Reklama

Reklama

Orli nad Londýnem

  • Itálie La battaglia d'Inghilterra (více)

Obsahy(1)

Válečný thriller Castellariho je ukázkou tvorby italských válečných filmů a má kvalitní herecké obsazení. Jak již název napovídá, příběh se odehrává v prostředí Royal Air Force, které vlastnilo nově vyvinutou obrannou zbraň - radar. Proto mohli být včas varováni před leteckými útoky a jejich směry. Němci se rozhodli vyslat komando na zničení radarů a řídícího střediska. (ČSFD)

(více)

Recenze (15)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jen málokdy jsem byl tak v šoku a tak plný rozporuplných dojmů z tohoto filmu. Jako perfekcionalista co má rád ve válečných filmech jen dobové stroje, výzbroj, uniformy bych tomu měl napařit odpad. Na stranu druhou musím tentokráte vyjímečně u Italů uznat jakousi snahu a ocenit výpravu. Některé scény byly srovnatelné se slavnými válečnými velkofilmy. Napři nahromaděná technika a vojáci na plážích Dunkirk (nebýt těch sopek na obzoru za loděmi :-) to byl Vesuv? :-))! Noční nálety na Londýn také ušly i noční nálety na Německo. Potěšilo i nasazení historické techniky co se týče vozidel - Chevrolety, bedfordy... Samozřejmě ty Pattony na začátku a hlavně RAF létající na stodevítkách... Úplně mně dostala ta česká vlaječka (byť obrácená) na jednom mesounu RAF! :-)))) Spity s hákáči na ocasech také stály za to... Sám špionážně akční příběh nebyl špatný a herci hráli příjemně. Film jsem viděl s dabingem studia Barrandov a to bylo tedy opravdu něco. Pod asi 4 hlasy našich herců bylo slyšet angličtinu... Mohl bych tu vyjmenovat stovky blbostí, ale mohl bych tu jmenovat i řadu věcí slušných a tak vyjímčně nebudu kruťas a dám za dvě vojenské propustky pro vstup na radarovou stanici. * * ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostý a totální odpad. Úplně mimo. Akce, reálie, všechno špatně. A ta výměna spitfirů a messerschmittů - no comment. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Môj prvý makaroni kombat a dopadol presne tak, aké som mal od neho očakávania. Žiadne alebo minimum dramatických situácií, nevýrazné postavy aj jednoduchší humor. Občas chaos, ako keby scenár písali na poslednú chvíľu. Vojenské akcie pritom nie sú vyslovene zlé, všemožné výbuchy a osteľovania sú štandartne slušné, aj keď občas nedotiahnuté, resp. narýchlo ukončené. V sumáre čistý priemer, ako napovedá aj tunajšie hodnotenie. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem tenhle film viděl někdy před dvaceti lety a tenkrát se mi velice líbil. Když jsem ho viděl dnes, tak mi sice nepřišel kdovíjak dobrý, ale nebylo to ani špatné. Až dnes si člověk řekne, že měli Italové docela koule na to, natočit tenhle film ve stejný rok jako byla natočená skvostná Bitva o Británii. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda co se týče válečných filmů. Viděl jsem jich spousty. Tenhle jsme měl možnost vidět před týdnem. Očekával jsem od něho hodně, ale o to víc mě zklamal. Děj hodně roztříštěný. Němečtí agenti se dostávají do nejtajnějších a nejlépe střežených prostor, z kterých je řízená celá britská protiletadlová obrana. Hodně stupidní. Přitom samotné téma patří k těm nejzajímavějším válečným námětům. Takový koprodukční paskvil to se hned tak nepovede. Nebo že by to byla pomsta Britům? ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Jako fanda italských béčkových žánrovek jsem se konečně dostal i k nějakému tomu Macaroni Combat filmu a jelikož mě až na výjimky vůbec nebaví válečné filmy, očekával jsem úmornou nudu. A tu jsem taky dostal. Špionážní příběh šel úplně mimo mě. Natočeno to není nejhůř, Castellari nebyl špatný akční režisér a zmršených historických reálií jsem si jako laik vůbec nevšímal, ale děj mě prostě nezajímal. Pro obecný přehled ještě pár těchto filmů zkusím, ale nic pro mě zásadního od tohoto žánru nečekám. ()

Noddy 

všechny recenze uživatele

Náhodou... Dosť podarený príbeh... Len škoda tých vymenených lietadiel... Vlastne, keby boli vynechali letecké zábery, ani by ten film o nič neprišiel. Ďalšia nedomyslená vec bola ten boj s tankmi na začiatku filmu - keby boli mali Spojenci v lete 40' bazooku... Napriek týmto pripomienkam to patrí ešte stále k tým pozerateľnejším "špagetovým" vojnovým filmom. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zaciatok filmu bol dobry, ale znova sa potvrdilo, ze Taliani zas neberu film z druhej svetovej vojny prilis vazne, pretoze znova vo filme pouzili modernejsie tanky, ktore sa vyrabali v 50-tich rokoch. A o tej bazuke novsieho typu ani nehovorim. V kazdom talianskom filme nasadzuju taketo tanky a mne to potom pokazi naladu na film, ktory sa ma odohravat, ked vladol Hitler. Dej filmu nebol spatny, ale uplne prevedenie akcii na tu radarovu stanicu mi prisla taka obcas smiesna. Hlavne to umieranie vojakov vo mne vyvolavali usmev na tvari. Roznorode vyvrtky a pady na zem, ked ich trafili, z nich robili kaskaderov:) ()

Marek06 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce jako Bitva o Británii vznikl film na podobné téma Orli nad Londýnem. Zatímco první zmíněný je skvělý velkofilm, kvalita tohle filmu je mnohem níž. Největší problém jsou letecké souboje, ve kterých létají Britové v Messerschmittech a Němci ve Spitfirech. Tohle tvůrci fakt zprasili. Když si toho ale nebudete moc všímat, zbyde špionážní příběh a pár „velkolepých“ scén (pláže v Dunkerku). Typický macaroni combat plný historických chyb, ale dívat se na to dá. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Solidní válečně-špionážní podívaná známého, převážně westernového (Všechny zabij..., Keoma), komediálního (Vůně cibule, Ten prokletý obrněný vlak) a kriminálkového (Občan se bouří, Cesta rajské smrti) režiséra E.G.Castellariho. Zaujala mě napínavou zápletkou, zajímavou kamerou, využitím dobových dokumentárních záběrů a také celkem originálně děleným obrazem v několika scénách. Z herců potěšila účast španělské legendy F.Rabala a westernové ikony L.Pistillihio, nemluvě o mém osobním objevení českého rodáka Fredericka Stafforda a trochu známějšího Vana Johnsona. Historicko-technické chyby zde šly úplně mimo mě... ()

Globus_Jirka odpad!

všechny recenze uživatele

Jak asi může dopadnout když Italové točí film o Německém tažení na západ? Ano, odpadem. V tom filmu je snad vše špatně, ale největší perla jsou Heinkely doprovázené Spitfiry a bránící se proti Britským Me-109. ()

MartinDruny 

všechny recenze uživatele

Možná by bylo dobré vzít v úvahu rok vzniku, než začít sázet odpady.... Takhle se prostě dřiv točilo až na výjimku některých velkých britsko-amerických koprodukcí. ()

Reklama

Reklama