Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to divné, ale podstatně kritizovanější "dvojka" se mi líbila více, než "jednička". Ne o moc, ale přesto. Některé scénky a fórky byly skutečně vychytané (miniparodie na Hvězdné války, neustálé komolení jmen - mimochodem výborné jméno bylo Antivirus :)) - apod.), navíc na Monicu Bellucci byl úúúúžasnýýýý pohled (a na některé její kurtizány taky). Kreslený Asterix je ale hold kreslený Asterix - tomu se nic nevyrovná. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Více střeštěnější než jednička, ale mě to bavilo trochu více. Depardieu opět hrozný, jak nechci jít proti tomuto herci, ale jeho postava mě po celý čas ve filmu štvala. Jinač film nabízí dost vtipnýc, střeštěných a také fantasy nápadů. Takže má film větší spád než jednička, ale velký zázrak to není. Dá se to vydržet dodívat celé. Hodnotím proto na 63% = *** ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím!Jedničku jsem radši nekomentoval ale tohle je co?Trapárna na entou.Komiks patří mezi můj nejoblíbenější a těšil jsem se že to bude na stejné úrovni.A teď se ptám proč tomu tak není?No protože se tam jakýsi Alain Chabat rozhodl strčit tolik trapných narážek na Star Wars,M:I-2 a další.Po milých narážkách o Brutovi ad.které jsem v sešitech tolik miloval ani vidu ani slechu.Sešit miluji takže máte štěstí že jsem nešel na odpad! 2/10 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na scénu se nám vrátili naši staří známí. Jsou opět ve skvělé formě a to nejen díky kouzelnému nápoji.Taková roztomilá blbůstka, při které se vždycky mlátím smíchy. Mnohem lepší než předchozí díl. Monica Bellucci jako Kleopatra byla spíše neoblečená než oblečená. A jak řekl můj bratr, byla neuvěřitelně sexy. Gérard Depardieu jako Obelix je prostě neodolatelný a ta podoba s kreslenou postavičkou. Krásně barevný film. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Pro mě o tři čtyři amfory horší jak jednička (a to prosím jedničce chybělo poloodhalené pozadí Monicy Belluci a bezprostřední uznalé pokývání hlavou a citoslovce "hmm"!:), ujetější a mírně blbější (to však není negativní). Pro dětičky ze školičky je to pořád super zábava. Pro ty dříve narozené (rozuměj před revolucí - a ted přemýšlím jestli španělskou nebo sametovou :) občas také, zvlášť když se iniciativy ujme extra agresivní a mlátivý duet nadopovaný (a)steroidy. Ona hopsinková šťáva bude asi na stejné bázi:) Postava písaře je totálně na zabití. Ale galské trio ještě občas nějaký dobrý vtip zvládne. Tak tady máte odpověď na otázku, kam se poděl nos sfingy, kdo uměl nejdelší center do malého vápna a poučení pro šťastný a pokojný život: "Drž se každý své amfóry a nezbude čas na fóry." ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Po natáčení byly kostýmy hlavních postav prodány v dražbě. Výtěžek putoval organizaci pro ochranu dětí Enfance et Partage. (viperblade)
  • Ve scéně, kdy Obelix (Gérard Depardieu) omylem potopí pirátskou loď, se objevuje parafráze obrazu „Vor Medúzy“ od francouzského malíře Théodora Géricaulta z 19. století. (Shayley)

Reklama

Reklama