Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Recenze (187)

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie skvěle sehrané dvojice Pierre Richard a Gérard Depardieu. Skvělý nápad je také velkým plusem filmu. Když si k tomu připočtete skvělé herecké výkony, režii, krásnou hudbu Vladimira Cosmy a bezvadný konec s lávkou, dostanete oddechovou zábavnou komedii, kterou v mém hodnocení od pěti hvězdiček dělí jen pár ne moc povedených scén. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší film s Pierrem Richardem. I když s popíjejícím až chlastajícím Depardieum nejspíš nebyla vůbec snadná spolupráce, ti dva se k sobě perfektně hodili a Francis Veber dokázal jejich talenty s nápaditostí jemu vlastní skvěle využít. V Kopytu je spousta scén, při nichž úplně pokaždé zakřičím smíchy. Ta s gorilou (která až podezřele velkému množství lidí naopak vtipná nepřipadá) je jen jednou z nich. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Noo joo, Pierre Richard a Gérard Depardieu pospolu, jak to asi mohlo dopadnout, že:-) Typická bláznivina, i když ne až tak bláznivá, ale rozhodně jedna z těch bláznivějších, se mi zde jevila velice zábavně. Shoda obrovských náhod, podivuhodností a nešikovností postavy F.Perrina, nenechala můj úsměv v odpočinku a řádně s ním zacvičila. A vše naštěstí v rozumné míře:-) Ach ta stará francouzská komedie, to je zlatý důl... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Žil som dosť fádne, než som vás spoznal..." Richard a Depardieu ako skvelá dvojka, ktorá si to o pár rokov neskôr zopakovala v trochu lepšom prevedení - v komédii Utečenci. Zabodovali aj tu a dá sa povedať, že im to tu ide len o málo horšie ako v Utečencoch. Richarda som videl prvý krát v roli drsňáka , ale smoliarom ostáva naďalej. Dvojica súkromných detektívov slušne pobaví a ako komédia celkom ujde. Po filme som začal rozmýšľať o zmene povolania. "Práca detektíva je ťažká, ale pestrá..." 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Komedie o smůle aneb vše zlé je nakonec k něčemu dobré. Richard opět ve skvělé formě. Jeho spolupráci s Gérardem jsem měl vždy nejraději. Depardieu předvede i zde pár svých hlaviček. 70% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Notorický smolař v podání Pierra Richarda ve mě vyvolává záchvaty smíchu. Gerard Depardieu ho skvěle doplňuje v roli drsného hromotluka. Velice vtipná komedie, která je o pět tříd výš,než její americký remake, který zavání trapností! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Marie Bensová letadlem určitě přiletěla, ale pak se doslova vypařila. Všichni profesionální čmuchalové pak s přehledem ztratili její stopu už na letišti. Marie je totiž nenápadná dívka, která nedokáže překročit žádnou z překážek, které ji zlomyslný osud staví do cesty. Obyčejný člověka tyto překážky obvykle lehce zdolá, aniž by si jich všiml a proto musí být na její stopu nasazen někdo, kdo si při výběru z hromady židlí neomylně sedne na tu poškozenou - Francois Perrin. Perrin je od začátku pátrání neomylně fackován osudem po stopě zmizelé dívky a má velké štěstí, že po jeho boku stojí ostřílený detektiv Campana, který sice nechápe, jakým způsobem se pomatený Perrin zavěsil na vychladlou stopu, ale alespoň ho při jeho šílených exhibicích neustále vytahuje z maléru. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +Depardieu a Richard jsou úžasní, zábavné, chytré, vůbec ne trapné -gagy nejsou tak úderné, že by jste se smíchy váleli po podlaze/// Takovéto filmy se už dens netočí. Měl jsem chuť na nějakou starší klasiku, ale to, že mě bude tak bavit jsem opravdu nečekal. Výborné situace, perfektní dialogy, herecky naprosto skvostně zahrané. Mám chuť se na to hned podívat znovu, nebo dát si další jejich společný film. Jestli se chcete dobře bavit, sáhněte po tomhle filmu./// Celkem 82%/// Mimochodem tohle je můj 1500tý kometář .-) ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Spojení nešikovného úředníka nosícího smůlu a ostříleného drsného detektiva v jeden pátrací tým, je kombinace, která si přímo říká o humorné situace. Sestava Pierre Richard – Depardieu, je sázkou najisto, navíc pod režijní taktovkou Francise Vebera, klasika francouzské komedie. Film přesto nedostál mému očekáváním. Například OTEC A OTEC, je jistě lepším filmem. Nejlepší hláška: „Mám tanec v krvi.“ 67% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

To Francisi Veberovi vděčíme za to, že spolu svedl dohromady prima dvojku Pierre Richard & Gérard Depardieu. Jejich společných služeb pak využil ještě dvakrát a pokaždé velmi úspěšně. Tahle komedie je na rozjezd. Největší smolař na světě má pomoci vypátrat serioznímu soukromému detektivovi unesenou dceru bohatého průmyslníka, která trpí rovněž syndromem notorického smolaře. A když beze stopy zmizela kdesi v Mexiku, je Francois Perrin jediným vodítkem k zachycení její stopy. Námět originální, až téměř absurdní. Richard skvělý potrhlík a Depardieu skvělý drsňák. Oba herecky válí, film umí pracovat s gagy, ačkoliv jsou vesměs na jedno brdo a spadají svým opakováním kolem Richardova smolařství do omletého stereotypu i příležitostné naivity, ale výsledek je sympatický. U dalších společných filmů s nimi jsem se bavil více, protože mně přišly propracovanější v návaznosti akce na humor a naopak. Na rozjezd je to dobré, ale konec dost odflákli. 60% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejpovedenější film s dvojicí Richard a Depardieu, který je opět založen na zdůraznění protikladných postav, ale tentokrát je vybaven notnou dávkou přímočarého humoru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad je určite vynikajúci, casting je geniálny, len scenár je skôr priemerný. Nejedná sa až o tak bláznivú komédiu, ako sa môže na prvý pohľad zdať a nakoniec je to aj v tomto pohodovom tempe lepšie. Ku slovu sa dostáva aj niečo ako dráma a čo sa týka násilia, nezostaneme iba pri bitkách. Pointou je fakt, že k cieľu sa pár dostáva náhodami, spôsobovanými Richardovou nemotornosťou. Hviezda navyše za nostalgické spomienky z dávnej minulosti, keď som film videl s rodičmi. Asi to bolo ešte za komoušov. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám problém dať Kopytu iba dve hviezdičky, aj keď ostanú osamotené medzi ostatnými hodnoteniami. Na humore Pierra Richarda som sa dobre zasmial iba keď som videl prvý film s ním. Potom to už bolo iba opakovanie, ktoré vyvolalo u mňa nanajvýš pousmiatie. Kopyto nebolo výnimkou. Ústredná dvojica mi pripomenula iné dvojice vo verziách filmu Drž hubu!, novinkou bola iba prenosnosť schopnosti prinášať smolu. Pokojne by som sa bez tohto filmu zaobišiel. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, bláhově, že tyhle komedie s P.R., jsou pro mě utajenými perlami. Ale kdepak. ÚroveŇ je mnohem nižší, než u jeho hlavní sady filmů, pro kterého ho mám rád. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film s Pierrem Richardem, kterého tu výborně doplňuje Depardieu. Pokud nejste přátelé nucených groteskních gagů, pak 1) s tímhle filmem můžete mít problémy 2) budete se víc smát Gérardovi, který tu ze všeho nejvíc hraje pohledem. Jenomže ona nucenost (která je často ve filmech na obtíž a dokáže zabít každý vtip) je tu skvěle obhájena úvodním motivem, Perrin je totiž rodilý smolař! Výborný námět, atraktivní prostředí, skvělé herectví, pasující hudba a hodně povedený dabing (ČT, 1995: Petr Oliva, Pavel Soukup, vynikající Lubomír Lipský). ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastně taková moderní pohádka s dobrodružným nádechem, zasazena do současnosti 80. let. Aneb jak si věčný smolař dokázal najít tu pravou – dívku (jak jinak, věčnou smolařku), při jejímž hledání zůstali všichni ostatní naprosto krátcí. Pohádkové vyznění zejména v závěru krásně podbarvuje symbolická scéna na plujícím dřevěném podstavci na jezírku i do toho znějící líbezně dojímavé tóny hudby z dílny Vladimíra Cosmy. Škoda, že dobře nastavená zábava na začátku, plná vtipných situací a dialogů, postupně začíná upadat do poněkud monotónního stereotypu, kdy sledujeme dokola to samé v různých variacích. Až mě ta spleť nejrůznějších smolařských vychytávek začínala otravovat a dost dlouho v druhé polovině už připadala jako nepovedený neustále opakovaný vtip. Pierre Richard si neodpustil pár svých typicky praštěných žertíků (jako třeba ten s jídelníčkem na velkém triku), ale musím opětovně říct, že Francis Veber dokázal Richarda znovu zpracovat tak, aby byl snesitelný i pro mě. Nasledující Otec a otec ze spolupráce Veber–Richard–Depardieu se mi líbili určitě o hodně víc, čemuž u Kopyta jednoznačně přizpůsobuji nižší hodnocení. 60% ()

Reklama

Reklama