Reklama

Reklama

Slavnostní zakončení MFF Karlovy Vary 2022

(pořad)
všechny plakáty
Zábavný
Česko, 2022, 92 min

Účinkují:

Marek Eben (moderátor)

Obsahy(1)

Letošní slavnostní zakončení 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se uskuteční 9. července 2022. Moderace předávání cen se již tradičně ujme Marek Eben, scénografie a režie večera zase bratři Šimon a Michal Cabanovi. Během ceremoniálu dojde k předání Divácké ceny Deníku Právo, Zvláštní ceny poroty na východ od západu, Velké ceny na východ od západu, Zvláštního uznání, Ceny za ženský herecký výkon, Ceny za mužský herecký výkon, Ceny za režii, Zvláštní ceny poroty a Velké ceny Křišťálový glóbus. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Ani jsem se nechtěla dívat, protože jsem se bála, jak se zase ztrapní pan Bartoška. Ale kvůli  G. Rushovi (poprvé mě oslnil ve filmu Záře a později ještě mnohokrát) jsem to riskla. Vydržela jsem to díky výše jmenovanému a jeho skvělé řeči, líbil se mi také B. Del Toro (škoda, že se moc nepřipomínala jeho role ve filmu 21 gramů). Marek Eben byl výborný jako vždy a zazářil i Bolek Polívka. A co měly na sobě naše "celebrity", mě fakt nezajímá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vary naštěstí nejsou jen předražené restaurace, večírky, limuzíny a všelijak napuštěné modelky, ale pořád hlavně zívající fandové s kartáčkem na zuby a kelímkem kávy čekající na ten svůj lupen do kinosálu. Devítidenní filmový maratón je za námi, ze soutěžních snímků jsem žádný neviděl, takže budu důvěřovat mezinárodní porotě. Zakončení každopádně fajn, tanečnice v průhledných bílých tričkách rovněž, Marek Eben znovu noblesní a vtipný, medailonky hvězd skvělé, In memoriam důstojné. A Pánové Rush a Polívka by mohli učit, jak mají vypadat zdravice! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nemohu srovnávat s předešlými ročníky, takže tento se mi zdál povedený. Vzpomínková sekvence na zemřelé byla působivá. Potěšil Geoffrey Rush, Benicio del Toro i Bolek Polívka. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Standardní, asi ničím nevybočující zakončení oblíbeného festivalu. Moc mě potěšil proslov Geoffreyho Rushe o jeho inspiraci Bolkem Polívkou :). ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo pronesl smysluplnou řeč, má ode mě jednu hvězdičku. Těmi vyvolenými jsou Geoffrey Rush, Benicio Del Toro a Bolek Polívka. Vzhledem k tomu, že během slavnostního večera nedošlo k vážnějšímu kolapsu, řekla bych, že tři hvězdičky jsou adekvátní. ()

flakik 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Cabani značně ztrácejí dech. Úvodní číslo naprosto zrecyklovali ze slavnostního zahájení a použili i na zakončení. A to jsem doufal, že tuhle trapnost už neuvidím. Tanečníci, kteří nejen, že neumí tančit, ale jejich angličtina je horší, než angličtina žáka 1. třídy, jsou opravdu skvělou vizitkou upadajícího mezinárodního filmového festivalu. Je to vlastně ještě filmový festival? Asi se jim stále nedaří sehnat dost hostů, jako na začátek, tak musí hluchá místa trapně vyplňovat sportovci, kteří nemají s filmem nic společného. Což je trochu zvláštní, protože jak se jim nahromadily hvězdy na zakončení, tak byl celý večer téměř nesnesitelně dlouhý. Marek Eben se to sice snažil místy zachraňovat, ale u většiny oceněných se mu to moc nepovedlo a trapné momenty a proslovy byly opravdu nekonečné. Jediným světlým momentem, byla vzpomínka na ty, co tu už s námi nejsou. Ta se letos opravdu povedla, poprvé od dob, kdy přestali užívat píseň Comme En Dormant Wima Mertense. ()

Reklama

Reklama