Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pignon je vyhořelý učitel trpící depresemi, žije se svou matkou, momentálně je bez práce a věčně páchá sebevraždy, naštěstí bez úspěchu. Lucas je novinář, který žije vzrušující, ale nebezpečný život. Právě se snaží dostat zkorumpovaného politika a jde mu o krk. Oba muži jsou velmi rozdílní, jedno však mají společné: oba chodili s Christine, a dokonce ve stejnou dobu. Christine uteče dospívající syn Tristan, a když se její manžel Paul nemá k tomu, aby jej hledal, vyhledá oba své bývalé přítele a řekne jim, že chlapec je jejich. Muži neváhají a vydají se každý sám svého syna hledat. Nakonec se jejich cesty střetnou a oni zjistí, že matka vlastně neví, který za tří mužů je otec. I tak ale hledají Tristana dál. Cestu jim znepříjemní gangsteři, kteří se snaží umlčet Lucase, protože se chystá odhalit špínu na jistého politika. Tak se z cesty stane nebezpečné dobrodružství. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý nápad. Jak využít nevhodné situace ve vlastní prospěch a udělat z toho vlastně takový netypický nápad na film. Dostal mě celkem konec při kterém řekne kluk o kterého celou dobu jde, že oba jsou jeho otcové, ale hlavně ať si to neříkají navzájem - každý si vyslechne to co chtěl a konec...Perfektní herci Depardieu a Richard. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Příjemná, někdy i docela vtipná francouzská komedie, kterou táhnou celou dobu vynikající Depardieu s Richardem. Zápletka je fakt jednoduchá, někdy se postavy chovají vyloženě jako karikatury, ale Francouzi to zabalili tak, že je to koukatelné i skoro po 40 letech od vzniku. Takové průměrné 3 hvězdičky. (HDrip, dabing) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalšia francúzska kvázi bláznivá komédia. I keď čo sa týka vtipu, drží sa skôr pri zemi a čo sa týka krimi zápletky, tak tá je prekvapivo drsná a objaví sa tu sem tam aj nejaká mŕtvola. Je zhruba jasné, kam film celý čas smeruje a je preto chvályhodné, že záver je vkusný a povedzme že aj dojímavý. Film o vzťahu otca a syna môže byť zaobalený v akomkoľvek žánri a s komédiou, ako tu vidíme, si môže rozumieť. Škoda len, že som sa od srdca zasmial iba raz. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

"Von mi dal hlavičku. Pánové, von mi dal hlavičku! Tak tys mi dal hlavičku. Uhhh. Dal mi ještě jednu, vidíte!" Scéna, která mě spolehlivě dostane vždycky a pak ještě ty hlody o bezva kytaře - kapela jako nová, když přijde Pignon poprvé mezi mládež do baru. Richard a Depardieu spolu sehráli pár filmů a vždycky to stálo za to. Otec a otec nejsou výjimkou a oba se sice drží svých archetypů potřeštěnce a drsňáka, ale perfektně to funguje. Ostatně jinak by to snad ani být nemohlo. K tomu skvělá hudba Vladimira Cosmy a poctivý dabing. Tohle nestárne... ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Kouzlo takovýchto komedií tkví v tom, že jsou s mírnou nadsázkou zcela přirozené a ze života. Mám pocit, že dnes už se nic takového ani netočí (resp. točí, ale u nás moc neuvádí). Ty hlavičky jsou skvělé, a chechtal se i můj sedmiletý syn, který to neviděl, jen jsem mu to popisoval. Poctivých 80%. Znovu shlédnuto 19.6.2012 - milé, lidské, zábavné, přirozená pěkná hudba, tentokrát 75%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Vůz, kterým Jean Lucas (Gérard Depardieu) jezdil v průběhu filmu, byl BMW 528i z roku 1977. (xmy)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskom meste Nice. (dyfur)
  • Když si v čase 1:20:00 pravý otec prohlíží Tristanův pokoj, v poličce lze zahlédnout figurku E.T. mimozemšťana. Tento film měl světovou premiéru téměř přesně o 1,5 roku dříve, než Otec a otec, a to právě ve Francii na festivalu v Cannes. (jan.hryz)

Reklama

Reklama