Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

kinej 

všechny recenze uživatele

Přijde mi jako by francouzům došel smysl pro humor. Od dob zlaté éry Funnese a Belmonda točí jednu trapnější komedii než druhou. Zlaté éra francouzského filmu je definitivně pryč a Mise Kleopatra je toho jen dalším důkazem. Místo snahy o orginialitu napodobují francoužští producenti bezduché hollywoodské filmy, aby tak vytvářely filmy ještě bezduššejší. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to nemá, ale jinak je to výborná komedie, je tam sice občas trošku cítit, jak se tvůrci snažili o co nejvíc vtipů a pak z toho vyjde trapárna, ale převážná část je fakt dokonalá. Gerárd Depardieu je stejně jako v jedničce nepřekonatelnej a skvěle ho doplňuje Christian Clavier a bellucci je jako Kleopatra taky dobra, jedinej kdo mi tam moc neseděl byl ten druid, kterej vypadal takovej umělej a když tam byl tak tam snad nebyla jediná vtipná scénka, ale neni tam zas tak často, takže jsem se většinou skvěle bavil ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Asi najlepší hraný Asterix. Pomerne vtipné nápady (STAR WARS, výťah), málo trápností. Omnoho lepšie ako ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY. Scenár je mierne plytký a natiahnutý. Prekvapivo dobre ale funguje Jamel Debbouze ako de facto hlavná postava architekta, tekže je to pozerateľné (možno aj pozerateľnejšie) aj keď nie sú na scéne Galovia... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle pokracovani je vic ulitly nez prvni dil, ale me se libilo vic. Gérard Depardieu i Christian Clavier jsou tu opet dokonaly, ostatni postavy taky slusny, jen Monica Bellucci mi tady neprisla nejak nadherna. Jedina postava, ktera me srala byla postava druida (nevim, kdo ho hral), nemyslim tim, jak ho dotycnej herec zahral, to jeste celkem slo, ale samotnej vzhled. Precejen sem cet nejaky komiksy a videl nejaky animovany filmy s Asterixem, takze mam o vzhledu druida jistou predstavu a to co jsem zde videl me fakt nastvalo. To proste nebyl druid, ale nakej nacancanej vagus. Zadna "vznesenost" jako v animacich, jen dedek z dlouhejma fousama. Co se tyka pribehu, ten je sice hodne uchylnej, ale presto docela promakanej. A fory o ktery tu de hlavne maj takovou kolisavou uroven. Nektere jsou naprosto genialni, nektere trapne, nektere stokrat opakovane, nektere prumerne a nektere jsou tak stupidni a dohnany az do extremu, ze sou vlastne desne vtipny. Vahal jsem mezi 3 a 4, ale musim priznat, ze sem se po celou dobu filmu slusne bavil, takze nakonec davam 4*. Ale kvalit animovanejch filmu to nedosahuje. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - kreslené filmy s Asterixem a Obelixem jsou naprosto dokonalé, ale mnohými zatracovaná hraná "jednička" se mi líbila hodně. A "dvojka" je ještě ujetější - a to v tom nejlepším slova smyslu! Neskutečné množství jemných i hrubších fórků, sem tam velice povedená parodie a výborná výtvarná i hudební složka...K tomu sympatičtí hrdinové a úžasná scénka, kdy nádherná Kleopatra strašlivým způsobem seřve Caesara. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • První odborová mluvčí Egypťanů (Isabelle Nanty) dostala jméno Itineris, což je francouzský telefonní operátor. Ve francouzském původním znění je tak možné slyšet mimo klasického „špatného signálu" i hlášku "Vous avez deux nouveaux messages", tedy „máte dvě nové zprávy“, což je upozornění ze schránky zmeškaných hovorů tohoto operátora. (zkoumi)
  • Ve scéně, kdy Amonbofis (Gérard Darmon) krmí krokodýly, říká tři jména. Avšak krokodýli jsou tam jen dva. (G3niu5)
  • V napjatě očekávaný den, kdy na natáčení obří scény se dvěma tisícovkami statistů (plně okostýmovaných, nalíčených a instruovaných), zavítal slavný režisér Luc Besson, smetla celé nákladné kulisy mohutná písečná bouře. (NIRO)

Reklama

Reklama