Reklama

Reklama

The Haunting of the Tower of London

Trailer

Obsahy(1)

Keď sú v londýnskom Toweri objavené pozostatky dvoch zavraždených princov, problémový kňaz musí odložiť svoje presvedčenie, aby sa spriatelil s tajomným väzňom, ktorý má nadprirodzené schopnosti komunikovať s mŕtvymi. Spoločne musia vyriešiť záhadu, kto v skutočnosti zavraždil princov, pretože väzni v hradnom žalári sú teraz sužovaní ich duchmi, ktorí naďalej strašia hrad a hľadajú svoju pomstu. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

To zas bolo niečo... Historický horor s prvkami  duchariny, exploitation torture porn a slasheru, odohrávajúci sa na pozadí mocenského boja a intríg v stredovekom Londýne. Viem, takto to znie veľmi lákavo, ale celkový výsledok je veľmi ďaleko od atraktívneho filmového zážitku. Prekvapujúco je tu pomerne veľké množstvo gore scén (aj keď príznačne lacných), možno jedna, dve haunted scény stoja aspoň za niečo a takisto hudobný dodprovod nie je úplne mimo misu..., ale inak je to medzi týmito scénami mimoriadne nudná, amatérska, zdĺhavá a miestami až trápna záležitosť. Dialógy sú extrémne otravné a ťažkopádne, dobová atmosféra tu takmer neexistuje a takisto je nezvládnutých aj mnoho do oči bijúcich detailov: syn hlavného hrdinu má očividne moderné oblečenie, mŕtvy človek zjavne dýcha, atď.... Skrátka a jednoducho céčková záležitosť so zopár dobrými hororovými momentami a po dlhej dobe horor, ktorý sa odohráva na stredovekom hrade. Až teraz si nejako uvedomujem, ako málo takto tématických filmov sa v posledných rokoch produkuje... a za to aspoň nejaký plusový bod pre Steedsa a spol. 30 %!! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Britové jsou už dlouho známí tím, že poslední dobou po vzoru Američanů rádi ohýbají a překrucují vlastní historii dle obrazu novodobých trendů a plnění jistých „zvrácených“ kvót. Spousta tvůrců vymýšlí vlastní fantasmagorie a poté je přenášejí na filmové plátno. Charlie Steeds se rozhodl tentokrát vzít na mušku kontroverzního Richarda III a tajemství okolo zmizení dvou malých korunních princů Eduarda a Richarda. Dodnes se přesně neví, co se tehdy skutečně stalo a existuje řada nejrůznějších teorií a polopravd.    Ale pojďme zpátky k samotnému filmu. Jde o směsici středověké fantasy a historického hororu v dosti laciném provedení. On rozpočet nebyl zrovna moc velký, což je patrné již na první pohled. Celková kvalita filmu je dost podprůměrná – kamera, střih, interiéry, herecké výkony i speciální efekty. Je však potřeba říci, že kromě hromady nepříliš záživných dialogů, tu však lze narazit i na několik slušných pasáží, najdou se zde i náznaky o vytvoření alespoň trochu snesitelné atmosféry, nějaké to mučení a gore taky nechybí, stejně jako nesmí chybět homosexuální podtext a v závěru i litry umělé krve (ty vodotrysky si mohli odpustit).    Ať už byl film špatný (slabý) jakkoliv, musím uznat, že když se onen tajemný cizinec vydal do říše mrtvých a navázal kontakt s mrtvými, tak se kvalita filmu alespoň trochu zlepšila. Právě tyto scény považuji za vůbec nejlepší z celého filmu. S tím samotným mučením už to bylo slabší, ale takovou „hrušku“ v prdeli bych vážně nechtěl. Je to mé první shledání s tvorbou tohoto režiséra (přestože mám od něj ve své sbírce filmů hned několik) a už teď vím, že si jej zařadím mezi ty „špatné“ a ne moc často vyhledávané. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekné kostýmy, niekedy aj interiéry, takže historická atmosféra sa celkom podarila, ale tá hlavná, hororová nevyšla vôbec. Lacné herecké výkony a námet taký na prvú, čo napadne ožralov niekde na pive. A keďže nevedeli natočiť strašidelných duchov, tak sa rozhodli rýchlo pre cestu násilia a krvi, ale to im tiež už vzhľadom na hladinu promile v krvi nevyšlo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Angláni si trochu pohráli se svojí historií a poslali prince z Toweru strašit do temných prostor královského sídla. No a kdo je zavraždil může zjistit jen místní vědmák a je celkem logické, že Richardovi III. se to moc nelíbí. Za mě vlastně super nápad, ale to je tak všechno. Dva či tři momenty sice mají jakous takou úroveň, ale jinak je to céčkové blbnutí mizerných herců v celkem líbivých interiérech. Jediné, za co můžu dát palec nahoru, je konečné vysvětlení, jak to s princi vlastně bylo. To by možná stálo za rozpracování. Nicméně celkově je to ztráta času. 15% ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem měl problém stáhnout jelikož jsem ho nikde nenašel až s odstupem času se kdesi objevil tak jsem do toho šel. V Toweru vytáhnou truhlu s mrtvolami 2 princů jelikož chtějí vědět kdo to udělal tak to vyšetřují najdou nějakého chlápka a donutí ho k tomu přiznat a pak on umře. Královna je nemocná , král je nemocný místo nich vládne nějaký plešatec co tam dělá čistky zabíjí a obviňuje  náhodné lidi ačkoliv pořád nevládne tak to nikomu nevadí a neřeší to pak zabije ženskou co je pod ochranou královny a opět to nikoho nezajímá. To, že byla zabita bodnutím do zad a řeknou , že je to sebevražda dokonce to i vidí se neřeší. Do toho tam je chlápek co ho ta mrtvá dříve najala , aby zjistil kdo ty prince zabil pak ho oni zatknou a on je ve vězení kde čeká na popravu do té doby ho  a jednoho kněze navštěvují duchové těch princů a té mrtvé.  Máme tam i nějaké mučení, ale vypadá to levně a uměle například u toho bičování jde vidět, že  toho bičovaného ani nemlátí hraje tam tak 10 herců a hereček a je to zhruba na úrovni  pokračování Krále Škorpiona. Konec to zachraňuje a nabídne nějaké gore, ale vypadá to trapně, když z nich tečou galony krve. 0 procent ()

Reklama

Reklama