Reklama

Reklama

The Passion of Darkly Noon

  • Německo Die Passion des Darkly Noon (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Temné, citové drama o osiřelém mladistvém muži jménem Darkly Noon (Brendan Fraser), pocházejícím ze striktně náboženské rodiny. Noon je ztracen v lese a skončí v domově krásné Callie (Ashley Judd) a hluchoněmého Claye (Vigo Mortensen). Callie se stane jeho ošetřovatelkou, aby se vrátil zpět do plného zdraví, on se jí ale stává posedlý až do šílenství a násilí. (Vig)

(více)

Recenze (6)

Heroine 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film nestojí za nic. Když se ze začátku rozvíjela velice slušná situace, docela jsem se těšila co přijde. A přišlo zklamání, protože ten nemastný neslaný závěr neměl žádnou originalitu. Všichni diváci přeci víme, že když sedí ženská v minisukni na střeše, nebo když se koupe jen ve spodním prádle přímo před mužem, může nastat dost divná, leč silně očekávatelná situace. A že za to potom může jeho "fanatické/náboženské" vychování? Pěkná blbost. Jinak Viggo Mortensen je jednička. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Napínavá psychologická dráma o mužovi menom Darkly Noon, ktorý strávil doterajší život v prostredí prísneho náboženského kultu. Ten bol však spolu s jeho rodinou vyvraždený a hoci sa jemu podarilo uniknúť, stratil sa v lese a o okolitom svete vie iba málo. Ujme sa ho príťažlivá mladá žena (Ashley Judd), ktorá mu poskytne domov a začne sa o neho starať. Keď sa však za niekoľko dní vráti jej nemý manžel (Viggo Mortensen), Darkly začína žiarliť a stáva sa ženou posadnutý. Dovtedy nepoznaná sexuálna príťažlivosť mu zamotá hlavu a on sa postupne ponára hlbšie do svojich predstáv, i do blízkeho lesa, čo nakoniec vyvrcholí tragickým záverom. V hlavnej úlohe ma prekvapil Brendan Fraser, ktorý stvárnil dosť nezvyklú postavu a rovnako aj celý film je veľmi zvláštny, plný rôznych symbolov a motívov, ktorých vysvetlenie je ponechané na diváka. Atmosféra je dosť silná, miestami až hororová a v niektorých lesných scénach mi to práve atmosférou a štylizovaním pripomenulo novšieho Antichrista. Film si však nedokáže udržať svoju zaujímavosť po celý čas a je trochu stereotypný, takže som sa chvíľami aj nudil. Pre jeho celkové vyznenie sa však pozrieť oplatí, pokiaľ vám teda nevadí pomalšie tempo a umelecky ladené spracovanie. ()

atlee 

všechny recenze uživatele

No, na európsku koprodukčnú snímku to rozhodne malo vysoký rozpočet a viac než solídne herecké obsadenie v osobách Frasera, Juddovej a Mortensena. Ridley ale nedokázal udržať správnu hladinu napätia počas celého filmu, iskrenie medzi hlavnou dvojicou sa mi však páčilo. Poslabšia zvukovú stránku dopĺňa schopná kamera, hlavne scéna naháňačka v lese bola zvládnutá brilantne. Prílišná ponurosť ma už s pribúdajúcimi minútami začinala nudiť, hlavná myšlienka mi akosi unikla. Je to jeden z tých filmov, ktoré sa dajú pozrieť. Jedenkrát. ()

Reklama

Reklama