážném oboru) Steffenova poloha. Dost drsný zajímavě zpracovaný příběh o pomstě z tak trochu jiné strany, s drsnými hrdiny, z nichž extra zlý drsňák odsouzený kdysi kdoví za co, je nečekaně právě Steffen. Něco se však na jeho misi zvrtává a cca v polovině se stává takřka světcem ochraňujícím nevinné ženy, právo a pořádek. Jakože vývoj jeho postavy je nepochopitelný, jde konečně o skutečný charakter, který u tohoto herce typu vymačkaná žínka jindy postrádám. Peter Lee Lawrence jako zákeřná oběť minulosti není zrovna tradiční záporák, kterého mi přese všechno bylo na závěr líto. A José Bódalo v kladné (!) roli postaršího šerifa – to se jinde nevidí. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Na Italy zajímavá a propracovaná zápletka, díky které si udržíte pozornost. Steffen a Lee to táhnou, podle mě je to pro oba dva jejich nejlepší sw a zrovna tak i Marchentův, který režíroval. Velmi dobrá a zábavná hudba od Giombiniho tomu též dává šťávu. Nelíbily se mi jen dvě akční scény po přepadení dostavníku. Nesnáším tyhle "Otočím se o stoosmdesát stupňů a zastřelím na mě mířícího banditu.". A to tady dostaneme hned dvakrát po sobě! Jinak ale bomba western, který nenudí. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Postavy se tu zajímavým způsobem vyvíjejí - v tom plus. Nebo třeba vyjádření psychiky žen také není k zahození. Dále toho ale až tolik neuvidíme. Pár zajímavých motivů najdeme (jako třeba rudé slunce), to je ale doménou témeř všech spaghetti westernů. Proto ve svém žánru spíše průměr. ()

Cascabel odpad!

všechny recenze uživatele

Zabijačka bez hlavy a paty a bez scénáře. Aspoň že pomsta tu není spojena s kladným hrdinou (a to ho hraje Steffen!). Zajímavá kamera. ()

Reklama

Reklama