Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel nočního podniku, kněz, čínská mafie a andělé, kteří vše komplikují. Gérard DepardieuChristian Clavier v bláznivé akční francouzské komedii... Hlavní postava příběhu, majitel pařížského nočního podniku Antoine Carco, se vypraví do Hongkongu, aby odsud dopravil syna svého dávného přítele La Pince k jeho matce do Paříže. Nedělá to však nezištně, umírající La Pince mu slíbil dvacet procent ze čtyřiceti milionů, které ukradl bossovi mocných Triád, panu Mo. Antoine vyzvedne chlapce jménem Baoa a pod smyšlenou záminkou se mu ho podaří vnutit francouzskému knězi Tarainovi, který tu je s několika svými svěřenci, mladistvými delikventy, na výletě. Tajně ukryje cenné papíry v knězově diáři a na útěku před zabijáky Triády nastoupí do stejného letadla jako kněz, kterému se pak dalšími smyšlenkami pokouší vysvětlit, proč se tak náhle vrací do Francie. Sotva se mu však podaří svěřeného chlapce na pařížském letišti zbavit, objeví se v jeho autě anděl strážný, který je jeho dvojníkem a nabádá ho k nápravě. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Mol 

všechny recenze uživatele

Jestli se jde zamilovat do nějakýho filmu, tak tohle je fakt moje láska. Viděl jsem ho milionkrát a cpal jsem ho i přítelkyni, která u něj usnula. Film je hláškama nasypanej, jak šrot v korytě u prasat a duo Depardieu a Clavier má takový kouzlo, že to nemá ani Saxána pod sukní. Rychlej střih všem těm gegům dodává na síle a některý scénky jsou na umření. Frantíci komedie uměj. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, vidno tam Dzekicenovsku hongkongsku inspiraciu, najma teda akcne sceny su toho jasnym dokazom - obaja aj Clavier aj Depardieu pozerali doma vo byvaku Chanove filmy a taxa rozhodli ze natocia nieco na ten sposob. Clavier to obcas prehana a niekedy mi liezol na nervy, Depardieu /Buzici, Vecerni Ubor/ vlastne tiez. No ale snazili sa a zarobilo to na seba neskutocne, takze spokojnost . 76 % ()

Reklama

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Komedie není snadný žánr - ti, kteří dokáží vyvolávat smích by o tom mohli vyprávět. Nesešlo se jich tentokrát málo, hodně se snažili - a uvařili dort, za který by se pejsek a kočička nemuseli stydět. Ingredience byla vcelku kvalitní, ale jestli si dobře vzpomínám, nebylo jim po něm nejlépe... 40 % (Michal Šobr, Ci 02/1996, str. 62) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Strážní andělé jsou francouzskou komedií z dílny staré klasiky. Bláznivá, hodně upovídaná a hlavně svižná. Christian Clavier a Jean-Marie Poiré jsou osvědčená dvojka. Společně napsali jiné vynikající komedie jako třeba Návštěvníci nebo Operace Corned Beef. V podobných dílech dříve exceloval Louis de Funès. Ale Gérard Depardieu a Ch. C. jsou také výborní. Jistě je to i proto, že sledujeme plno neuvěřitelně zábavných situací a samozřejmě popletenou zápletku. Clavier navíc tyto věci umí, to je fakt, ačkoli se mi zdá, že chvílemi už přehrává, ale v jeho vyčerpávajícím herectví toho Funèse občas vidím. A upřímně řečeno bych tam ty anděly ani nepotřeboval. Kdyby se děj točil jen okolo syna a mafiánů, bohatě by to stačilo. V některých chvílích mi spíše přišli na obtíž. ()

tein 

všechny recenze uživatele

Jedna z vůbec nejslabších a nejméně vtipných komedií s Depaedierem a Clavierem co jsem kdy viděl. Vidět to možná v 90-tých letech, nebo být ještě pubertě, tak se mi to možná i líbí ale jelikož jsem to videl až nyní tak jsem dost překvapen toho mnoha pozitivního hodnocení. Polovinu devadesátých let to ovšem nezapře už jen tím vším hloupým a zbytečným ničením všeho a hlavně hromadné bouračky aut ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film sa svojím rozpočtom 16,2 milióna eur stal vo svojej dobe najdrahším filmom francúzskej kinematografie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama