Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Recenze (187)

Lima 

všechny recenze uživatele

Střet protikladů ranař-notorický smolař bezchybně funguje a divák se náramně baví. Něco je slabší (scéna s alergickou reakcí, scéna s gorilou), ale závěr s ulomenou lávkou je naprosto geniální. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ústřední nápad - že se děj bude postupně odvíjet na základě smolných a zcela náhodných událostí – nabízel neuvěřitelné množství ztřeštěných „roztržitých“ vtipů. Ale ve skutečnosti se film táhne unylým tempem. Navíc je většina vtipů založena na situačním humoru, kdy někdo o něco zakopne, nebo do něčeho narazí, což většinou nefunguje. 65% Zajímavý komentář: pshimi ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film založený na takřka geniálním nápadu, kdy se má člověk v podstatě jen díky náhodě dostat na kloub záhadě. Nápad není IMHO tak úplně využitý, ale herecké výkony to vynahrazují. Nejzajímavější částí snímku byla pro mě ta, kdy si Depardieu&Richard své charaktery v podstatě prohodí... ;-) Nápadité, Francisi... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdybych si já měl vybrat s kým pojedu pátrat po zmizelé osobě do vzdálené země, neváhal bych ani chvilinku. Vybral bych si Francise Vebera, Pierra Richarda a Gérarda Depardieu. Právě oni by byli tou nejlepší zárukou, krásného dobrodružství a stálé pohody plné smíchu. Vlastně by mě nic nechybělo, možná jen naprosto kouzelná hudba Vladimíra Cosmy. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s americkým plytkým remakem naprosto bezchybné. Tentokrát se ještě dost snaží i Depardieu, ale na Richarda rozhodně nemá - "Neublížil jste si?" - jako reakce na Pierrův "harakiri" útok. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard a Gérard Depardieu je osvědčená komediální dvojka a je to parádní. Výborný námět o nemotorném Pierrovi, který má za úkol vyhledat unesenou dívku, která je stejný nemotora jako on. Komické situace, dva výborní herci, celkově velmi fajn a zábavná podívaná. Smíchy jsem se sice neválel na zemi, ale je to skvělý film. 8/10: ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jenom pohledy obou protagonistů by utáhly celý film. Bez debat nejlepší Richard, nejlepší film Francise Vebera a dodnes můj nejoblíbenější francouzský film. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi z komedii Francise Vebera, ktera sazi na rozdil dvou hlavnich postav. Depardieu je tu opet za drsnaka, navic je mladej a hubenej a Richard je tu opet za chudacka, ale snazi se ze sebe delat drsnaka, coz mu moc nejde, ale je to vtipny. Zapletka je asi nejpropracovanejsi z filmu, kde vystupujou tyhle dva herci a komickejch momentu je tady taky spousta, ale porad mi tu k uplne spokojenosti neco chybi. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ehm..zajímavé. Snímek starý už přes dvacet let a já ho viděl dnes 03.12. 09 zcela poprvé a vůbec jsem toho nelitoval...Krásné dobrodružství, nechybí samozřejmě typicky francouzský humor, vtipné scény (noční klub, tekutý písek, řvoucí domorodec), žádná lacinost, prostě kvalitní nestárnoucí zábava, které dominují především dva přední francouzští komici par excellence Gérard Depardieu a Pierre Richard poprvé spolu. Později následoval třeba ještě film "Otec a otec" z roku 83' a pak za tři roky báječní "Uprchlíci", zřejmě úplně jejich nejlepší společný film této zdánlivě velmi nesourodé (smolař+drsňák), ale o to více působivé komické dvojice. Některé scény a vůbec to zdánlivě protikladné spojení mi hodně připomínalo taktéž úžasnou dvojici Depardieu+Reno z filmu "Drž hubu"... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělé spojení ikon francouzské kinematografie "smolaře" Pierra Richarda a "ranaře" Gérarda Depardieua. Na Uprchlíky to nemá, ale rozhodně se pobavíte skvěle. Bohužel ne všechny scény fungovaly tak jak měly, jinak by to bylo za jasných pět..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Cvičím bojové sporty - judo, aikido, karate. Naučil jsem se tam sebekontrole. Nadají mi do volů a já nic. Neperu se a odejdu." Správně Perrine, nenech si nic líbit. Perrin je prostě dokonalý. Já jsem ve svém životě potkal hodně kreténů, ale Perrinovi se málokterý z nich mohl rovnat. Tady prostě platí Murphyho zákon: "Co se může pokazit, to se pokazí." A za to, že je to neskutečně vtipné, může hádejte kdo? ... Samozřejmě "detektiv" Perrin. Už jsem s ním po Marii pátral mnohokrát, ale jestli se zase ztratí a já budu někde poblíž, tak rozhodně nebudu přepínat na jiný kanál. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Solidní, ale dost nevyrovnaná komedie, kde mezi spoustou skvělých fórů trčí hodně vaty. Pierre Richard se s Depardieuem skvěle doplňují. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První ze tří vydařených komediálních spoluprací Richarda, Depardieua a Vebera (který má na kontě i nejlepší belmondovky MUŽ Z ACAPULCA a BEZVA FINTA). S odstupem času už to pro mě není taková pecka jako v pubertě, kdy jsem to sjížděl pořád dokola, ale dvojka ranař Depardieu/smolař Richard nemá chybu a svou opakovanou návštěvou baru, postřelením toho prvního ("TO JE VůL!"), hospitalizovaným řvoucím domorodcem a dalšími nezapomenutelnými smůlovatými gagy stále pobaví. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kopyto a Mňouk. Což o to, jing a jang se jako navzájem opačné síly mohou doplňovat, jenže v přítomnosti účetního Perrina byste museli mít v rodném listě u matky napsáno „Štěstěna“, aby to fungovalo. Pokud jste jen normální člověk, jste v pasti a jeho pryskyřice bude i na vašich podrážkách.. Richard je tu tradičně za idiota s uvědomělými chvilkami a Depardieu s účesem Adama Vojtěcha buď někoho mydlí, nebo se jen konsternovaně dívá na svého kolegu, co to zase provádí. A světe div se, ono to funguje.. „Pohyblivý písek chce klid..“ ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Osvědčená dvojice Gepardieu-Richard funguje neustále. Byť to není taková švanda k popukání, jakou byli "Uprchlíci" či "Otec a otec", stále ještě jsou Frantíci daleko vepředu, co se komedií týče. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

V pomyslné kategorii oddechových komedií-veseloher vcelku zdařilý výtvor, jemuž dominují herecké výkony Richardův a Depardieuovův. Příznačné je i datum vzniku: počátek osmdesátých let minulého století.  . ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kopyto je asi nejvážnější komedie, jakou jsem kdy viděla:) Potenciál filmu v sobě skrýval nekonečné možnosti, jak by se dalo zapracovat na takovém smolaři. Těch bláznivých gagů, co by se dalo vymyslet... Snímek mi přišel spíše jako drama, v němž se najde pár vtipných scén. Chemie mezi Pierrem Richardem a Gérardem Depardieu je elektrizující a ti dva spolu táhnou celý film kupředu. Ale od spojení velikánů francouzského filmu a Francise Vebera jsem čekala pořádnou porci zábavy a dokonale vymyšlených gagů. A zatím jsem dostala (pře)vážně zpracovaný příběh s několika humornými scénami, které spíše vyvolají jemný úsměv na tváři, než abyste se váleli smíchy pod zemi. Scéna s pohyblivými písky je geniální. But... so what? Ne každá francouzská komedie musí být třeskutě bláznivá, ne?:) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Roztržitý smolař Pierre spolu s tehdy velkým fešákem Gérardem se pouští do detektivního pátrání po zmizelé dívce kdesi v džungli. Zaručená zábava, milá, příjemná. A ta hudba! ... jako celek stoprocentní pohlazení na duši. Tohle já mám moc ráda. Tuhle francouzskou pohodovou klasiku s mými oblíbenými herci. ()

Reklama

Reklama