Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel nočního podniku, kněz, čínská mafie a andělé, kteří vše komplikují. Gérard DepardieuChristian Clavier v bláznivé akční francouzské komedii... Hlavní postava příběhu, majitel pařížského nočního podniku Antoine Carco, se vypraví do Hongkongu, aby odsud dopravil syna svého dávného přítele La Pince k jeho matce do Paříže. Nedělá to však nezištně, umírající La Pince mu slíbil dvacet procent ze čtyřiceti milionů, které ukradl bossovi mocných Triád, panu Mo. Antoine vyzvedne chlapce jménem Baoa a pod smyšlenou záminkou se mu ho podaří vnutit francouzskému knězi Tarainovi, který tu je s několika svými svěřenci, mladistvými delikventy, na výletě. Tajně ukryje cenné papíry v knězově diáři a na útěku před zabijáky Triády nastoupí do stejného letadla jako kněz, kterému se pak dalšími smyšlenkami pokouší vysvětlit, proč se tak náhle vrací do Francie. Sotva se mu však podaří svěřeného chlapce na pařížském letišti zbavit, objeví se v jeho autě anděl strážný, který je jeho dvojníkem a nabádá ho k nápravě. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $41,300,000(z toho vo Francúzsku s tržbou $40,540,000)║ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Otrasne hysterická akčná buddy komédie v hongkonskom duchu. Chcelo sa mi kričať. Claviera som mal chuť hodiť do nádrže s haseným vápnom a Depardieuovi som odpustil nakoniec len preto, že je to náš miláčik Gérald. Inak sa ale na to dá pozerať len s vypätím všetkých síl. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vyborna a naprosto silena francouzska komedie, ktera mi ale misty pripadala jako americka. Na uvod par kecu a pak se to rozjede nehoraznym zpusobem a nezastavi se to az do zaverecnejch titulku. Samozrejme ne vsechny fory jsou smesne, ale prevaznou cast filmu jsem se bavil. Navic dvojka Depardieu - Clavier funguje skutecne vyborne a kdyz se do toho navic pridaj dva vymasteni andele tak to nema chybu. Ale lepsi mi prisel andel-Clavier, precejen pokusitel je lepsi nez nejakej co furt rika, ze by se mel chovat Depardie slusne. Triky nijak uchvatny nejsou, to natahovani andelu je docela spatny, ale celkove zas tak strasny nejsou. Navic vsechno je to tak sileny, ze netusite co pride dalsi minutu. Prestrelky, kozy, honicky, forky - vseho je tady spousta. A dedecek je fakt hustej. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tehle druh expresívního humoru s prvky burlesky, na kterém postavil svou kariéru především Christian Clavier, mi jednoduše nesedí. Humor vychází také z parodování hongkongské akční školy, jenže to je opět něco, co nemusím. Ono zkušet parodovat s nadsázkou něco, co samo o sobě už fraškou je, je obtížné. Celá řada komických situací není dobře vypointovaná a ve filmu se najde spousta hluchých míst. Kladem je hvězdné obsazení a lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se vůbec nezasmál, ale těch situací bylo pomálu. Nevyrovnaný film, který ztroskotal na slabším scénáři. Celkový dojem: 40 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První třetina v Hongkongu by podle mě potřebovala zkrátit (celková stopáž je stejně poněkud přemrštěná), protože moc humoru nenabídne, ale jinak mám pro to překotné hongkongské tempo s brutálními časovými zkratkami (včetně HK závěrečných titulků s nepovedenými záběry), Poirého bizarní počítačové triky a fantastickou dvojku Depardieu a Clavier, slabost a tenhle guláš do sebe vždycky s chutí naházím. "PROMIŇTE MADAM, ALE TEN PÁN MĚ ROZRUŠIL TAK, ŽE UŽ NEMÁM NEJMENŠÍ CHUŤ POSLOUCHAT O VAŠICH UBOHÝCH KANCELÁŘSKÝCH PODRAZECH..." ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Je zřejmě více než jasné, že Jean-Marie Poiré není schopen natočit klidnou a rozvážnou komedii:) Po Operaci Corned Beaf a Návštěvnících přihodil do svého šíleného mlýnku, kterým je vždy schopen úměrný základ svých filmů rozemlet na kousky, další naprosto bláznivé a nezastavitelné dílo. Christian Clavier oplývá neukojitelnou touhou po bláznivých eskapádách a pro tentokrát do nich zatáhl i Gérarda Depardieu. Od začátku do konce se na Vás bude valit nekonečná smršť šílených gagů a scének za doprovodu stejně laděných dialogů. Je to taková síla, že vydržet celých 110 minut se stejně nažhavenou pozorností snad ani nejde. Úderná síla tohoto filmu je tak mocná, že vás po chvíli možná zcela vyčerpá, a ke konci už nebudu mít sílu ani na to, vnímat závěrečné titulky:) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prakticky se jedná jen o trošku jiné Návštěvníky. Humor a rukopis jsou totiž naprosto stejné. Těch komediálních nápadů v té době ještě Poiré několik měl. Depardieu je ve své roli milimetrově přesný. Takhle nějak jsem si ho v 80. letech zamiloval. 70% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tento francouzský pokus o americkou komedii nevyšel. Likvidace Yvona Radmilo v úvodu filmu ukázala, jakým směrem se chce snímek ubírat. Do Prahy, do Podolí, do lékárny... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Solidní dabing (Soukup, Pyško), Eva Herzigová výhradně jen v průsvitném spodním prádle a k tomu celá banda svlečených tanečnic v komedii se zběsilým tempem, která vás postupem času (anebo s nástupem svědomí dvou hlavních postav) možná přestane bavit. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Když se Strážní andělé snaží bavit na klasický způsob po francouzsku dialogickou smrští a zapeklými situacemi dvou odlišných hlavních postav, nabízí především díky Christianu Clavierovi slušnou zábavu. Když to Poiré mezi tím zkouší po americku, do centra dění chrlí velkou dávku bláznivé akce a v pozadí všeho rozehrává mafiánskou linku s vyřizováním účtů mezi tvrdými čínskými a hongkongskými hošany, stává se z toho otravná až chaotická akční slátanina. Celým tímto kontextem a vybranými scénami nejvíc v úvodu a závěru mi humor ani film příliš nesedly, ale ve chvílích bohatých roztodivných eskapách pana faráře mě zase často bavil. Clavier se svými výrazy v spontánních pohledech a výrazech, během konverzace, během příhody s kufry, v letadle, ve skříni a tak dále, s často vtipnými hlášky, film spolehlivě táhne svou bodrou komikou, jeho smích třeba během sekvencí ze závěrečných titulků je nákažlivý... až mi ten film začal připadat docela milý (což bych ze začátku neřekl). Ale vzhledem k té mafiánské lince (včetně jedné brutální scény zařazené po dlouhé konverzační smršti) zdaleka ne vždycky a Depardieu mi tu byl občas zase nesympatický. Ovšem ta hostující česká modelka v nezapomenutelné scéně ze skříně byla fakt pěkný kus ...a někdy se, světe se div, podaří hezký režijní nápad i Poirému! Když farář svolává na letišti varovní proroctví směrem k Antoniovi a kamera stoupne k záběru z nakloněného nadhledu, je to působivě uzemňující, ale i vtipné současně. [65%] ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

další z mnoha francouzkých komedií,které neurazí,pobaví ale nenadchnou.chvilkami trošku zamotané ale ústřední dvojice funguje jako vždy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Francouzské komediální hvězdy Depardieu a Clavier se spojily v bláznivé komedii o penězích, sirotkovi a čínské mafii, která jim je v patách. Trochu zbytečně dlouhé ale Depardieu a Clavier se slušně doplňují a výsledek zachraňují. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taková ta ztřeštěná francouzská taškařice s výměnami, nečekanými střety, omyly a jedním roztomilým děckem. Vcelku klišé, dokud se na místě neobjeví jeden ďáblík a jeden andílek, což bujarou zábavu pošle do kopru, protože obě postavy jsou především hrozně otravné. Další mínus jsou archaické počítačové triky, které jsou vzhledem ke vzniku filmu pochopitelné, přesto dnes už téměř nedívatelné. Daly by se odpustit u dobrého filmu, u průměrného ne. Potěšila tak především krásná Eva Herzigová, která plnila dekorativní úlohu na jedničku. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Další film z Francie. Od dvojky Gérarda a Christiana bych opět čekala mnohem víc. Upoutávky na film byly supr. První hodina flmu mě docela bavila, ale jakmile se v ději objevily andělé, tak to nabralo všechno divný a na mě moc střeštěný děj. 45%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to naozaj jedna z najbláznivejších a najturbulentnejších komédii, aké som kedy videl. Snímok sa nezastaviteľne rúti dopredu a vôbec nemá tendenciu spomaľovať. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, které by ale jen prospělo, kdyby v ní nebyli právě ti strážní andělé. Byli do filmu vtaženi poněkud násilně až v polovině, do té doby je nikdo nepostrádal a od té doby vadili. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Aneb někdy vás možná nezastaví flanďák, ale vaše SVĚDOMÍ!!! Uvědomuji si, že posledních zhruba deset minut této komedie už je spíše urychlená chaotická bezradnost. A celkově si říkám, že kdyby se tvůrci drželi hesla Francise Vebera, že komedie nemá mít déle než 90 minut a trochu si pohráli ve střižně s nůžkami, mohl být výsledný dojem ještě lepší. Jinak je tento snímek pro mě ale i tak  překvapivým důkazem toho, že i ,,tak trochu jiná´´ francouzská komedie, které  by kdekdo dal škatulku ,,americká´´ může být zábavná. Ale tak, co čekat od Claviera, že...Je to borec.  Od Jeana-Maria Poiré jakožto režiséra Návštěvníků se nedalo čekat nic jiného než hodně vystřední, bláznivý a hysterický humor. Ale u Christiana Claviera můžete zapomenout na Jacquouilleho. Tentokrát se Poirévovi (nebo samotnému Clavierovi pro sebe.:D) povedlo pro něj napsat jinou vtipnou karikaturu puritiánského pomateného kněže Taraina (Tr jako trenér.:D,) podobnému spíše mému oblíbenému Jacquartovi. A Clavier se ve svém svatém otci velmi výživa a nad jeho komediálním výkonem jsem si tady teda zaslintal. Velký nářez.  Géráld Depardieu se zase zhostil své odvědčené polohy  bezpostředního drsňáka , byť tentokrát taky hodně bláznivě stylizovaného. Konfrontace Claviera a Depardieu je největší síla filmu a jejich postavy  se doplňují velmi dobře, jak herecky, tak ve scénáři, ve kterém to všechno vyvrcholií tím, když dostanou své strážné andělý. A jak jinak, než drsňák  hodného a slušňák pořádného pokoušeče. A to společně museli jejich pánové ještě tolik věcí vyřešit...Ufff, asi bych měl trochu problém převyprávět celý děj, ale toto bizární dobrodružství mělo svoje ulítlé kouzlo,   několikrát jsem se s chutí zasmál a Poiré s Clavierem dosáhli oho, že to bylo tak blbý, až dobrý. Rozčilovaly mě čínští mafiání.  Celkově ty asijské vsuvky jsem jen tak nějak přetrpěl, abych se znovu dostal k eskápadám Depardieua a Claviera, někdy pořádně bláznivým, někdy zase dokonce ve stylu klasické francouzské konverzační komedie. Ale  jinak doufám, že nebudu pokáran andělem strážným když řeknu, že jsem se u této  hřísné jízdy bavil. Hláška o ubohých kancelářských podrazech (viz.komentář uživatele choze)  byl právě jeden z  těch totálně  smrtích momentů.:o Nevyřadila se jenom hlavní dvojka z Francie, ale i jejich čeští daberi ve velmi povedeném dabingu. A sranda nekončí ani se závěrečnými titulky, bacha. Aneb já to nechci.:D ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Že prý bláznivá komedie. 1)  Pokud šlo Francouzům o to, nalákat diváky na výlet do Hong Kongu, pak film dozajista uspěl. Pouliční život, dopravní prostředky a spousta lokální atmosféry nepochybně působí._____  2)  Ale o zábavě nemůže být ani řeči. Celý snímek jsem sledoval bez jediného úsměvu. Nechci říci, že tato bláznivá komedie je trapná, je prostě nijaká._____ 3)  Vskutku, jak tak se dívám na svá hodnocení dalších filmů pánů Poirého či Claviera, mezi mé oblíbené tedy rozhodně nepatří ani jeden z nich, tím méně pak oba dohromady. Mnozí komentátoři, jak je vidět, se mnou ani v nejmenším nesouhlasí a u filmu se bavili výborně. Inu, každý má svůj vkus. Za sebe říkám - ne. ()

Reklama

Reklama