Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Recenze (187)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pohodová francouzská komedie. Mnohem víc než situační komika (vrážení Pierra Richarda do věcí po chvíli omrzí) mě bavily hlášky, některé jsou geniální. Chemie mezi ústřední dvojicí zatraceně dobře funguje. Nikdy dřív mě to nenapadlo, ale kdyby se Depardieu tolik nevyžral, tak mohl mít slušnou kariéru jako akční hrdina, toho drsného detektiva mu tu opravdu věřím. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Natáčanie filmu prebiehalo na letisku Orly v Paríži a v meste Acapulco v Mexiku. (dyfur) ()

balba 

všechny recenze uživatele

Výborný film se skvělým P.Richardem v hlavní rolí , který si opravdu tuto roli musel užít.U filmu jsem se velice dobře bavila.Nejlepší scéna byla s vosou v letadle. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Richard stále srší skvělým vtipem a Depardieu mu skvěle sekunduje!! Jen zatracená škoda místy hodně trapných momentů a toho nepatřičného konce!! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Druhy rezisersky pocin Francisa Vebera nie je az taky kult, ako sa tu mnohi tvaria. Kamen Richard /Jsem nesmely, ale lecim se, Roztrzity, Rana destnikem/ je sice vyborny komik narodeny pre komedialne roly, ale do detektivneho zanru sa nehodi a Gepard Žepardieu /1492 - Dobyti raje, Kondomedie/ sa tuna vyslovene nehodi a komedialny talent nema. Ako v lahkom nadpriemere sa film udrzi, to jo, ale nejaky extra kult a skvela komedia? Neviem, neviem : 70 % ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

U nás docela neznámá komedie s Pierrem Richardem a Depardieum. Vycházející z jednoduchého nápadu, který je vytěžený na maximum. Mimo to to tahá mladé herecké ústřední duo excelentně dabované Soukupem s Olivou, ve vedlejších rolích Filipovský a Vilhelmová. Příjemné, doporučuju jako letní komedii. 7,5/10 ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě vždy velmi dobře pobaví a krásně naladí. Dvojice Francois Perrin (skvělý smolař Pierre Richard) a detektiv Campana (krásně drsný Gérard Depardiue) pátrají po zmizelé dceři Alexandra Benseho (Michel Robin) Marii (Corynne Charbit). A začíná velkolepá pouť Mexikem, kde je po stopě žene Perrinova smůla a Campanova dedukce a drsnost. Dostáváme se i do situace, kdy má Campano z Perrina strach, neboť smůla se na něj občas přenáší a jak podotkl, jeho život byl do té doby tak fádní. I když říkat tomu smůla je velmi ošidné, neboť nakonec díky němu dosáhnou svého cíle a při krátkém pobytu ve vězení to nebyl Perrin, kdo dostával zabrat. Navíc Perrin je vším tak zocelen, že mu vše přijde naprosto normální. Je to krásně hravá příjemná zábava. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Od půlky tomu lehce docházela šťáva, ale pořád ještě ta premisa strašlivého smolaře vytvářela velmi vtipné scény. Nedokážu se ale ubránit pocitu, že se to celé mohlo skládat ze skečů jak od Mr. Beana, a v tom případě by to byla teprve paráda. 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Originál je každopádně lepší nežli americká kopie "Samé štěstí" z roku 1991, přesto nemá tu správnou šťávu, aby si zasloužil nějaké výrazně kladné hodnocení. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ten bláznivej doktor vymyslel takovou teorii o smolařině... , zazní z úst zpočátku skeptického detektiva Campana. A tato teorie (něco jakože tak velcí smolaři, nakonec skončí na stejném hřbitově), společně s komickou interakcí mezi Richardem a Deparieu, dělá z Kopyta velmi odlehčené drama o pátrání po nezvěstné dívce. Nebo je to komedie s detektivními prvky...vyberte si. Každopádně to takto namíchané drží pohromadě a přepálených nebo dětinských momentů, je velmi málo. Vyjímečně si nejsem jistý, jestli bych tentokrát neuvítal víc verbálního humoru, protože obě postavy braly svůj úkol zcela vážně (aby ne, únos dívky v Mexiku), takže nevtipkovaly, neusmívaly se a veškerý humor vycházel spíš z té kategorie, kdy se člověk pousměje cizímu neštěstí/smůle. Na druhou stranu sledujeme i proměnu sebejistého a pragmatického Campana, který je svědek tolika neštastných náhod, že mu občas ta teorie o smolařině, zase tak mimo nepřipadá. Pokud divák akceptuje myšlenku, že "na posranýho i hajzl spadne", nic mu nebude bránit v tom, film si naplno užít. Za zmínku stojí i úplný závěr, který je dojemně milý a nakonec jen díky němu přihodím na slabší 4*. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Filmy s Pierrem Richardem já moc rád. Jsou to dobré komedie. Na uvolnění a pobavení nejlepší volba, a tak jsem po tomhle sáhnul. Ještě ke všemu když v hlavní roli s Pierrem hraje Gérard Depardieu. Gérard coby tvrdý vyšetřovatel a Pierre jako úředník, kterého smůla nikdy neopouští. Dobrá dvojka, dobrý film. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kopyto je bezesporu vrcholem spolupráce Richard a Depardieu. Založit scénář na tom, že totální ztroskotanec svou neschopností může jako jediný najít ztracenou dceru generálního ředitele, je prostě geniální- a především hodný krále situačních komedií- Francise Vebera. Jen zoufalec Francois Perrin dokáže vyprodukovat řetězec náhod, který se shoduje s řetězcem náhod, které potkaly hledanou dceru. Depardieu, který této teorii primárně nevěří, již po prvních nehodách začíná chápat situaci, chrání Perrina, který se neustále zraňuje a otlouká. Na konci už se začíná i Perrina bát.....100% ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Komedie, ubírající se spíše cestou drobných nápadů než třeskutých gagů a těžící z nejlepších hereckých let ústřední dvojice. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s exceletními herci: Richard,Depardieur. Ovšem musím sem také podotknout některé výborné scény: nafukující se Perrin a řvaví pacien. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

To platí. Kapitola sama pro sebe. Kapitální, kardinální. Když mu černá kočka imrvére pendluje před nosem. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další vynikající komedie s drsňákem a smolařem. Holt tahle herecká dvojka (vlastně trojka, pokud počítám režiséra), fungovala vždycky. ()

Reklama

Reklama