Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spaghetti western z občanské války v USA popisuje zápas osamělého rebela Petera, který je coby bývalý bojovník za Konfederaci obviněn z vraždy a musí sám čelit nejen spekulantům, podvodníkům a vojákům Unie, ale i nevoli vlastní rodiny. Dokud neočistí své jméno a nezíská zpět svou lásku, válka pro něj neskončí. (Tormentor665)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

fragre 

všechny recenze uživatele

Takový "špageťák" o jižanském partyzánském hnutí na území státu Missouri obsazeném opravdu, ale opravdu bídáckými modrokabátníky. Nalákán hezkými titulky s historickými fotografiemi a působivou hudbou, čekal jsem kdoví co, leč dostalo se mi hodně tuctové kovbojky s hodně tuctovými hereckými výkony a s hlavním hrdinou, který působí jako nesympatický a arogantní fracek, zatímco hlavní hrdinka působí jako přihlouplá kravka (byť hezká kravka). Opravdu mi to připomínalo westerny a indiánky z produkce východoněmeckých soudruhů, čemuž napomáhala ta skutečnost, že našinec viděl tento šlak v německém znění pod zvučným titulem Sein Wechselgeld ist Blei. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Film je vlastně solidní lekcí dějepisu z války Severu proti Jihu, kdy (kdo ještě nepostřehl) jasně pochopíme, jak moc stojí Itálie za Jihem (jakože násilí neschvaluje ani jedné straně, jejich náklonnost ke Konfederaci je až pozoruhodná). Za této kruté války osamělý jižanský statek a jeho obyvatelé: starý nemohoucí muž (velmi sporného charakteru), jeho dvě krásné dcery (včetně Rosalby Neri v nevelké roli) a dva muži, její ženich a láska druhé dcery, mladý Peter toužící po jejím srdci, což však otec neschvaluje. Jakáž takáž válečná idylka (loupení koní či krav hnusnými yankeey) nám končí ve chvíli, kdy je Peter nucen odvézt svou lásku daleko k příbuzným, během čehož mu zavraždí bratra i jeho ženu. Dva úhlavní záporáci jsou svým postavením a válečným vítězstvím chránění odporní desperáti neštítící se vůbec ničeho. A Peter se přidává k jedinému příteli, Butchi ze Springfieldu (obrovská role Nella Pazzafiniho), je na něj vypsána odměna a stává se psancem bez jakýchkoliv vyhlídek, snad jen na oprátku kolem krku. Po dlouhé válce se vrací jeho dívka, zjišťujíce tyto a ještě horší události. Jak tohle může dopadnout...? Začíná lov na štvanou zvěř! Peter a Butch jsou ovšem dohromady „neporazitelní", spousta nápadů a organizace (trik s patronami v táboráčku je fascinující) jim pomáhá stále unikat, až zjistí, že jeden z nich bude muset pryč. Styl filmu a čím dále tím více bezvýchodná hustá atmosféra (ne nepřipomíná Cenu moci), jakožto nesprvedlivá křivda a nenávist ke zcela čestnému mladému muži se zničeným životem, to vše má takovou atmosféru, úžasný příběh, krásnou Nicolaiovu hudbu a co nelze nezmínit, neskutečně dobrou kameru, to vše dohromady je zcela bez chybičky a Peter dokazuje, že má na mnohem víc, než se skácet z postele coby švagr col. Mortimera. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Presne tak ako fragre pise - podpriemerny spagetak, ktory nema na najlepsoie Bresciove filmy - tie su raz darmo s Mariom Merolom /Trojuhelnik mafie, Napoli la Camorra sfida ... la Citta Risponde/ -osamely bojovnik z cias obcianskej vojny v USA 1861 - 65 bojuje proti kadekomu a kadecomu, ale tak bojuje,m ze sa da pri tom boji dobre pospat - ani ten boj nestrhne, nema ani jedinu napatiahodnu chvilu .... asi najplansi Brescia, akeho som videl . 20 % ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Co se týče režie, tak vlastně áčková záležitost, ale charakter Lawrence je velmi podivně napsaný a zrovna tak i charakter jeho milé, která se chová hodně zvláštně, což mi výrazně kazí dojem z filmu. P.S. A ne, nebyl nespravedlivě obviněn, jak se domnívá evidentně víc lidí a nemohl proto ani očistit svoje jméno. To, co spáchal, by bylo klasifikováno jako loupežná vražda. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh není vůbec špatný, ale to je na filmu dobrého asi tak vše (kromě hudby). Škoda, že scénář nenašel bohatšího producenta, od toho se odvíjí veškerá bída snímku. V rámci žánru za 2,5. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama