Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (573)

Guran 

všechny recenze uživatele

Snímek se mi líbil, ale jenom co mě mrzelo byly některé trapné pokusy o vtip a jiné obsazení druida a caesara, to jsou myslím všichni, ale abych furt jen nedával zápory tak trochu klady, srandy tam přece jenom byly a zvlášť s piráty, nebo v labirintu když byla tma, lepší efekty než v jedničce, ale i tak si myslím, že jednička je lepší. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé pokračovanie už tak podpriemernej jednotky. Nudné spracovanie, hrozná výprava a humor žiadny. Kvalitu scenáru nejdem radšej ani komentovať. /25%/ ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Mise Kleopatra je "pouze" výborným pokračováním Asterixe a Obelixe s humorem, který dosud neomrzel, se zvláštními efekty, které svou trhlostí stále dodávají úžasnou atmosféru a s nápady, které jsou vynikající. Tuta komedie je na seznamu mých nejmilejších a celkem se divím hodnocení ČSFD a modrým číslům. 95% ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Nedávno chyceno v televizi a pořád to funguje. Někde lépe, někde hůře. Na animovaného předchůdce to sice nemá, ale Chabat, kterého mám osobně rád, tady krom opisování animáku z roku 1968 občas vytasí nějaký trumf ("Trochu tě ztrácím", kung-fu vložka apod.) a servíruje neutuchající zábavu. Jen ta stopáž občas trochu drhne a film ztrácí ten flow, který by mohl mít. PS: A Monča Belluci je prostě úžasná. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Extrémně trhlý... přesně, jak to Alain Chabat umí. Předloze je to však poměrně hodně vzdáleno. Monica Bellucci je tu naprosto zásadní. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

6/10... Áno je to neskutočne blbé a sem-tam aj trápne, ale má to švih fičí to rýchlo vpred a dobre sa na to pozerá... ()

matoon97 

všechny recenze uživatele

Chvíľami vtipná a milá komédia s tučným Obelixom, fúzatým Asterixom, zlatučkým psíkom Indefixom, krásnou Kleopatrou a s Egipskými postami . Je to oveľa lepšie ako aj Olympijské hry. Asi najlepší diel Asterixa a Obelixa. ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

zdá se, že bylo zcela zbytečné točit tento film, kreslená předloho je proti němu obrovsky dál a je nadupaná vtipem. Je až nepochopitelné jak hraná verze utrácí dynamiku a vtip. Nicméně Clavier a Depardieu dělali co mohli. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Adaptácia rovnomerného kresleného filmu doplnená o paródie na dosť filmov (Vtedy na západe, MI). Potešili momenty tradičné (piráti) a takisto aj pridané. Takisto sa mi páčilo aj to, že sa film držal komiksu (dokonca aj hlavné postavy Asterixm a Obelus :)), aj keď tam boli momenty, ktoré boli ťažko sfilmovateľné. Čo sa týka fórov, tak niektoré boli fakt dobré a naopak trochu trápne. To by bol stále priemer. Čo film vytrháva z priemeru, je krásna Kleopatra! Čo krásna, prenádherná! Dokonalé stvárnenie v podaní Monicy Bellucci (mám pocit, že kamera si vyberala vždy miesto, z ktorého by diváci videli Monicu najviac odhalenú, čo mi samozrejme nevadilo:))). Slabšie ako jednotka, ale nie zatrateniahodné ()

jokerik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší verze lidmi hraného Asterixe, kterou jsem viděla. Leckdy se smíchy válím ještě ted při vzpomínce na "baracudááá", nebo snad: kde je mněhně? Skvělý český dabing a velice zábavné, klidné a nerušící dílko. Žádná taková ta ukřičená, spocená a zbytečně sprostá komedie, ale legrace, která si zaslouží všech mých 5 hvězd. Jamel Debbouze je rozkošně uličnický. ()

keyzar 

všechny recenze uživatele

Humor v kreslených filmech s Asterixem mě nepřestane fascinovat. Už jenom začátek filmu napověděl, že mračit se nebudu, což i následně splnil. Bravo Asterixi, opět jsi mě dostal... ()

route60 

všechny recenze uživatele

U prvního filmu jsem se slušně zasmál ale toto dílo je k pláči dva tři vtipy je zoufale málo, herci si to užívaji to je vidět ale ruku na srdce není nad animovanou verzi tu nepřekoná žádny digi trik. 40% ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Hovadina na n-tu, ale treba priznat, ze obcas aj zabavna, ale povacsinu nestrhujuca, nezaujimava, Monicou Belluci okraslena prachotina. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Film, při kterém se válíte smíchy celou hodinu a 44 minut a ze kterého odcházíte s dobrou náladou si nezaslouží míň jak čtyři hvěz dičky. Řada odkazů na současnost (zajímalo by mně jestli rakouská vytahářská fima OTIS platí za PP ve filmu...) a neodolatelná Monica Bellucci obklopená "partičkou" stále ještě velice kvalitních komiků naplňují film, který (dle reakcí diváků, pokud jsme měl čas to sledovat) se baví všichni bez rozdílu věku (každý sice občas někde jinde), ale takhle má vypadat rodinný film. ()

Reklama

Reklama