Reklama

Reklama

La cabina

(TV film)

Obsahy(1)

Muž, který právě vyprovodil syna na autobus, se vrací přes náměstí a při pohledu na telefonní budku ho napadne, že by si mohl zavolat. Vstoupí do budky, ale telefon nejeví známky funkčnosti a tak se tedy otočí a chce odejít. Dveře budky se ovšem zavřely a nejdou otevřít. Hlavní postava je ze začátku pouze lehce nervózní, situace se ale začne komplikovat. (Nixon)

(více)

Recenze (19)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bych zažít nechtěl. Zpočátku černohumorný, ke konci ale mrazivě úderný krátkometrážní film. Jak málo stačí k silnému diváckému zážitku. Skvělá ukázka toho, jak se i na malém prostoru dají střídat žánry tak, aby výsledek působil celistvým dojmem. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočený krátkometrážní televizní horor, z jehož FILMOVOSTI by si dodnes mohli tvůrci brát příklad. Hitchcockovi by se určitě líbil. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vtipné ani hororové mi to tedy moc nepřišlo a pointa bohužel patřila k jedněm z těch pramálo uspokojivých. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Muž vyprevadí syna na autobus do školy. Po ceste späť zbadá novú telefónnu búdku a rozhodne sa zavolať si. Akonáhle však vojde dnu, dvere sa uzavrú a nemôže sa dostať von. Každý okoloidúci sa mu snaží pomôcť dostať na slobodu. Policajti, hasiči. No všetci neúspešne. Z ničoho nič sa dostaví skupinka montérov, ktorí ho aj s búdkou naložia a odvážajú preč. Všetci za potlesku smoliara vyprevádzajú v domnení, že mu konečne niekto pomôže. Nie je však všetko tak ako sa na prvý pohľad zdá. No, že ja tomuto dám štyri hviezdičky - sám zo seba som šokovaný. Ale originalita, pointa a záver ma jednoznačne presvedčili. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Pekný španielsky mix komédie a ľahšieho hororu o telefónnej búdke, v ktorej si ale moc nezatelefonujete. Režisér Antonio Mercero síce svoj príbeh začal trocha voľnejšie, avšak neustále nabaľoval na kvalite (či už obrazovej alebo hudobnej – tá sa mi obzvlášť páčila) až do záveru, v ktorom sa všetky zložky skĺbili tak ako mali. Ešte že sú dnes tie mobily. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nič pre klaustrofobikov. výborný film, znepokojivý, dobre vybudovaný a záver - vynikajúci. kafka by mal radosť. tá hudba v závere! ďalší kúsok (aj keď krátkometrážny), že 70.te roky boli na atmosférické horory skvelá dekáda - všade vo svete. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takovej předchůdce všech těch Kostek, Buried a všeho možného. Chlápek je uzavřený v budce a nemůže se dostat ven, ale proč ta budka nejde otevřít? Je to strašně jednoduchý film a i poměrně povedený. Herec v hlavní roli hrál fakt výborně až mi ho bylo na konci i trochu líto. Humor tu je takovej klasickej a občas až moc tlačí na pilu. Na konci humor totálně ustál a film spíše ukázal depresivní stránku. Nebylo to špatné, ale ani nic z čeho bych si sedl na zadek. 3* bohatě stačí. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Uf...! To, co může přihlížejícím připadat jako komedie, to samé může oběť – beránek v pasti před škodolibým publikem prožívat jako nefalšovaný horor! Kdybych si někdy v budoucnu vytvářel žebříček krátkometrážních filmů, z nichž jsem měl nezapomenutelné zážitky, tento španělský televizní snímek, originálním způsobem pojící humoristický a hororový žánr dohromady, by v něm určitě neměl chybět. Špičkově vystavěná filmová povídka, ve které počáteční zábavu čím dál víc vystřídává stupňující se napětí, má navrch nejen nečekanou pointu, ale rovněž další geniální záblesky (menší SPOILER! mj. v retrospektivní scéně, kdy si hlavní hrdina v hlavě promítá začátek celé zapeklité situace a divák nadobývá falešný pocit naděje ohledně nápadu k možnému vysvobození). Doporučuji všem nedívat se do zdejší galerie, nic dalšího si o filmu nezjišťovat a rovnou si povídku pustit! :) ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá jako pologroteskní fraška, ale s postupem času a ujížděním do dáli se dostavuje nepopsatelně nepříjemný pocit. Pán v budce zřejmě jistě prožívá to samé. Příjemné překvapení tenhle krátký filmík. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Za svůj život určitě spousta z nás zažila nějaký ten trapný moment, na který se asi nedá zapomenout. Podobně se ze začátku cítí i náš hrdina, který zůstane uvězněný v budce. V těchto chvílích ještě nikoho nenapadne, co je vlastně hlavní myšlenkou tvůrců a každý si užívá humorné situace, které místy připomínají grotesku. Marnost a stud však brzy vystřídá zloba a zoufalý pokus dostat se ven za každou cenu. Atmosféra v tuto chvíli začne pracovat na plné obrátky, kdy scény chvíli připomínají komedii a následně se za pomoci vhodně vybraného hudebního doprovodu začne pomalu měnit v psychodrama. Dopomohl tomu i skvělý výkon herce Vázqueze, který i bezeslov dokázal předvádět opravdu skvostnou podívanou. Tento krátkometrážní snímek natočený pro televizní účely, mě bavil téměř po celou dobu. Jenomže já jsem od přírody rýpal a tak ani zde jsem si nemohl nepovšimnout jisté nelogičnosti, nebo chcete-li těžko uvěřitelného vyvrcholení příběhu. Přesto však dokážu ocenit nápaditost scénáře a všechny klady si ode mně vysloužili nadprůměrné hodnocení.7/10 ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Dlouho tento film těží z toho, že jeden neví, jedná-li se o komedii či horor. Bohužel, konec to trochu kazí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem to viděl skoro na plný počet, protože to dokázalo být dost napínavé a mysteriózní, velmi dobře vedené, se skvělým citem pro tempo jednotlivých scén a perfektní filmařskou stránkou. Akorát jako komedie mi to přišlo jen v prvních pár minutách, pak už to bylo hlavně mysteriózní a postupně to přešlo až do toho hororu. Prostě si mě to dost získalo, i různými dobrými nápady, takže jsem čekal nějaké úctyhodné zakončení a vysvětlení. Jenže tam je právě kámen úrazu tohohle středometrážního filmu - chybí mu pořádná pointa, ačkoli mám pocit, že pointu postrádá úplně. Takhle to přišlo jen s klasickým klišé hororovým koncem a ani se to nesnažilo nic vysvětlit, což mě upřímně zklamalo. Vždyť to nemuselo mít bůhvíjak geniální pointu, stačilo by něco, jenže tady prostě nebylo nic. Když ale pominu obrovské zklamání z konce, tak to má skutečně hodně do sebe a ty slabé čtyři tomu nakonec ještě dám. Ačkoli jsou teda jen tak tak. Slabé 4* ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teror! Mě naprosto neznámý film, o kterém bych opravdu nerad cokoli prozrazoval, abych kohokoli dalšího nepřipravil o zážitek. Rozhodně bych nedoporučoval cokoliv o něm číst a v žádném případě prohlížet si zde galerii fotografií... Věřím tomu, že pan Mercero stvořil nejsugestivnější film, jaký sem kdy měl možnost spatřit. Fim, který si budu pamatovat pokud ne do smrti, tak přinejmenším po hodně hodně dlouhou dobu. +++ke stažení na www.secret-cinema.com+++ ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem právě shlédl na netu, a musím říct, že v první chvíli ve mě evokoval něco jako mezi nějakou bakalářskou povídkou a přiblblou komedií. (MiniSpoiler!) Hlouček lidí, tedy v podstatě celé sídliště, kouká na chlapa v budce, jak nemůže ven. Někteří se mu snaží alespoň pomoci, padaj při tom jak Laurel a Hardy z hrušky před sto lety, jiní se přiblbe a přejícně pochechtávaj. Pak ovšem původně vcelku poklidný a smířený chlapík, zavřený v telefonní boudě, začíná poněkud panikařit. A s tím přichází i ta "lepší" část tohoto zvláštního komedy-hororového kraťasu... Teď už také beru zpět to původní označení a měním ho na působivý horůrek. [8/1O] ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Hororové je na tom to zobrazenie ľudskej nátury zľahčovať a zosmiešňovať cudzie nešťastie (ako sme videli pri nehode s ponorkou Titan). Cudzí človek je uväznený v telefónnej búdke a dav má z toho zábavu. Sedia, smejú sa, predávajú balóniky okolostojacim. Pekne to navodilo znechutenie nad spoločnosťou. Okrem toho má tento snímok celkom dobrú tajomnú atmosféru, kedy nevieme, prečo sa to stalo a ako to bude pokračovať, tak ako by horor mal mať. Potom sa ale preklopíme do druhej polovice a mne to jazdenie tým autom prišlo miestami zdĺhavé. Som ale rád, že autori sem začlenili pár zastávok so symbolickým významom. Čo sa týka záveru, tak záleží, či vám takýto druh koncov sadne. Mne prišiel na jednej strane celkom aj lacný, proste ako inak to ukončiť? (Spoiler: Proste tajomná skupina ho odvezie do skrýše, kde nájdeme niekoľko podobných búdok s mŕtvolami. Koniec je, že nejaká tajná banda takto inštaluje búdky, chytá do nich ľudí a potom ich odvezie do úkrytu, kde ich nechá umrieť. Prečo? Načo? KONIEC SPOILERu)Na druhej strane mal koniec dobrú atmosféru. La Cabina je zaujímavý krátkometrážny snímok, ktorý ma do polovice bavil. Potom prišla slabšia druhá polovica, ktorú zachraňovalo tých pár zastávok a následne koniec, ktorý sa mi, napriek miernej ,,lacnosti", celkom aj páčil. ()

Reklama

Reklama