Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (573)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně pět hvězdiček :-) Postavu architekta Numerobise jsem si okamžitě oblíbila a už je mi rovněž jasné jak přišla egyptská Sfinga o svůj nos ;-))) Zároveň si pokaždé vychutnávám pasáž stavby paláce pro Cézara spojené s písní I FEEL GOOD - booožžííí :-) nutí mě to vyskočit z křesla a tančit :-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre většinou diváky rozděluje do dvou znesvářených skupin. Já patřím mezi tu, která si tu a tam hranou verzi Kleopatry hodně užije. Už animovaná verze z roku 1968 byla naprosto výborná a tady je tolik báječných nápadů. Sluncem zalitý Egypt je pastvou pro oko, Monica Bellucci nikdy nebyla krásnější. Humor není sice univerzální, ale tam, kde fungoval původní komiks Astérix et Cléopâtre (1965), bude fungovat i tohle dada. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Má to takový ten správně, až úchylně pošahaný drajv, tipický pro komix, což je důležité. Podobně je to i s castingem, tam nemám žádný větší problém. Snaží se to být dokrve vtipné... a často mu to kupodivu vychází. Ovšem dohromady je to dost rozhárané a na to, že se jedná o ryze francouzský počin (čili Francouzi točí svůj národní komix), je to až zbytečně pohollywoodštěné. Slušná zábava se slušnými triky, nic víc, nic míň. 60% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - kreslené filmy s Asterixem a Obelixem jsou naprosto dokonalé, ale mnohými zatracovaná hraná "jednička" se mi líbila hodně. A "dvojka" je ještě ujetější - a to v tom nejlepším slova smyslu! Neskutečné množství jemných i hrubších fórků, sem tam velice povedená parodie a výborná výtvarná i hudební složka...K tomu sympatičtí hrdinové a úžasná scénka, kdy nádherná Kleopatra strašlivým způsobem seřve Caesara. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Chabatův neskutečně vtipný úlet. Oproti strerilní jedničče hotový zázrak, který nejvíc udivil tím, že vznikl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po troch rokoch od uvedenia prvého snímku sa na plátna kín vracajú dvaja legendárny, komixový hrdinovia. Asterix a Oblelix sa zúčastnia na výprave do veľkolepej egyptskej rýše. Musia tam sprevádzať a ochraňovať druida Panoramixa, ktorý sa rozhodol, že pomôže synovi svojho dávneho priateľa, pri realizácii megalomanského stavebného projektu. Titulné úlohy opäť perfektne stvárnili francúzski herci Christian Clavier a Gérard Depardieu. Bavil som sa pri tom ešte o trocha lepšie ako pri prvej časti. *** ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Ohromně srandovní blbina. Skvěle udělané, skvělé hlášky. A hlavně by mě nikdy nenapadlo, že v Asterixovi najdu parodii na SW. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

V porovnání s prvním dílem je tady zaměření na malé děti zcela evidentní. Mise Kleopatra je oproti prvnímu hranému Asterixovi rozhodně mnohem zábavnější i když je zároveň neuvěřitelně stupidní. Dětem to však rozhodně vadit nebude. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

takže...pár krát som smiechom skoro umrel,párkrát som krútil neveriacky krútil hlavou a sem tam som sa nudil.ľudia - tento fil je ohromná vtákovina ale pobavý ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Inu, nevim co si o tom mam myslet. Jako jeden z nespoctu fanousku kreslenych Asterixu bych si mel stezovat, jako milovnik umeni bych si mel odplivnout. Presto mi "Mise Kleopatra" prisla asi o 300% lepsi nez jeji splacany predchudce a celkem jse mse u ni bavil, ony parodie filmu s Brucem Lee ci Hvezdnych Valek byly vtipne a jinak striktni drzeni se predlohy filmu jen prospelo. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Přijde mi jako by francouzům došel smysl pro humor. Od dob zlaté éry Funnese a Belmonda točí jednu trapnější komedii než druhou. Zlaté éra francouzského filmu je definitivně pryč a Mise Kleopatra je toho jen dalším důkazem. Místo snahy o orginialitu napodobují francoužští producenti bezduché hollywoodské filmy, aby tak vytvářely filmy ještě bezduššejší. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľa zvláštneho humoru a ako tak postavených skečov, ktoré vám buď sadnú alebo nie. Inak ten film ale nie je nič iné. Aj keď pravdou je, že sem sa pri filme celkom nasmial, ale že by som z toho mal nejaký zas tak dobrý pocit, to nie. Nieje to zase ten pravý Asterix, aké som mal možnosť vidieť v detstve kreslené, ale keď si na toto človek hneď z kraja filmu zvykne, je to pohodová a celkom aj vtipná sledovačka. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

NEUČEBE? aneb kultovní nadčasový bizár, který stárne jak kvalitní galský vínko. Přesně takhle jsem si odjakživa představoval plnohodnotnou hranou adaptaci komiksů s Asterixem a Obelixem – jako kotel absurdních gagů a ujetýho meta-humoru. Je fakt škoda že se podobná šílenost nikdy nepodařila zopakovat. Bezkonkurenčně nejlepší francouzská komedie. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Pro mě o tři čtyři amfory horší jak jednička (a to prosím jedničce chybělo poloodhalené pozadí Monicy Belluci a bezprostřední uznalé pokývání hlavou a citoslovce "hmm"!:), ujetější a mírně blbější (to však není negativní). Pro dětičky ze školičky je to pořád super zábava. Pro ty dříve narozené (rozuměj před revolucí - a ted přemýšlím jestli španělskou nebo sametovou :) občas také, zvlášť když se iniciativy ujme extra agresivní a mlátivý duet nadopovaný (a)steroidy. Ona hopsinková šťáva bude asi na stejné bázi:) Postava písaře je totálně na zabití. Ale galské trio ještě občas nějaký dobrý vtip zvládne. Tak tady máte odpověď na otázku, kam se poděl nos sfingy, kdo uměl nejdelší center do malého vápna a poučení pro šťastný a pokojný život: "Drž se každý své amfóry a nezbude čas na fóry." ()

Reklama

Reklama