Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (574)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to divné, ale podstatně kritizovanější "dvojka" se mi líbila více, než "jednička". Ne o moc, ale přesto. Některé scénky a fórky byly skutečně vychytané (miniparodie na Hvězdné války, neustálé komolení jmen - mimochodem výborné jméno bylo Antivirus :)) - apod.), navíc na Monicu Bellucci byl úúúúžasnýýýý pohled (a na některé její kurtizány taky). Kreslený Asterix je ale hold kreslený Asterix - tomu se nic nevyrovná. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Naprosto ulítlá úchylnost. Pár lidí si prostě natočilo takový hodně šílený a vtipný domácí video v egyptských kulisách. Dvakrát tak lepší než nudná jendička. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že větší hovadinu, aby člověk pohledal. Jenže já jsem se takhle nemlátila smíchy ani nepamatuju. Ten film je sice stupidní, ale tak krásně, že i když si na ty vtipné scénky vzpomenu, rozlije se mi po obličeji přiblblý úsměv. A to je někdy potřeba. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by na to řekl pan Goscinny. Na jedné straně se tvůrci filmu celkem přesně drželi geniální comicsové předlohy, na straně druhé jsou tu takové úlety jako závěrečný vzdušný souboj, piráti na Nilu a Asterixova love-story, což s předlohou nemá nic společného a trochu ji degraduje. Navíc si tu Chabat také přisadil citacemi slavných filmů (mj. Star Wars, Tygr a drak atd.), které jsou vážně dost ujeté. Pokud jde o Asterixovy adaptace - ty animované nejsou nic moc, první hraný film je podivnou splácaninou z několika Asterixových epizod a "MISE KLEOPATRA" není splácaná, ale doslova přeplácaná a hodně CRAZY zábava. Pokud jste fanoušky kreslených Asterixů (mezi které se počítám), tak jí asi nezkousnete, pokud se rádi bavíte u ptákovin, tak budete možná spokojeni. Já volím kompromis :o) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Já nevím jak vy, ale já se výborně bavil...kromě pár trapných vtípků na aktuální filmové hitovky to bylo super. Třeba první odborová mluvčí v historii, to nemělo chybu:) A Monica Bellucci je naprosto, ale naprosto dokonalá, kdežto ta kreslená měla dokonalý jenom nosánek:) Ale uznávám, že trochu menší rozpočet a tím pádem snad i menší přeplácanost by Asterixovi dvojce jenom prospěla. PS: nejdrsnější vtip ze všech neprozradím, jen řeknu že je v něm důležitá hudba od boha Ennia:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Působí přeplácaně a humor občas drhne, ale zároveň je to film doslova natřískaný nápady. Výsledek je malinko roztžitý, ale rozhodně zábavný. 3 a půl hvězdičky ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jen psychopat mohl stvořit něco podobného. A jen šílenec se u toho může bavit. Asi nejsem normální... 70% Zajímavé komentáře: Radek99, Cornon ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nadhled, vymazelné dialogy a naprosto šukézní Monika Bellucci v roli nejlépe hodnocené uživatelky CSFD (ach, ten její nosánek ) to jsou hlavní trumfy tohohle blázince na filmovém pásku. A samozřejmě Gérard, to je kapitola sama pro sebe, ten když se narodil, tak se nad jeho jménem muselo dlouho spekulovat, zda ho rovnou nazvou Obelixem a nebo nejdřív Gerardem a až postupem času se zobelixuje sám. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kterak parta zhulených Francouzů chytla do ruky filmařské náčiní a pár týdnů pobíhala po poušti... buď hulili moc a nebo jim delaři prodali hodně špatné zboží. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Aksterism, Panasonix a Obelus se vydali do země zaslíbené pod nadvládou Kleopatry v jejich druhém zfilmovaném provedení a režisérské stoličky se chopil trochu, šílenec, dejme tomu. Jenže já se musím hned na začátku přiznat, že ačkoliv je to praštěné neuvěřitelně, dokázal jsem se u tohoto filmu více bavit než u jedničky. Podstatný a nejdůležitější fakt tkví v tom, že se Alain Chabat drží nebo se snaží držet rozhodně víc než první díl předkreslené formy od originálu a i když občas přidá svoje vtípky, nepříjdou mi zas tak trapné, že by dokázali bít do očí. Tímpádem vzniká dost velká kravinka, která ale zaručeně dokáže pobavit. Škoda jen, že má nižší hodnocení než jednička. Podle mě si to rozhodně nezaslouží. Kreslený Asterix je také bláznivý tak proč by hraný film nemohl být obdobný. Škoda jen, že už ve druhém díle se naposled setkávám s dvojkou Clavier - Depardieu. --- Připadá mi kruté takhle bičovat otroky. - To nejsou otroci, to jsou kvalifikovaní dělníci, kteří pracují dobrovolně. A navíc jsou za to placeni. - A ty biče jsou pro okrasu? - Ne. Teda jo. Vlastně já nevím, doteď si nikdo nestěžoval. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $47miliónovTržby USA $3,115,188Tržby Celosvetovo $111,127,553║ V mnoha ohľadoch to stráca oproti predchodcovi na výraznosti. /40%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se nebavil, nicméně nebavil jsem se zdaleka tak jako u stejnojmenného animáku, který krom skvělých bonmotů (které film částečně zachoval), nabízí i nepřeveditelný animovaný humor. Film se pokouší budovat hudebními čísly, která jsou svěží, jsou fajn, ale zase ne tak fajn, aby zahladila dojem plytkosti a mělkosti. Jinak si tahle francouzská taškařice udržuje slušný standard předchozího dílu – dobré efekty, dobří herci, průměrná režie. Na zaplácnutí večera tak akorát, ale kdybych měl volit mezi kreslenou a hranou podobou, nezaváhám. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krom Monicy Bellucci je to ujetá nuda !! Pokud vám je mín než 10let přidejte si 2 hvezdičky, ale pro mě opravdu o ničem !!! ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Film plny nesmirne stupidnich vtipu a narazek, ale take obsahuje i nemale mnozstvi skutecne vydarenych scenek. Slusne jsem se bavil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alain Chabat .. První hraná adaptace byla moc fajnová záležitost. Kleopatřino pokračování je o to větší zklamání a téměř kardinální průser bez špetky poctivého vtipu. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím!Jedničku jsem radši nekomentoval ale tohle je co?Trapárna na entou.Komiks patří mezi můj nejoblíbenější a těšil jsem se že to bude na stejné úrovni.A teď se ptám proč tomu tak není?No protože se tam jakýsi Alain Chabat rozhodl strčit tolik trapných narážek na Star Wars,M:I-2 a další.Po milých narážkách o Brutovi ad.které jsem v sešitech tolik miloval ani vidu ani slechu.Sešit miluji takže máte štěstí že jsem nešel na odpad! 2/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ke shlédnutí tohohle filmu jsem byl motivován výbornou animovanou předlohou a doporučením kamaráda, bál jsem se sice, že to bude plytké, ale on mi tvrdil, že rozhodně ne... Takže jsem pak jen nevěřícně kroutil hlavou a divil se, proč je na přebalu napsáno komedie. Obvykle to nedělám, ale tady jsem začal počítat vtipy a napočítal jsem jich za celý film pouhých pět:-( Tedy jeden výborný (krátký dokumentární film o langustách) a pak dva dobré (ty tradičně animované - mrkající bělma a rostoucí palmy), no a asi dvě parafráze na kosmopolitně známé velkofilmy (Hvězdné války, kung-fu). Pak několik dobrých počítačových triků a zajímavé choreografie těch několika tanečních čísel... a tohle málo byl důvod, proč se takovýhle výpravný vysokorozpočtový film točil?!?!?! Měl jsem z toho smutný pocit... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Langusta obecná patří k nejmohutnějším korýšům. Dospělý jedinec může mít hmotnost až 8 kg. Tak vysoké hodnocení je hlavně za langusty a pár (doslova) dalších povedených vtípků. Druhá polovina je docela dobrá, protože je až tak ujetá, že... No, prostě langusty. Zato úvodní polovina je trapná nuda k uzoufání. ()

Reklama

Reklama