Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s druhým dílem "Mise Kleopatra", tak je tento film mnohem důstojnějším zpracováním komiksu (no spíše komiksů, zápletka filmu je slepená z několika dílů). Herci vypadají skutečně jako jejich protějšci v galské vesničce na papíře, humor je takový typicky francouzský (leč trochu slabší než ten komiksový) a hlavně tu nejsou téměř žádné ujeté nebo infantilní momenty, kterých byl druhý díl (který byl sice zábavný, poměrně povedený, ale jako důstojnou adaptaci komiksu ho neberu) opravdu plný. Pro mě je tento film ze všech hraných Asterixů nejlepší, má nejvíce komiksovou atmosféru a hlavně předlohu neprzní. A také má nejsilnější herecké obsazení. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Koukatelná záležitost. Je to příjemné, nenudí to a má to zajímavou zápletku. Komixů s Asterixem a Obelixem jsem přečet asi 3 a to jenom proto, že jsem je kdysi dávno vyhrál na nějaké bezvýznamné školní soutěži. Ušly. Dalo se to číst. A zhruba na stejné úrovni je i tenhle film, který neskutečně snižuje zbytečná dětinskost a hloupé dialogy. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečná nostalgie a neskutečná legrace. Depardieu je po Obelixovi ve stejné pasti jako Radcliffe po Harry Potterovi. Oba jsou těmi herci, kteří se jednou proslavili po celém světě jednou jedinou rolí a v každém jejich jiném filmu v nich stále uvidíme spíše známou postavu, než onoho herce, který se chce konečné předvést také v jiném stylu a udělat na sebe zcela jiný dojem. Ani jednomu z nich se to alespoň v mých očích bohužel nepovedlo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale toto hrané prevedenie sa jednoducho nevyrovná kreslenej verzii. Síce ma teší obsadenie hercov ako je Clavier, Galabru alebo Muller, ale to je tak nejako všetko. Claude Zidi si ma získal hlavne vďaka trilógii "Ripoux" alebo napríklad skvelou komédiou Zviera, ale Asterix a Obelix ma takmer vôbec nezaujal a rozhodne podľa mňa, patrí k tým horším filmom, ktoré režíroval. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Velmi špatná adaptace skvělého comicsu. Schází vtip i atmosféra papírové předlohy. Velmi špatné herecké výkony a stupidní režie. Nevím jaký byl rozpočet, ale kulisovitost z filmu přímo čiší a možná i díky osvětlení, které je udělané ala argentinské telenovely, se budete za režiséra cítit trapně, že něco takového spatřil světlo světa. Namísto toho bych chtěl vyzdvihnout Misi Kleopatra, která narozdíl od tohoto dokázala alespoň svérázně pojmout asterixovský humor a přidat do něj narážky na mnoho moderních filmů. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Gérard Depardieu musel kvôli postave Obelixa pribrať 20 kíl. Ako sám priznal, nebol to pre neho veľký problém. (tommy187)
  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)

Reklama

Reklama