Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scénárista Stanley Caldwell píše scénář k filmu Garden of Flesh o šíleném masovém vrahovi, který topí své oběti v jezeře a jejich mrtvoly pak na dně aranžuje do podoby svérázné zahradní slavnosti. Stanley se na svou práci připravuje sice pečlivě, ovšem poněkud neobvykle. Skutečně unáší mladé ženy, několik dnů je studuje, a když o nich zjistí vše co potřebuje, tak jim přiváže ke kotníkům závaží a utopí je v blízkém jezeře. Každý den se pak potápí, aby na dně udržoval své panoptikum a zkontroloval, zda jsou všechna těla ve správné pozici a vybavena všemi potřebnými rekvizitami, jako jsou třeba sluneční brýle na očích. Nikdo, ani Stanleyho kamarády z firmy vyrábějící pro film speciální efekty, ani místního šerifa Boona Prestona vůbec nenapadne, že by něco nebylo v pořádku. Někteří jeho narážky dokonce berou jako podařené žerty, jako třeba jeho agentka Regan Kendrick, která naléhá, aby scénář rychle dokončil. Jenže tak dlouho Stanley pokouší osud, až na to doplatí. Stane se tak ve chvíli, kdy se vydá se svou dodávkou do města na lov a jeho další obětí se stane pohledná Mallory. Ta totiž není jen hezká, ale také silná a vzdorná. Přestože skončí spoutaná v tajné sklepní místnosti Stanleyho domu, rozhodně nehodlá prodat svou kůži lacino. Nepodaří se jí sice osvobodit, na to je Stanley příliš zkušený věznitel, osud jí však vypomůže náhodou. Ve stejnou dobu, kdy se Stanley rozhodne Mallory utopit, se totiž parta trikařů rozhodne pod vodou otestovat kamery a vybavení k chystanému natáčení. Když Stanley vyděšenou dívku strčí do vody, proplouvá shodou náhod parta filmařů přímo pod nimi. Muži jsou sice překvapeni, bleskově však zareagují, zbaví dívku pout a dopraví ji do bezpečí. Když zjistí o co jde, rozhodnou se připravit na vraha past. Vytvoří dokonalou repliku Mallory se skrytou kamerou v oku a umístí ji na dno jezera. Chtějí si tak počkat až se objeví vrah, aby upravil svou zahradu lidských těl, a dopadnout ho přímo při činu. Jenže situace vyvíjí trochu jinak než čekali. A Mallory je opět v nebezpečí života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Na Srub u jezera jsem narazil spíše náhodou. Se zhlédnutím jsem ani chvilku neváhal, když jsem zjistil, že jednu z rolí má můj nejoblíbenější herec Michael Weatherly. Solidně natočené, zajímavý nápad se sériovým vrahem, vtipné momenty. V poslední třetině filmu jsem z některých záběrů poznal, že jsem film již viděl. Konec je trochu překvapivý. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se tento horor natočený pro televizní účely nezdál být zas až tak marnou podívanou. Lacinost a nepříliš velký rozpočet z něj sice smrděl na sto honů, ale jeho tvůrci se podařilo vytvořit jakžtakž snesitelnou atmosféru. Jenomže postupem času se z toho čím dál víc stávala nevydařená a těžko stravitelná záležitost, která stále více sklouzávala k trapnosti, a otřesný závěr tomu všemu nasadil korunu zmaru. Rád bych napsal, že zde zůstal nevyužitý potenciál, ale ten se vytratil už někde v polovině filmu.    Film se sice „pyšní“ ratingem R, ale opravdového násilí se tu moc nedočkáme, natož tak nějakých erotických scén. Máme tu sice několik záběrů na mrtvá děvčata v podvodní „zahradě“ a dojde i na sekáček v krku, ale to je tak vše. Většina dialogů zaváněla spíše komickým podtextem a stále více mi připadalo, jako bych spíš sledoval jakousi parodii na televizní horory nebo díl nějaké detektivky, nežli čistokrevný horor – hlavně tedy od poloviny filmu. Pro odlehčení tu měla být partička pro speciální filmové efekty a masky, pár přiblblých modelek a otevřený závěr, jenomže to už je divák spíše dost znechucený celkovou trapností, tou spoustou neuvěřitelných náhod“ a tuposti většiny postav, že už jen čeká, až přijde konečně konec.    Co se hereckých výkonů týče, tak to taky nebyla žádná sláva. Judd Nelson si zpočátku nevedl špatně, jenomže i jeho postava postupem času pozbyla zbytku atraktivity. Michael Weatherly tu moc prostoru nedostal a Hedy Burress stejně jako zbytek děvčat tu byla spíš pro okrasu, než aby si z jejího hereckého talentu nejeden divák sedl na zadek. Za to nelogických situací a žánrového klišé tu byla celá kupa. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní thriller se veze na poklidnosti a místy i zábavnosti. Scénář je s ohledem na televizní tvorbu napsán poměrně dobře. Hrůzy a lekaček se tu však dočkat nelze, takže nic pro fajnšmekry. TV obrazovce to však díky své atmosféře a plynulosti sluší. Prostě to není nervydrásající krvák, jakých se ve své době urodilo víc než dost. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Neznámy anglický režisér s orientálnym výzorom a čínskym menom Po-Chih Leong dostal v roku 2000 možnosť natočiť v USA, za zopár amerických dolárov, béčkový horrorový thriller "Zrub pri jazere" (Cabin by the Lake). To je vskutku dosť bláznivo nesúrodá kombinácia. A to isté môžem napísať aj o televíznom snímku, ktorý z toho vznikol. Je to nesúrodá kombinácia divného scenára, fádnych hereckých výkonov, nízkorozpočtovej produkcie a nelogicky bizarného námetu. Úchylný sériový vrah, povolaním spisovateľ, ktorý unáša a následne topí mladé ženy, aby ich mŕtve telá mohol naaranžovať na dne veľkého horského jazera. Tak to už teda hej. Možno sa našlo niekoľko divákov, ktorým sa to páčilo, ale pre mňa to bola v podstate iba strata času. ** ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama