Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro Francouze totéž, co u nás Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko. Převod legendární kreslené (v tomto případě comicsové) předlohy do hraného filmu. Výpravně pojatého, režírovaného legendou filmové komedie a obsazeného dalšími komediálními legendami, za přispění přehršle triků. A také výsledek je srovnatelný s Machem. Film, který člověk nemá to srdce zkritizovat, musí přiznat, že se celkem dobře bavil, ale... něco mu chybí. 60% ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Lépe to snad ani dopadnout nemohlo.. Převedení animáku vycházejícího z populárních comicsů do celovečerního filmu jsem se trochu bál - ale Claude Zidi to zvládl perfektně.. Spousta skvělých hlášek ("ať předhodí Trolejbuse lvům jestli lžu"), nechybí ani nějaká ta akce a herci si své postavy náležitě užívají (zejména na Depardieuovi je to opravdu vidět)!!! A nesmím zapomenout na skvělou hudbu.. K dokonalosti schází opravdu minimum.. ()

Reklama

danco123 

všechny recenze uživatele

Táto jednotka ma zaujala hlavne svojím dejom, humor bol už slabšou stránkou tohto filmu. Ako som už spomínal pri dvojke, tá obsahovala viac vtipnejších scén, ale na dej bola slabšia. Tu je to opačne. Dej je dobrý a humor absolútne žiadny. Myslím že tvorcovia filmu mali nechať Asterixa a Obelixa radšej v tej animovanej forme. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asterixe a Obelixe v kreslené podobě moc nemusím, ale co s týká hrané podoby, tak na tu se vždy ráda podívám. Netajím se tím, že se mi daleko více líbí druhý díl, který mi přijde vtipnější a povedenější, ale první díl je krásným úvodem do úžasných filmových dobrodružství těchto dvou přátel. Ráda jsem se v rámci filmové výzvy na tenhle film podívala připomněla si vtipnost a genialitu francouzských komedií. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Skutečně osobité dílo si žádá osobitou poetiku. Je mi jasné, že ne každá země měla štěstí na takového Karla Zemana, který by uměl vtisknout filmu neopakovatelný nádech kombinující hrané i animované prvky. Ale žel, Claude Zidi uchopil slavný Goscinnyho komiks tak rutinným způsobem, bez jakéhkoliv tvůrčího nápadu, že ve výsledku působí až neskutečně mdle a nezáživně. Pane režisére, kdepak se vytratily kouzlo a svižnost vašich Bažantů či Mistrů gagu? Lituji, ale tohle mě málem uspalo a navíc se nemohu zbavit dojmu, že všechny ty prvky šíleně nadpřirozených schopností (např. odstřelování či házení lidí 100 metrů do výšky nebo do dálky), které v animovaném zpracování dokážou vtipně fungovat, naopak v tomto hraném filmu na mě působí často až trapně a posouvají laťku celého nepříliš povedeného snímku na ještě primitivnější úroveň. Ještě štěstí, že se toho nedožil Goscinny. Pochybuji, že by se mu tohle provedení líbilo. Zde nejvíce hodnocený Zidiho film je pro mě od pana režiséra paradoxně tím úplně nejslabším a nejméně zajímavým. 35% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)
  • Kouzelný nápoj Galů je vždy oranžový. Ale v závěru filmu, kdy je galská vesnice obléhána Římany a nápoj se vylévá z hrnce, má čirou barvu. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama