Reklama

Reklama

Ďáblova hodina

(seriál)
  • Velká Británie The Devil's Hour
Trailer

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Lucy se probouzí každou noc přesně ve 3.33. V jejím životě už dlouho nic nedává smysl. Ale odpovědi leží někde na konci série brutálních vražd. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Flego 

všechny recenze uživatele

5-hodinové čakanie plné pribúdajúcich tajomstiev a mysterióznych očakávaní. Žánrová prepletenosť a konštrukcia celého príbehu je perfektne vyústená v poslednej časti. Či zmysluplne, je otázka. Kvalitný seriál však nemôže byť len o jednej časti, keď všetky ostatné sú len nabaľovaním nových a nových udalostí... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! První díl mě absolutně nijak neoslovil, neboť je nebohý divák nemilosrdně hozen do víru dění, kde nic nedává ani zblo smyslu a já bytostně nenávidím, když něčemu nerozumím. První díl byla tedy jen taková chaotická jízda, kde vám bylo představeno několik ústředních postav. Poté však pozvolna seriál začal získávat jasnější kontury a stávala se z něj silně návyková jízda, která vyvrcholila závěrečnou epizodou, kde jsem upadl do seriálového transu a nevnímal okolí, což už se mi u seriálu nepoštěstilo pekelně dlouho. Nesmírně se mi líbila myšlenka seriálu, kdy by rozhodně nebylo na škodu mít podobné schopnosti jako zdejší morální sériový vrah. Nechybí ani několik zdařilých lekaček, kde doporučuji neležet u svých drahých poloviček příliš blízko, jinak můžete schytat pořádně tvrdé údery. [86 %] ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená variace na 2 slavné filmy, ( které nebudu prozrazovat, protože by to byl boiler jako hovado ) začíná až překvapivě povedeně hororově a laťku si dovede držet hodně dlouho. Očekávané "revelation" sice není tolik předvídatelné, ale ve finále doručí spíše zklamání, protože našlápnuto před finišem bylo určitě lépe. I tak, na anglickou tvorbu s ne moc vysokým budgetem, se jedná o úctyhodnou záležitost, která je pro fanoušky mystických kriminálek povinností, pro ostatní příležitostí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

The Devil is in detail! Výborná mind fuck minisérie od Britů, která zavaří mozkové závity. Tady si příjde opravdu na své téměř každý. Fanoušek sériových vrahů, promyšlených příběhů, hutného mysteriózna, paralelních světů, psychologického drama i poctivé detektivky, je tu zkrátka vše a vůbec to nepůsobí překombinovaně, naopak vše je promyšleno důkladně. Devil´s Hour je seriál, který se jeví nenápadně ( pořád má jen nějakých 352 zhlédnutí po 2 měsících premiéry!!) a rozhodně bude bojovat o mini sérii roku. Seriál dokáže diváka vtáhnout už od prvního dílu a zaujme i sympatickými postavami. Jessica Raine je sympatická herečka a skvěle hraje starostlivou matku, která se stará o svého podivného syna bez emocí ( rozhodně další creepy weird dítě, na které filmový svět jen tak nezapomene). Skvělá je i dvojce detektivů, hlavně Alex Ferns mě bavil svými hlášky a přízvukem ( btw hlavní horník z Chernobylu!!) a bezpochyby září i záhadná postava šediváka Peter Capaldi, kde trochu zamrzí, že většina jeho skutků musí zůstat na divákově představivosti. Díky 6 dílům si seriál drží skvělé tempo, atmosféra je mysteriózní až do samotného finále, došlo i na trochu hororového strašení a jednu parádní razii do gangsterkého doupěte- to byla pro mne hodně cool a zapamatovatelná scéna. Celý příběh však nabere na obrátkách při finálním díle, kde se celou hodinu vše zpětně vysvětluje a bez debat jde o inteligentní story promyšlené skrz na skrz. Finální díl doslova vytírá zrak s divákem a patří mezi nejintenzivnější uzavření minisérie za poslední dobu. Doporučuji kdo rád promyšlené mysteriózní thrillery, tak neexistuje řeč o nějakém zklamání. 80% ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Miluji televizní seriály u jejichž sledování celou dobu tápu a mám při nich otevřenou hubu a u kterých čučím jako citron na hrnek teplého čaje. Taktéž mám rád seriály u kterých celou dobu nevím o co jde a jsem u nich ztracený jako Bulhar na svatební hostině. Tento seriál musíte bedlivě sledovat a nevynechat jediné smítko, jinak vám ta skládačka nevyjde a nepochopíte smysl tohoto televizního vyprávění. Rovněž nedoporučuji se na tento seriál dívat, když máte vypito nějakých těch deset piv a rovněž nedoporučuji si u nich párkrát zdřímnout, to si můžete dovolit u nekonečných seriálů typu Ulice, kde se až tak moc nestane, když si hodíte šlofíka, ale u těchto psychologických thrillerů určitě néé. Když by se mně někdo zeptal po přímém dokoukání tohoto skvostu o čem to je, tak je to velice složité vysvětlit, aniž bych spoileroval, ale seriálovým fanouškům, kteří mají rádi tajemno a nevědí v jaké realitě se nachází a kteří mají rádi podivné chování hlavních představitelů jako jsme viděli třeba v Městečku Twin Peaks anebo třeba ve Ztracených, tak tito diváci budou asi spokojeni stejně jako jsem byl já. Základním kámenem tohoto vyprávění je ČAS. Ano, je to tak, od této fyzikální veličiny se vše odvíjí a různé natahování času a různé záblesky budoucnosti a minulosti a různé typy dejavu vám mohou připomínat nějaké to dobrodružství Martyho McFlye v jeho cestách a Návratech do budoucnosti, ale tak to samozřejmě není a vy si budete lámat hlavu až do posledních vteřin tohoto vyprávění, kde je vše uspokojivě vysvětleno, tedy pokud jste párkrát nezaspali anebo nevypili nějakou tu bečku piva. Dalo by se říct, že tento příběh je tak trochu i sci-fi, ale i tak trochu krimi a dokonce i tak trochu strašidelný s prvky hororového napětí, ale když se to globálně shrne, tak tam najdete i prvky černého humoru. Hlavní hrdinka Lucy, kterou skvěle zahrála Jessica Raine má každodenní nechtěný rituál, že se probouzí z nočních můr ve 3.33, což je ta ďáblova hodina, což je čas, ve kterém se setkává svět živých a mrtvých. To by ještě nebyl takový ten největší problém jejího dosavadního života, jelikož jak příběh plyne dál, tak se setkáváme s jejím synem, který by se dal popsat jako mluvka a to tím způsobem, že tento malý chlapec skoro nemluví a necítí skoro žádné emoce a ještě navíc imrvére čumí do zdi a povídá si s neviditelnými lidmi. No zkrátka, takového hodného synka by si podle časopisu Šťastná rodina přálo devět z deseti milujících rodičů. Do toho všeho má ještě švihlou matku, která je zavřená v nedalekém ústavu a která si také povídá s neviditelnými lidmi a která se jde občas v noci proběhnout v noční košili po nějakém tom lese. No prostě happy family a víc se fakt nedá napsat, protože by to byly spoilery. Ještě prozradím, že v pozadí příběhu se také vyšetřují nejaké ty sériové vraždy, ale víc už fakt psát nebudu a vřele tento zábavný seriál pro celou rodinu doporučuji všem přátelům kvalitního a záživného televizního seriálového světa. Nezbývá mi než dát zasloužených 90%. ()

Galerie (277)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama