Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (573)

Ruut 

všechny recenze uživatele

To je tááák pitomý film, že blbější by člověk jen těžko pohledal. Snaží se být bláznivý přesně ve stylu starých kreslených Asterixů, jenže velmi často sklouzává spíš do trapáren největšího kalibru. Potěší že není točený jen pro dětské publikum. Scény s sexuálním podtextem jsou fajn, stejně jako v bikinách se promenádující Kleopatra. Každopdně Mise Kleopatra je plná akce od začátku do konce a ve svém zběsilem tempu nemá čas ani na chviličku nudit. Jedna z nejlepších francouzských komedií posledních let. Ale stále to stačí tak na max. 50 - 60%. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Numerobis mě sice točil (já tyhle přepísklé, nevtipné trotly prostě nemusím...), ale jelikož jsem opět měla chvílemi pocit, že sleduji původní kreslený film, tak pod čtyři nejdu.;-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pro někoho největší kravina po sluncem, pro jiného zase skvělá šílenost. Já patřím do té druhé skupiny - v tomhle filmu se nebere vážně naprosto nic a u některých gagů umřete smíchy (příklad za všechny: ve chvíli kdy má Obelix zmlátit velké množství římanů se film pro přílišnou násilnost následující scény přepne na krátký dokument o langustách). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Více střeštěnější než jednička, ale mě to bavilo trochu více. Depardieu opět hrozný, jak nechci jít proti tomuto herci, ale jeho postava mě po celý čas ve filmu štvala. Jinač film nabízí dost vtipnýc, střeštěných a také fantasy nápadů. Takže má film větší spád než jednička, ale velký zázrak to není. Dá se to vydržet dodívat celé. Hodnotím proto na 63% = *** ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě osobně svojí neukázněnou odbržděností ohromně bavil...:-) Být ještě o fousínek odbržděnejší, bylo by to za pět. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Z toho slepence citací z původního komixu (který mám ráda) a blbosti režiséra a scénáristů jsem si zapamatovala jen jednu věc: takhle pitomý konec jsem už hóóódně dlouho neviděla. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z filmu už si mnoho nepamatuji, a dokonce ani netuším, jestli za to mám být rád či nemám. Každopádně to bylo rozhodně horší než jednička, takže 2 body! ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Fantastický komediální výkon Jamela Debbouzeho (Numerobise). Opravdu velmi pobavil. Příběh sice malinko slabší, ale to rozhodně nevadí. Důležité je to, že mě tento film velmi pobavil. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je o něco slabší. Je to až moc velká komedie. Monice Bellucci to jako Kleopatře opravdu sekne. :) Některé scény už jsou ale hodně ujeté. Ale hlášek je tam opravdu nepočítaně. "A co děti? Jde to, jde to Imhotep." :D ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Dle mého mnohem zdařilejší filmový přepis než ten první - k tomu všemu navíc krásná Monica Bellucci. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Další trapný pokus zavraždit neskonalou nudou a trapností kouzlo geniálního comicsu... jediné u čeho mi cukly koutky byly hudební narážky na jiné filmy od Star Wars po Belmondova Profesionála...cítil jsem se trapně, přestože jsem ten film nenatočil ani v něm nehrál... :-) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nejvíc libovej filmek smál jsem se od začátku do konce! :D libí se mi to možná víc než jednička :D Jamel Debbouze z toho jsem umíral z každýho jeho slova :D ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Asi najlepší hraný Asterix. Pomerne vtipné nápady (STAR WARS, výťah), málo trápností. Omnoho lepšie ako ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY. Scenár je mierne plytký a natiahnutý. Prekvapivo dobre ale funguje Jamel Debbouze ako de facto hlavná postava architekta, tekže je to pozerateľné (možno aj pozerateľnejšie) aj keď nie sú na scéne Galovia... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tahle šílená hovadina nešahá jedničce ani po kotníky.ale něco na tom je.totálně ujetá šílenost,snad všichni zbaštili aspoň tunu kokainu ne???filmu dává o hvězdu navíc hlavně skvělý český dabing,což nebývá pravidlem a postava numerobise,je snad tou nekomičtější díky vlastní hlouposti.kde je mněhně???voni snědli mněhně!!když se ti to podaří zasypu tě zlatem,to potěší!když se ti nepodaří hodim tě krokodýlům,to už nepotěší:-) ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Zhruba na rovnakej úrovni ako jednotka. Väčšinou som sa smial, trochu som sa nudil, ale ako pokračovanie je to viac ako dobré.***a 1/2 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vtipy spíše trapné a očividně cílené na nejmenší. Naštěstí neuvěřitelně svižné a děj neustále šlape dopředu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

O třídu horší než jednička, ale zase se zde poprvé ukazuje charismatický Jamel Debbouze, který hlásí od začátku až do konce. Prostě prča :-) ()

Reklama

Reklama