Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maria Thaller (Ilse Peternell), mladá hostinská vdova upadávajícího hostince ve Weinecku ve Wachau, porodí dvojčata. Stejného dne se v tom samém domě narodí mladé kuchařce Rosině Kurzweg (Franzi Tilden) další dvojčata - bohužel nemanželská. Dědeček Anton Zacherl (Hans Moser), který má dost starostí s hostincem, si marně láme hlavu, jak by mohl Rosině pomoci. Vše zachrání náhoda. Když malý Schani (Rudi Biefer) rozšíří zprávu, že v hostinci Schöne Aussicht přišla na svět čtyřčata, chopí se podnikavý starosta Scherzinger (Oskar Sima) téhle šance, jak posílit turistický ruch ve svém městečku... (Pohrobek)

(více)

Recenze (3)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Slušný heimatfilm založený na kráse dvou nejslavnějších německých dívčích dvojčat padesátých let - sester Kesslerových a sester Güntherových. Tyto čtyři pěkné mladé blondýnky, skoro k nerozeznání, se starají o odpovídající zábavu, i když musím uznat, že jsou lepšími zpěvačkami než herečkami. Herecky zcela vyčnívá německá legenda Hans Moser jako roztomilý dědeček čtyřčat. Franz Antel zvládá režii na své obvyklé úrovni, dočkáme se řádky pěkných písniček - od sentimentálních až ke skoro bujarým, jevu v heimatfilmu nepříliš častého - děvčat v podprsenkách; jenom krásy přírody příjdou tentokrát zkrátka - zahnědlá Dunaj není tou nejlepší náhradou. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jedním z důvodů, proč mám ráda Heimatfilmy je nezaměnitelná atmosféra. Tu žádné retro nedokáže nahradit. Muzika, auta, vosí pasy žen, super krátké kraťasy a hlavně zápletky. Mnohem větší provázanost než dnes. Poselství z let minulých, které pohladí. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príjemná prechádzka v subžánri "heimatfilm" so špecialistom - rakúskym režisérom Franzom Antelom. Príbeh dvoch dvojičiek, ktoré obrátia pokojnú dedinku hore nohami. Príjemné starosvetské prostredie, kostýmy, pesničky a humor. Piate hodnotenie a tretia recenzia. ()

Reklama

Reklama