Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pignon je vyhořelý učitel trpící depresemi, žije se svou matkou, momentálně je bez práce a věčně páchá sebevraždy, naštěstí bez úspěchu. Lucas je novinář, který žije vzrušující, ale nebezpečný život. Právě se snaží dostat zkorumpovaného politika a jde mu o krk. Oba muži jsou velmi rozdílní, jedno však mají společné: oba chodili s Christine, a dokonce ve stejnou dobu. Christine uteče dospívající syn Tristan, a když se její manžel Paul nemá k tomu, aby jej hledal, vyhledá oba své bývalé přítele a řekne jim, že chlapec je jejich. Muži neváhají a vydají se každý sám svého syna hledat. Nakonec se jejich cesty střetnou a oni zjistí, že matka vlastně neví, který za tří mužů je otec. I tak ale hledají Tristana dál. Cestu jim znepříjemní gangsteři, kteří se snaží umlčet Lucase, protože se chystá odhalit špínu na jistého politika. Tak se z cesty stane nebezpečné dobrodružství. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý nápad. Jak využít nevhodné situace ve vlastní prospěch a udělat z toho vlastně takový netypický nápad na film. Dostal mě celkem konec při kterém řekne kluk o kterého celou dobu jde, že oba jsou jeho otcové, ale hlavně ať si to neříkají navzájem - každý si vyslechne to co chtěl a konec...Perfektní herci Depardieu a Richard. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Gerard Depardieu a Pierre Richard jsou pomoci lsti přesvědčeni, že jeden z nich je otec Tristana, který utekl své matce Christině (Anny Duperey) a ta ho chce samozřjemě zpátky. Oba "tatíci" se spojí, aby našli syna a zjistili pravdu. Ač film nabízí dvě velká jména francouzského filmu a režiruje známý Francis Veber, tak je to zábava jen tak napůl, film nabízí několik povedených momentů, na druhou stranu i několik nudnějších situací, takže výsledek je poté značně nevyrovnaný. Ale už kvůli dvoum velikánům stojí za to se na film kouknout. ()

Reklama

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

No jo,úžasná komedie, úžasní tátové. Opět nostalgie, která pro mně má pořád to stejné kouzlo jako mělo když jsem to jako holka viděla poprvé,a to bude tak určitě 30 let zpátky. Tenkrát se mi ten Tristan strašně líbil a já chtěla bejt na místě tý holky. Tenkrát byl Gérard pro mně příšerná mlátička a hromotluk,ale dneska bych ho v tom filmu úplně sežrala,jak se mi líbí.A Pierre? Ten je ve všech svých komediích pořád stejný kopejtko a roztomilej rošťák. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Parádní francouzská komedie, která oplývá vynikajícím humorem v podobě nejrůznějších srandovních scének a hlášek. Kromě humoru mě zaujala taky špetka akce a pár krimi prvků, které zde nebyly taky na škodu. Film má originální zápletku a tím pádem i skvělý děj. Líbilo si mi dohadování mezi oběma potenciálního otci, kdo je vlastně tím pravým. Nejvíc se mi však líbila velmi originální pointa ke konci filmu. ()

Francek72 

všechny recenze uživatele

Táto herecká konštalácia na mňa pôsobí doslova orgasticky.Podobne som si to užíval pri Gabinovi a Delonovi,hoci po umeleckej stránke sa to,samozrejme,nedá vôbec porovnávať.Depardieua milujem(ako herca,nie som gay)a Pierre Richard je pre mňa taký typický symbol novodobej francúzskej komédie s prvkami grotesky, na ktorú som dosť zaťažený.Bolo by naozaj dosť čudné,keby sa títo dvaja géniovia nestretli v spoločnom filme.Kĺudne ich mohlo byť viac. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Když si v čase 1:20:00 pravý otec prohlíží Tristanův pokoj, v poličce lze zahlédnout figurku E.T. mimozemšťana. Tento film měl světovou premiéru téměř přesně o 1,5 roku dříve, než Otec a otec, a to právě ve Francii na festivalu v Cannes. (jan.hryz)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskom meste Nice. (dyfur)
  • Vůz, kterým Jean Lucas (Gérard Depardieu) jezdil v průběhu filmu, byl BMW 528i z roku 1977. (xmy)

Reklama

Reklama