Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý gangster, který, jak se domnívá, za své zločiny již zaplatil a nikomu nic nedluží, žije klidným životem farmáře, který miluje svou krásnou ženu a své koně. Ale minulost si ho stejně najde. Přihlásí se v podobě mladého jednoduchého gangstera Mickeyho, který spolu se Sergem, Noëlovým starým přítelem, se u něj ukryjí při útěku z vězení. Smrtelně zraněný Serge umírá a Mickey nedbá na Noëlovy rady. Zkušený Noël ví, že tento nezvladatelný zločinec představuje pro něj osudové nebezpečí. Ohrožen je on, jeho dosavadní život, ale i jeho krásná žena... Původně měl roli Noëla hrát Lino Ventura, ale ten ji, vzhledem ke svým striktním morálním zásadám, odmítl. Režisér Alain Corneau, má ve svých filmech vždy excelentní obsazení, vedle Yvese Montanda, se kterým se sešel ve svých filmech ještě dvakrát, obsadil Catherine Deneuveovou, Gérarda Depardieua, Michela Galabrua a tenkrát ještě málo známého Gérarda Lanvina. (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

andrii 

všechny recenze uživatele

Pečovat ráčili každý o svou růži, ale není bez trnů, neschová se, cesta osudu. Špatná volba strany trefila nejvyšší cenu lidských priorit. Zhasla urozenost paní Kateřiny. Zbrklá střela nezabránila, zasáhla srdce domova jeho lordstva, páně Montandova, a Gérard Depardieu - to je vyjukané, toulající se štěně, co si tlapky umazalo od červené, nežádoucí krve. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Excelentní kriminálka, která se velice záhy zvrtne v cestu do hlubin gaunerovy duše, a v níž ani přes jednodušší děj není nouze o překvapení. Skvělé postavy, skvělí herci, skvělý příběh... a zaručeně skvělý film. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Drsný souboj starého gangstera a drzého mladého lupiče. Montand výborný, Depardieu také. Jen jsem nepochopil roli leklé ryby Deneuve. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Asi po hodine ma tento film o veľkých citoch, veľkých stratách a veľkých zločinoch prestával baviť. Bolo to už len čakanie na to, kedy sa aj pre toho nesympatického zlodejíčka a vraha konečne ujde nejaká guľka a prestane roznášať nešťastie a smrť všade, kam len vstúpi. Určite ma pri tom nerozcitlivie, že aj surový vrah má nejaké city, nejakú dcéru, ku ktorej cíti skutočnú lásku. No a tá práca polície by si zaslúžila kaliho medailu za sfušované akcie a vyšetrovanie. Dobrá filmarina, ale príliš dlhý film. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama, které uměli natočit jen ve Francii. Výborný příběh, výborné realistické zpracování a několik výborných hereckých výkonů v čele s Yvesem Montadem a Gerardem Depardieu. Volba zbraní je film, který by neměl jen tak zapadnout. Škoda, že dnes už se takové filmy netočí ()

MR007 

všechny recenze uživatele

Místy slabý scénář, nezkušená režie, nevýrazní herci, Depardieu tuto hlavní roli naprosto neutáhne. Celkově velice slabý film. Kdyby hlavní role představovaly třeba Delon a Gabin, asi by to vyznělo mnohem lépe, možná by to byl i skvělý film. Ale takhle podprůměr. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Drsná a přitom i poetická francouzská filmová škola. Je to jeden z těch filmů, ze kterých na vás dýchne opravdový život. Někdo má osudovou kartu veselejší, jiný smutnější a někdo přitahuje a vyrábí maléry neustále dokola. Středobodem příběhu je Mickey, uprchlý trestanec, který se celý život chová tak, jak je naučil a rány tedy néjen přijímá , ale i rozdává. Když se ovšem konfrontuje s krásnou ženou a svou krásnou dcerou, hluboko v něm se probouzí opravdový cit. Ovšem karmický kruh se točí stále dál... ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Najväčším pozitívom bolo vidieť Depardieua ako ešte štíhleho fešáka. Inak klasická francúzska kriminálka z tých rokov. Navyše trošku pridlhá. 60% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Gérard Depardieu v roli uprchlého trestance   Mickeyho. Jeho velice civilní herecký výkon je   to nejlepší, co lze od něho vidět. Mickeyho   chování, řešení situace a vůbec jeho   aktuální životní etapa. Příběh o útěku,   podezření ze zrady a pomstě. Tvůrci   neopomněli ani citovou stránku věci a tou je   dítě. Není hluchého místa, netlačí se nikde   na pilu a vše plyne velice volně. Více jak   dvouhodinová stopáž je tentokrát přínosem.   Francouzská krimoška která filmového gurmána   dokáže potěšit. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony, ale také francouzská zvláštní minimalistická režie. A především moc dlouhá stopáž thrilleru. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Velice poklidné tempo vyprávění; výborné, skutečně skvostné herecké výkony; film dýchající klasikou francouzské drsné školy dob Dellonových, který má v sobě i cosi "noir". Snad jen policisté jsou až příliš neohrabaní a neschopní, než by odpovídalo realitě; realitou ovšem jinak film dýchá velice dobře. ()

marlon 

všechny recenze uživatele

Krimidráma z drsnej francúzskej školy s pochmúrnym pôvabom, závanom smútku i žiali uspokojí všetky Vaše zmysly. Zručne poskladaná a skvelo zahraná. Je ťažké určiť, ktorý komponent ju robí veľkou a nezabudnuteľnou - či majstrovská Corneauova réžia, alebo plazivá evokatívna Sardeho hudba, machovsky Grisoliov scenár, Glennova strohá kamera, alebo vynikajúci herci. Kumulatívny efekt uvedených zložiek má však neskutočnú silu a bude vo Vás rezonovať ešte dlho po jej vzhliadnutí. Film na prvý pohľad jednoduchý vykazuje viac ako len pár noirových a thrillerových prvkov. Na povrchu vyzerá ako obyčajné krimi s triviálnou zápletkou, avšak pri bližšom pohľade máme možnosť zoznámiť sa s celkom plným emócií! Chuligánsky humor a nejednoznačné vyprofilovaná morálna pozícia všetkých postáv podčiarkuje sujetový rozpor, zatiaľ čo mužský svet vykreslený v pravom melvillovskom štýle ako studený, násilný a samotársky nevytvára pre hrdinov žiadne alternatívy. Chlapský príbeh Noela a Mickyho, nezabalený do patetických či iných hrdinských sračiek, takto vyznieva drsne a sentimentálne zároveň, avšak drsne nie spôsobom ako skôr dopadom a sentimentálne nie dojímavosťou ako práve svojou osudovosťou! Stiesňujúce napätie s omračujúcim záverom ma nevyhnutne museli dostať do pozície, keď som doslova ľutoval, že ich osud postavil proti sebe. ()

crjules 

všechny recenze uživatele

Vynikajici francouzska kriminalka / pokolikate jen si rikam, ze jsou v tom nejlepsi?! / ,citliva rezie nestastneho pribehu a dokonale uveritelne, prirozene herectvi! 100% Montand , krasa Deneuve je neuveritelna , charisma a osobnost Depardiera obrovska! Mily herecky start Gerarda Lanvina do velkeho filmu. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

90% Film nabitý hvězdami k prasknutí. Nicméně kvalitu určuje dramatický příběh plný nečekaných point a nestandartního řešení situací. Místo očekávané honičky se například Depardieu vrátí ke zkoprnělému policistovi v podání G. Lanvina a jeho auto jednoduše znepojízdní. Nebo přepadená pumpařka místo histerické paniky při přepadení Depardierovi vynadá a zatlačí ho až do defenzívy. ()

Reklama

Reklama