Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (573)

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Dvojka Asterixe a Obelixe mě opravdu překvapila. Opravdu jsem netušil, že se dvojka vyrovná jedničce. Nechyběl pořádný humor a nějaké ty pořádné hlášky, líbili se mi nové postavy, nový záporňáci, nové prostředí, ale hlavně se mi líbil skvělý děj, který i předčil v některých ohledech děj jedničky. Dvojka se mi opravdu líbila, stojí za to. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předchozí díl velmi povedený. Začínám mít pocit, že se mi víc líbí tyto "hrané" než ty animované. Bohužel naposledy kvalitní ústřední dvojice G. Depardieu a Ch. Clavier, do toho výborný Caesar (už ne tak dobrý jako ten předtím) A. Chabat, nádherná Kleopatra M. Bellucci. Její "obleky" mě fakt dostávaly do kolen, výborní J. Debbouze a G. Darmon. Fakt jsem se pobavil!! Do toho bych rád zmínil kvalitní hudební výběr! ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Filmovaný Asterix s Obelixem se opět povedl.Film jsem viděl snad čtyřikrát a čím víckrát jsem film viděl tím více se mi to líbilo.Pro mě je asi toto duo francouzských hrdinů nejoblíbenější abych řekl pravdu tento díl jsem viděl jako první, ale ani to moc nenavazovalo na ten první takže jsem se nemusel bát že jsem něco prošvihl přiznám se že jsem snad ani nevěděl že to je na více dílů.Ale to jsem hned napravil a první díl se mi líbil tedy více.79%% ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Shrek, i Asterix a Obelix se ve druhém díle přiklání spíš k parodii, než klasické komedii. Funguje to nicméně stále dobře, byť by se hlavní postavy mohli jmenovat třeba Pepa a Tomáš a nic by se nestalo. ()

Doomerator 

všechny recenze uživatele

Hmm, víte, já se nedomnívám, že jsou dobrá a špatná postavení. Kdybych já měl na tomto místě shrnout svůj život, řekl bych, že ho poznamenala především setkání s lidmi, kteří mi podali ruku možná ve chvíli, kdy jsem nemohl, kdy jsem byl opuštěný .. a je na výsost kuriózní pomyslet, že osoby určují náhody, setkání, protože když člověk na něco aspiruje, na něco dokonalého, krásného, může se stát, že nenajde jaksi vhodný protějšek, řekl bych zrcadlo, které mu pomůže kupředu. To ale naštěstí není můj případ, jak jsem říkal, protože já naopak, já jsem mohl a skládám za to dík životu, děkuji životu, opěvuji život, obtančuji život, jsem pln lásky. A když mi dnes tolik lidí říká, ale kde se v tobě bere všechna ta lidskost? Odpovídám zcela prostě, říkám jim, že je to láska, co mě pohání, abych se pustil do technického oříšku. Avšak zítra, kdož ví, zítra možná, abych se dal do služeb společenství, abych učinil dar, dar, dar sebe sama. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím, že tato komedie pouze parazituje na úspěchu animovaných Asterixů, jedná se oddychovku, při které je nutno nepřemýšlet a nechat se volně unášet na vlně lacinějšího humoru a primitivních rádobycool vložek. Na geniální inteligentní humor animovaných Asterixů komedie zdaleka nemá, dokonce to s ním nemá, kromě identických postav, nic společného, stravitelná (i díky nesktečně hot Monice Bellucci) však ještě je. 50% ()

záplata 

všechny recenze uživatele

Tenhle moderní Asterix není zdaleka tak dobrý jako ten předešlý. Postavy z tohohle se nedají srovnat s postavami předešlého Asterixe César,Panoramix... Ten minulý byl natočen s větší inteligencí než mise Kleopatra . Panoramix byl v prvním díle starý moudrý muž, který dokázal každému poradit a vyléčit a v Kleopatře je to jak nějakej potřeštěnej teenager ,kterej ještě nezná hranici toho co smí a co ne. César je to samé a ještě horší než Panoramix tady z něj udělali taky nicnechápajícího a nafoukaného blbce ,který neumí prohrávat . V prvním díle byl César rozumný muž už v letech a tady je mu asi 20 a ještě když pominu ten detail že první díl by se měl odehrávat 50 let před naším letopočtem .A druhý díl je v době starých egypťanů a to pokud se nemýlím bylo asi 3000 let před naším letopočtem a v obou vystupuje César to je trochu zmatená historie Julia Césara ne? i když se tanto díl vůbec nedá rovnat s tím předešlým dílem tak dávám 4 protože je tam hodně bláznivý a potřeštěný humor a to já mám rád. ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Krásná oddychovka kdy se člověk zasměje, povedené pokračování 1.dílu, řekl bych dokonce i lepší. Nejlepší je Numerobis a jeho věčné komolení jmen. ()

ADZI 

všechny recenze uživatele

Takhle by to teda nešlo.....Rádoby jazyková komika byla dost příšerná, do toho odporný modernizace....Tentokrát to vážně nevyšlo.....Aspoň Kleopatra byla dobře vyvinutá, ale zrovna u Asterixe bych ani nic takovýho nežádal, má to být film především pro děti, nebo ne? Tak příště to snad bude lepší ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Opět se setkváme s oblíbeným Asterixmem, Obellixmem a nově s Caesarmem a Kleopatrou :-)). Nevím, který pošuk tohle vymyslel, ale vidět ho na vlastní kukadla nejspíš bych mu líbala ruce. Dvojka je mnohem vtipnější, propracovanější a já se řechtala od začátku až do konce... Nezapomenutelné a věčné... Kdo by se nesmál? ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Moje nostalgické guilty pleasure. Film ktorý má absolútne jedinečný humor, neuveriteľné dialógy a geniálne nápady. Škoda len, že to všetkým ostatným prišlo trápne. Chápem že tento film nezožal lepšie ohlasy, no kto má rád infantilný humor, nestúpi vedľa. ()

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, ale smál jsem se málem k smrti, báječná rodinná zábava paroddující starověký Egypt rozhodně stojí za to vidět. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Pro ten film mám prostě slabost - komedie má rozesmát - a tahle mě zaručeně kvalitně rozesměje pokaždé - pokaždé tam najdu nové a nové vtípky, které mě dokážou rozsekat - a stejně jako Jedničce kraluje Begnini, tak dvojce kraluje Debbouze - no nic, pro mě prostě skvělá komedie s milionem narážek, které plně ctí svou kreslenou předlohu ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nejlepší hraný Asterix - barevné, vtipné, skvěle obsazené a asi nejlepší dějová linka. A hrozně sexy Monica Belluci, která si střihne song Ti amo. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Pokaždý se u tohoto filmu obrovsky pobavim, takže dokážu překousnout i, jindy mně velmi odporného, Depardieura. Geniální je parodie na SW (i když v ve stupidním českém dabingu to moc nevyzní). Kapitolou samu pro sebe je Monica Bellucci, která je prostě přenádherná, což je znásobeno i velmi rafinovanými kostými. Prostě mňam:-) ()

Reklama

Reklama