Reklama

Reklama

Půvabné dívky

  • Nigérie Glamour Girls
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Okouzlující svět luxusních společnic naláká skupinu žen na příslib bohatství a nového života. Vysněná budoucnost se ale začne rozplývat, když dojde ke krádeži a vraždě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

clara.bow odpad!

všechny recenze uživatele

Odporné, hnusné, bleeeee. Už dlouho jsem neviděla takovou squadru ošklivých lidí. Naprosto marný "film" o ději, "režii" a kameře ani nemluvě... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nigerijská kinematografie je nám poměrně velkou neznámou, neb jak známo, české televize jsou zaměřené pouze na tvorbu z USA a tak můžeme být vděčni alespoň Netflixu, že nám něco málo z této krajiny ochotně poskytne. A tak tu máme snímek v produkci nigerijské kinematografie jednoduše nazvané Nollywood. Smůlou ale je, že se opět nejedná o nic originálního nebo alespoň minimálně neobyčejného. Příběh o nějaké slečně chtíc se mermomocí stát luxusní společnicí s vidinou bohatství a rozvíjení svého života tu už také bylo nesčíslněkrát. Navíc se jedná o remake stejnojmenného snímku z roku )1994). Ano, i Nollywood se pouští do předělávek. Takže tradičně opět předvídatelné a vůbec celé neochvějné. Důraz na sociální aspekt dívek nutící je k prostituci je však razantní. Jedna by ráda dokončila studium, jiná zase potřebuje zaplatit výdaje nemocnici za léčbu manžela. Každá má nějaký důvod. Poukazuje se i na fakt, že jakmile s prostitucí jednou začnou, i po skončení této profese je to v životě dál pronásleduje. Také se nezapomíná patriarchát, tedy společnost ovládané pouze muži. Po námětové stránce je to tedy slibné, navíc když je k tomu ještě přidána vražda a krádež. Asi aby to mělo alespoň nějaká dramatičnost. Jenomže atmosféricky se to rozpadá a tím ztrácí na zajímavosti. Dvě hodiny stopáže na slabý scénář je až moc. Tempo stáhne, po dějové stránce je to nevýrazné, vztahy nefungují jak by měli a vůbec se to celé zdá být až moc vyumělkované. Kvalitou to chtě nechtě hodně připomíná český snímek ´Playgirl´ (1995). Tady to prostě bohužel nevyšlo. A to Netflixu nepomohlo ani tradiční LGBT… , v tomto případě v podobě homosexuálního bodyguarda. ()

Reklama

musolini 

všechny recenze uživatele

Nigerijská kinematografie nebude můj šálek kávy, režisér byl asi na drogách, kameraman zřejmě také s scenárista to psal někde z té jedné lodi, co byla ve filmu.... Posledních 30 minutu bylo nejlepších... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nollywood je skutočne špecifický, no doteraz som mal zväčša šťastie na celkom fajn filmové kúsky. Bohužiaľ, Glamour Girls nebol zrovna môj šálok kávy, hoci keď sa to tak globálne vezme, tak scenár nebol úplne márny. Problém bol skôr s tým prevedením a dlhým zbytočným krúžením, kým sa konečne dej poriadne rozvinul - a potom sa to zrazu všetko vyvalilo, až človek stratil prehľad, že čo sa to deje a kto hrá v tom celom akú rolu. Nuž, za pokus to stálo. Ale z tohto prostitučného nigérijského prostredia ma oveľa viac bavilo Òlòturé. ()

Reklama

Reklama