Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Recenze (187)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená komedie z dětství. Viděno po x-té a opět jsem se smála (pohyblivé písky, vosa, gorila...). Skvělý Richard a Depardieu... "Žil jsem dost fádně než jsem Vás potkal, Perrine." ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Tak se mi nějak při pohledu na zde se vyskytující komentáře zdá, že jsem asi koukal na úplně jiný film. Je pravda, že při zmínce jména Pierre Richard do extází neupadám, ale také se ani neopupím. Čili - řekl jsem si (poté, co mi bylo Kopyto doporučeno) - zkouknu a třeba to bude zábava. Popravdě - moc nebyla. Pousmál jsem se jen párkrát; de facto nejlepší vtípek je až na konci. Což je na komedii (natožpak francouzskou) zpropadeně málo. BTW - někdo by mohl Francisi Veberovi říct, že existuje i něco jako filmová hudba, a prý to většinou filmům pomáhá. V tomto snímku se jí nepochopitelně šetřilo - nutno říci - jen ke škodě. Některá (vtipná) místa by s vhodným podmazem bodovala o hvězdičku výš. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Výborný fim. Nejde o žádnou prvoplánovou řehtačku, situační humor je na úrovni a herci naprosto skvělí. Já se bavil jako málokdy. 84% hvězdiček ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Další z ranku klasických Francouzských crazy komedií, které vyhání jak postavy, tak i samotný děj do šíleného absurdna. Ale je třeba říci, že v téhle době s Depardieuem, Richardem, Renem či Clavierem byli v tomhle prostě Francouzi mistři a jen málokdy šlápli vedle. I tady vás prostě ta šílená absurdita doslova unese, a těšíte se, jaká další patálie hlavní postavy potká. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Smola prináša šťastie, také by mohlo byť heslo filmu. Druhým heslom je, že nič nemusí v scenári dávať zmysel, ale hlavná dvojica si s tým poradila perfektne a tak to vytiahli na slabší priemer. Náhodou sa dá dostať z Mexika do brazílskeho pralesa a párkrát som sa aj dobre zasmial, tak si to tie tri hviezdy zaslúži. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie mistra Vebera s nesourodou dvojicí Richard - Depardieu. Richard je chudák mega smolař, který si to ani neuvědomuje a detektiv Depardieu je z něj na prášky. Je to vtipné, zábavné a oba protagonisti si úlohy rozdělili pěkně na půl, nikdo se nesnaží toho druhého vytlačit. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Keď som letel naposledy, lietadlo zišlo z pristávacej dráhy. Vraj sa to občas stáva.“ Za týmto že stojí majster francúzskej komédie Francis Veber? Neverím. Narážanie do preskelných dverí a padanie z balkónov mi pripadalo vtipné, keď som mal 10 rokov, teraz je to prinajlepšom len úsmevné. Nuž, každý nejako začínal... 40 % ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Kopyto je komedie založená na dvou protikladech- racionálně logické chladnosti a smolařské a nešťastnické, leč bezstarostné, letoře. Když se k tomu přičtou jména jako Pierre Richard a Gérard Depardieu, a jejich opravdu brilantní výkony, tak to již slibuje řádnou podívanou. To vše se však ještě násobí velmi kvalitním scénářem, jež dává možnost rozproudit kolotoč zábavy nejrůznějších humorných a specifických situací, do kterých se dva hlavní hrdinové dostávají. Stejně tak i velmi dobře vybranou hudbou. Ve svém žánru se dle mého názoru jedná o špičku, a proto neokrádejte sami sebe, a rozhodně tento snímek shlédněte!:) ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Veber je prostě jistota. Docela originální příběh, stavící humor jak na protikladech hlavních představitelů, tak vyobrazení všech těch neštastných náhod. Obojí šlape na jedničku, herci samozřejmě do svých rolí jako ulití. 4 a půl. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Francis Veber ve své nejlepší formě a spojení mých dvou oblíbených komiků Pierra Richarda a Gérarda Depardieu zkrátka nemohlo dopadnout špatně. Chytrá komedie plná nešťastných příhod jednoho smolaře a jeho bodyguarda na cestě po Jižní Americe zkrátka nemohla být lépe obsazena, což dokazuje i americký remake, který není sice není špatný, ale postrádá kouzlo této nevšední komedie, která vykouzlí úsměv na rtu a celkovou pohodu, tak jako to umí pouze francouzské komedie. Moje hodnocení 75%. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Možná vůbec nejlepší z celé trilogie dvojky Gérard - Pierre. Další z důkazů, že jen Francie dokáže točit komedie, kde se snoubí bláznivý humor s roztomilostí příběhu. Prostě máte chuť nejen se smát, ale je Vám po hrdinech nostalgické smutno, ihned jak začnou titulky. To nikdo jiný neumí. Však se podívejte na remaky zpoza oceánu, v nichž veškeré kouzlo vyprchává. Kdybych měl určit, která filmografie mi dala nejvíce lásky skrze slzy smíchu, jednoznačně ta francouzská, a toto je jeden z jejích nejmilejších dárků. 90% ()

G.W.Bush 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi to, že Perrin si jako smolař vůbec nepřipadá a naopak má tak vysoký ego, že to Campanovi prostě hlava nebere. ()

gutshoter 

všechny recenze uživatele

Veberovka pro relax viděna už čtyřikrát a nekončíme... Před spánkem se totiž pokochat roztomilým Richardem je k nezaplacení. Nebo možná není, ale v tomto případě by se ze mě stal židouš :) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jeste stale dobry Richard a hubeny Depardieu ve slusne komedii, ktera se castecne odehrava v pralese. Pobavila scenka s opici. :) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po skvělé zábavě s Hořčicí jsme si dali i Kopyto, další ze známých francouzských komedií s Pierrem Richardem. Byli jsme zvědaví na jeho spolupráci s Gérardem Depardieu. Ta se vcelku povedla a opět to byl příjemný večer s fajn komedií. Nicméně se nemůžu ubránit srovnání s Hořčicí, která se mi zdála lepší. V Kopytu se bohužel už objevilo tu a tam hluché místo a ve druhé polovině snímku se smůla hlavního hrdiny už začínala opakovat. Závěrečná scéna byla ale krásně a naivně kouzelná. Kopyto si za fajn večer rozhodně tři nadprůměrné hvězdy zaslouží, stejně jako doporučení pro ostatní. Sám už se těším na další filmy s Pierrem Richardem. ()

Reklama

Reklama