Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel nočního podniku, kněz, čínská mafie a andělé, kteří vše komplikují. Gérard DepardieuChristian Clavier v bláznivé akční francouzské komedii... Hlavní postava příběhu, majitel pařížského nočního podniku Antoine Carco, se vypraví do Hongkongu, aby odsud dopravil syna svého dávného přítele La Pince k jeho matce do Paříže. Nedělá to však nezištně, umírající La Pince mu slíbil dvacet procent ze čtyřiceti milionů, které ukradl bossovi mocných Triád, panu Mo. Antoine vyzvedne chlapce jménem Baoa a pod smyšlenou záminkou se mu ho podaří vnutit francouzskému knězi Tarainovi, který tu je s několika svými svěřenci, mladistvými delikventy, na výletě. Tajně ukryje cenné papíry v knězově diáři a na útěku před zabijáky Triády nastoupí do stejného letadla jako kněz, kterému se pak dalšími smyšlenkami pokouší vysvětlit, proč se tak náhle vrací do Francie. Sotva se mu však podaří svěřeného chlapce na pařížském letišti zbavit, objeví se v jeho autě anděl strážný, který je jeho dvojníkem a nabádá ho k nápravě. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Vynikající Christian Clavier exceluje obzvláště v roli svého anděla pokušitele, který jakoby Satanovi z oka vypadl. Jean-Marie Poiré opět zpíchnul šílenou komedii s úžasnou gradací děje. Hromada zábavných situací ne nepodobná tomu, co předvedl v Operaci Corned Beef a Návštěvnících je dochucena hromadou polonahých tanečnic a jednou krásnou Češkou s bradavkami prosvítajícími skrze hodně lehký oděv alá Chytrá horákyně. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Docela skvělá a zábavná podívaná.Ch.Clavier ukázal výborný herecký a komický výkon,dvojrole mu skvěle seděla,samozřejmě G.Depardie ho dobře doplnil.Byla to sice komedie ale nechyběli ani dobré akční scény.Od chvíle co se objevily ve filmu dvojníci v podobě duchů to začalo být víc zábavnější a vtipnější,některé scény a hlášky super. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Že prý bláznivá komedie. 1)  Pokud šlo Francouzům o to, nalákat diváky na výlet do Hong Kongu, pak film dozajista uspěl. Pouliční život, dopravní prostředky a spousta lokální atmosféry nepochybně působí._____  2)  Ale o zábavě nemůže být ani řeči. Celý snímek jsem sledoval bez jediného úsměvu. Nechci říci, že tato bláznivá komedie je trapná, je prostě nijaká._____ 3)  Vskutku, jak tak se dívám na svá hodnocení dalších filmů pánů Poirého či Claviera, mezi mé oblíbené tedy rozhodně nepatří ani jeden z nich, tím méně pak oba dohromady. Mnozí komentátoři, jak je vidět, se mnou ani v nejmenším nesouhlasí a u filmu se bavili výborně. Inu, každý má svůj vkus. Za sebe říkám - ne. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První třetina v Hongkongu by podle mě potřebovala zkrátit (celková stopáž je stejně poněkud přemrštěná), protože moc humoru nenabídne, ale jinak mám pro to překotné hongkongské tempo s brutálními časovými zkratkami (včetně HK závěrečných titulků s nepovedenými záběry), Poirého bizarní počítačové triky a fantastickou dvojku Depardieu a Clavier, slabost a tenhle guláš do sebe vždycky s chutí naházím. "PROMIŇTE MADAM, ALE TEN PÁN MĚ ROZRUŠIL TAK, ŽE UŽ NEMÁM NEJMENŠÍ CHUŤ POSLOUCHAT O VAŠICH UBOHÝCH KANCELÁŘSKÝCH PODRAZECH..." ()

subic 

všechny recenze uživatele

Francouzi v Hong Kongu. O tom, jak dostat z Hong Kongu 300.000 dolarů. Pamatujete na film Otec a otec? S přimhouřením všech očí se dá příběh připodobnit aspoň ze začátku do doby, než se objeví ti tzv. andělé. Taková trochu šílená akční komedie s nádechem první poloviny devadesátek. Nutno dodat, že Gérard Depardieu je skvělý, za to Christian Clavier je dost strašný a absolutně nezábavný. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film sa svojím rozpočtom 16,2 milióna eur stal vo svojej dobe najdrahším filmom francúzskej kinematografie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama